Ο Γιάννης Μαργέτας έκανε το “Βήμα στο αύριο”. Ανακοίνωσε Όνομα, Σήμα και Αρχές του Συνδυασμού του

79
Μαργέτας Γιάννης

Το δεύτερο μεγάλο του βήμα προς την κατεύθυνση διεκδίκησης της εμπιστοσύνης των πολιτών του δήμου Ερμιονίδας, έκανε ο Γιάννης Μαργέτας. Με ειδική, δημόσια, εκδήλωση που οργάνωσε σε αίθουσα ξενοδοχείου του Κρανιδίου, παρουσίασε το Όνομα, το Σήμα και την Διακήρυξη Αρχών του Συνδυασμού στον οποίο ηγείται. Απομένει πλέον να ανακοινωθούν τα ονόματα των υποψηφίων του και να γίνουν γνωστά και “τα ρεύματα υποστήριξής του” (αν υπάρχουν).

Θυμίζουμε ότι το πρώτο βήμα (ανακοίνωση της προθέσεώς του για διεκδίκηση της δημοτικής αρχής), το είχε κάνει το Καλοκαίρι του 2022 και συνοδεύτηκε από φήμες για στήριξη από τον Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, τον τ. Δήμαρχο Δημ. Καμιζή, τον επιχειρηματία  Αγρίμη και τον Δημ. Σύμβουλο Ιωσήφ Μερτύρη.

Στιγμιότυπο από την αίθουσα. Διακρίνεται ο Δημοτικός Σύμβουλος Παν. Αποστόλου

Από τη Διακήρυξη Αρχών του συνδυασμού, που φέρει το όνομα “ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ ΒΗΜΑ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ”, ξεχωρίζουμε και δημοσιεύουμε κάποια σημεία που θεωρούμε πως θα αποτελέσουν κύριους άξονες της προσπάθειας του υποψήφιου δημάρχου.

* Ο Δήμος χρειάζεται ευρύτερες συναινέσεις, και τα προβλήματα δεν πρέπει αντιμετωπίζονται με προσωπικές στρατηγικές.

* Ο Δήμος δεν πρέπει να αντιμετωπίζει μοιρολατρικά τις αποφάσεις της εκάστοτε νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας, αλλά έχει άποψη και διάθεση και δυνατότητα ουσιαστικής παρέμβασης πριν γίνουν νόμος του κράτους.

* Το θέμα του νερού, είναι το κορυφαίο. Στον πόλεμο για το νερό η πρώτη μάχη είναι η εξασφάλιση του, οι επόμενες αφορούν το κόστος.

* Ονειρευόμαστε το Πόρτο – Χέλι, την Ερμιόνη, το Κρανίδι, την Θερμησία, την Κοιλάδα, το Σαλάντι, ως πόλους έλξης επενδύσεων, αλλά και τις υπόλοιπες Κοινότητες μας ως πύλες Αγροτουρισμού.

* Το φως του πολιτισμού θα εκπέμπεται από κάθε γωνιά της Ερμιονίδας! Άμεση ψηφιοποίηση των αρχαιολογικών θησαυρών της Ερμιονίδας που βρίσκονται είτε στα Μουσεία της Αργοναυπλίας, είτε κλεισμένα σε αποθήκες στο Δήμο μας, με ταυτόχρονη αποτύπωση της αρχικής τους μορφής, ώστε να προβάλλονται με κάθε ευκαιρία.

* Ενίσχυση του εθελοντισμού για να λειτουργεί με αυτονομία και αυτοτέλεια. Ενθάρρυνση της επέκτασής του και σε καινούργιους τομείς.

* Θέλουμε την Ερμιονίδα πρότυπο βιώσιμου τουρισμού, οικολογικά ενσυνείδητη, ενεργειακά αποδοτική, στην κορυφή των τουριστικών προορισμών.