Έφυγε στα 65 του ο κορυφαίος μπλόγκερ του Πατριωτικού Χώρου Λευτέρης Πανούσης

Την περασμένη Παρασκευή, 28η Οκτωβρίου ανήμερα, στην 1 τα ξημερώματα, έφυγε στον ύπνο του ο μακράν κορυφαίος μπλόγκερ του Πατριωτικού Χώρου, Λευτέρης Πανούσης. Πάλευε 5 χρόνια με τον καρκίνο του πνεύμονος (ήταν φανατικός καπνιστής) και από το ανεπανάληπτο ιστολόγιό του (panusis.blogspot.com) μάς ενημέρωνε λεπτομερώς για το τί συνέβαινε στο νοσοκομείο «Σωτηρία» όπου μπαινόβγαινε τακτικά. Ο Λευτέρης δεν προερχόταν από τον ευρύτερο πατριωτικό χώρο, είχε αριστερές καταβολές, αλλά τελικά αποδείχτηκε πιο πατριώτης απ’ όλους μας.

Γεννημένος το 1957 στην Αθήνα, σπούδασε στο Μαθηματικό του ΕΚΠΑ, την εποχή που σπούδαζε εκεί κι ο Νίκος ο Μιχαλολιάκος. Είχε επί χρόνια το δικό του βιβλιοπωλείο, έγραψε 3 καταπληκτικά βιβλία («Η Παναγία των Νερών», «Ισλαμικοί Εσπερινοί», «Ο Χριστός σταμάτησε στου Γκύζη») και από τον γάμο του ευτύχησε να αποκτήσει μία κόρη την οποία λάτρευε. Ακόμα και τα τελευταία 2 χρόνια που ο καρκίνος τον ταλαιπωρούσε φρικτά, το ιστολόγιό του ήταν μια ΟΑΣΗ ΠΟΛΥΦΩΝΙΑΣ στον Πατριωτικό Χώρο, όπου όλοι μισούν όλους και κανείς δεν λέει καλό λόγο για κανέναν, ακόμη κι αν έχει ευεργετηθεί από αυτόν.

Θα επανέλθω για τον Λευτέρη τον Πανούση, διότι ήταν μια μοναδική περίπτωση καλωσύνης και νηφαλιότητος στον Πατριωτικό Χώρο του Ρωμέικου όπου βασιλεύει το μίσος και η χαιρεκακία για τους δικούς μας ανθρώπους. Μέχρι κι ότι πέθανε από επιπλοκές των εμβολίων (ο Λευτέρης ήταν δεδηλωμένος εμβολιαστής), έγραψαν κάποια πατριωτικά ιστολόγια, που δεν τον είχαν δει ποτέ και δεν ήξεραν πόσο τον είχε καταβάλει τους τελευταίους μήνες ο καρκίνος.

Με μια λιγόλογη ανάρτησή της στο panusis.blogspot.com την περασμένη Τρίτη 1/11, η μοναχοκόρη του μάς ανακοίνωσε ότι η κηδεία του έγινε σε στενό οικογενειακό κύκλο και ευχαρίστησε όσους τον στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια. Δυστυχώς δεν μάς είπε πού αναπαύεται ο Λευτέρης ώστε να πάμε να του ανάψουμε ένα κεράκι. Μακάρι να υπάρξει συνέχεια στο εξαιρετικό ιστολόγιό του (panusis.blogspot.com), ώστε να μη χαθεί  για πάντα ο τεράστιος πλούτος που είχε συγκεντρωθεί εκεί όλα αυτά τα χρόνια.

Στις 20 Σεπτεμβρίου ο Λευτέρης είχε αναρτήσει το κείμενό μου για τον χαμό του Σπύρου Ζουρνατζή που πρωτοδημοσιεύτηκε εδώ στον «Στόχο». Κι είχε βάλει σαν τίτλο την φράση «Ο Θεός είναι άδικος με εμάς τους πατριώτες», συμπληρώνοντας το δικό του σχόλιο: «Μεγάλη κουβέντα, του φίλου Θ. Χατζηγώγου. Θόδωρε, σ’ ευχαριστούμε…»

Εμείς σε ευχαριστούμε, εξαίρετε φίλε και ανυποχώρητε Έλληνα, Λευτέρη Πανούση για όσα μάς προσέφερες όλα αυτά τα χρόνια από το ανεπανάληπτο ιστολόγιό σου. Με κίνδυνο ν’ αρχίσουν πάλι να με βρίζουν κάποιοι αναγνώστες, είμαι παραπάνω από βέβαιος ότι ο Θεός ήταν άδικος μαζί σου. Μόνη μας παρηγοριά η βεβαιότητα ότι θα σε αναπαύσει σε σκηνές δικαίων και μπορεί να σε ξαναδούμε κάποια μέρα, για να πούμε όσα δεν προλάβαμε να συζητήσουμε σ’ αυτόν τον μάταιο κόσμο…

(Αναπαραγωγή από το  Κοινός Νούς του Θόδωρου Χατζηγώγου στην εφημερίδα ΣΤΟΧΟΣ της 3ης Νοεμβρίου 2022)

 

 

 

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Φορτώνουν το δήμο με δάνειο 3.000.000+

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ Χάθηκαν 5 ολόκληροι μήνες και ο Δήμος Άργους Μυκηνών πορεύεται (και θα…

% μέρες πρίν

Συνάντηση 6 χορωδιών στο Άργος

Όταν πριν από τρία χρόνια ο Σύλλογος «Φίλοι του Δημοτικού Ωδείου Άργους» και η Μικτή Χορωδία…

% μέρες πρίν

Καλές εντυπώσεις από τον Ημιμαραθώνιο Επιδαύριο δρόμο

Ο αναβαθμισμένος ιστορικός Επιδαύριος δρόμος που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 ολοκληρώθηκε με επιτυχία…

% μέρες πρίν

Αναγέννηση Πύργου: Έφερε 3 χρυσά, 2 ασημένια και 2 χάλκινα

Με επτά μετάλλια, (τρία χρυσά, δύο ασημένια και δύο χάλκινα) επέστρεψε η αποστολή της “Αναγέννησης…

% μέρες πρίν

ΠΥΡΓΟΣ: Συνεχίζονται τα χρήσιμα έργα και σχεδιάζεται το μέλλον

Με έργα προϋπολογισμού περίπου 2.000.000 ευρώ (οι συμβάσεις των οποίων υπεγράφησαν την Τρίτη 14η Μαΐου…

% μέρες πρίν

Συμφωνούμε … διαφωνώντας

γράφει ο Γιάννης Κουριαννίδης* Τα όσα συμβαίνουν στη γειτονιά μας τις τελευταίες ημέρες είναι αναμφισβήτητα…

% μέρες πρίν