ΟΛΙΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΕΛΗΝΗΣ ΜΕ ΣΜΗΝΟΣ ΠΛΕΙΑΔΩΝ

77

Γράφει η Θέκλα Μεταξά. Ερευνήτρια-αστρολόγος.

Πολύ σημαντικά αστέρια με μεγάλη σημασία θα δεσπόζουν στο ουράνιο στερέωμα μέχρι τέλος Νοεμβρίου και περισσότερο κατά τη διάρκεια της ολικής έκλειψης Σελήνης που θα συμβεί στις 8 Νοεμβρίου. Η έκλειψη θα πραγματοποιηθεί στις 16 Μοίρες του Ταύρου, φυσικά μαζί με την πανσέληνο, και θα είναι σε συζυγία με τον απρόβλεπτο Ουρανό, θα επηρεάσει δε όλα τα θέματα που αφορούν την Αφροδίτη και τον Ερμή. Υπάρχει ένα νεφέλωμα μαζί με τον Ήλιο που μας παραπέμπει σε παραπλάνηση και εξαπάτηση πράγματα τα οποία τα έχουμε συνηθίσει εδώ και πολλά χρόνια. Αυτό το νεφέλωμα θα βρίσκεται στον  9ο οίκο και όπως έχουμε ξαναπεί, ο   ένατος οίκος.αφορά εξωτερική πολιτική αλλοδαπούς θέματα εξωτερικού αλλά και σπουδές. Κυβερνήτης σε αυτό το νεφέλωμα είναι ο Άρης, ανάδρομος πλέον στο ζώδιο των Διδύμων ο οποίος προτίθεται να φέρει στο φως πολλές κρυμμένες παλιότερες ενέργειες..Ματωμένο φεγγάρι παγωμένη Πανσέληνος.

Η έκλειψη αυτή θα γίνει ορατή και θα καλύψει πολύ μεγάλο μέρος του πλανήτη, Ασία, Αυστραλία, Ειρηνικό, Αμερική..Ο πλανήτης Άρης θα είναι ιδιαίτερα φωτεινός. Θα είναι πολύ σημαντική η παρουσία του Αστέρα Αλντεμπαράν, το μάτι του, Βοός και το ανοιχτό σμήνος των Πλειάδων. Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στο σμήνος των Πλειάδων, στον αστερισμό του Ταύρου. 

ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΛΑΟΙ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟ ΣΜΗΝΟΣ ΤΩΝ ΠΛΕΙΑΔΩΝ

Άφθονη σοδιά και καταπράσινα λιβάδια υπόσχονται αυτά τα «βροχερά» αστέρια. Συνδέονται με τις παραδόσεις για πλημμύρες, με την αφθονία των υδάτων που ποτίζουν τα χωράφια και που φέρνουν «πλείστα» αγαθά στους αγρότες.

ΟΙ ΠΛΕΙΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Δεν θεωρούνται τυχερά αστέρια οι Πλειάδες, είναι οι μοιρολογίστρες, αυτές που πενθούν, οι ατιμασμένες και ταλαιπωρημένες κόρες του Άτλαντα και της Πλειόνης. Παρ’ όλα αυτά, όταν οι «πολλές μικρούλες» βρεθούν στην 3η κατοικία της Σελήνης, τότε οι ναυτικοί και οι ταξιδιώτες μπορούν να ταξιδεύουν άφοβα, οι αλχημιστές μπορούν να αποδώσουν στις αλχημιστικές τους εργασίες, οι κυνηγοί μπορούν να κυνηγήσουν τα θηράματά τους, και τα ζευγάρια μπορούν να ερωτευτούν και να ζήσουν ευτυχισμένα.

Σύμφωνα με τον Πτολεμαίο τον Αλεξανδρινό, τα επτά αστέρια είναι της φύσης της Σελήνης και του Άρη.. Λέγεται ότι κάνουν τους ανθρώπους άπληστους και ταραχώδεις, φιλόδοξους και αισιόδοξους. Δίνουν εύνοια στα ταξίδια και επιτυχία στις καλλιέργειες, αλλά φέρνουν και τύφλωση, αποδοκιμασία, και μερικές φορές βίαιο θάνατο.

Μαζί με τον Ουρανό όμως, δίνουν ένα πολύ κοφτερό μυαλό.

Σε αυτή την έκλειψη ή Πλειάδες είναι κοντά στη Σελήνη και στον Ουρανό. Αυτό το μήνα ο Δίας γίνεται ορθόδρομος στους Ιχθύες και γίνεται και πάλι παντοδύναμος..

Αυτό θα πρέπει να μας βάλει σε σκέψεις και να προγραμματίσουμε την πραγματοποίηση όσων σχεδίων είχαμε αφήσει για αργότερα λόγω της αδυναμίας του Διός. Φυσικά δεν σημαίνει ότι όλα θα πηγαίνουν καλά, όμως όταν έχουμε την εύνοια του Διός σίγουρα τα πράγματα γίνονται πολύ πιο εύκολα τόσο για την προσωπική μας ζωή όσο και για τα γενικότερα γεγονότα του πλανήτη

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο αγώνας μας πρέπει να σταματήσει και να χαλαρώσουμε τις προσπάθειες μας τόσο για τη βελτίωση της προσωπικής μας ζωής όσο και για τις ωφέλειες που μπορεί να έχει το κοινωνικό σύνολο.

ΔΎΝΑΜΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ.