Συνάντηση Νίκα με Μπαλτάκο και Προέδρους των ΕΠΣ της Πελοποννήσου, με θετικά αποτελέσματα

73

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε συνάντηση, χθες Παρασκευή 4 Νοεμβρίου στην έδρα της Περιφέρειας, με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Τάκη Μπαλτάκο.
Στη συνάντηση, παρουσία και του εντεταλμένου για αθλητικά θέματα περιφερειακού συμβούλου Γιάννη Μαντζούνη και των προέδρων των 4 από τις 5 Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων της Περιφέρειας (Αργολίδας Βασίλη Σιδέρη, Αρκαδίας Σταύρου Γεωργόπουλου, Κορινθίας Μιχάλη Τσιχριτζή και Μεσσηνίας Βασίλη Σπηλιώτη), από την πλευρά του περιφερειάρχη Παν. Νίκα έγινε ενημέρωση προς τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας σχετικά με τα έργα βελτίωσης των αθλητικών υποδομών και των ποδοσφαιρικών εγκαταστάσεων σε πολλές περιοχές και των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων.

Όπως δήλωσαν, ο περιφερειάρχης και ο πρόεδρος της ΕΠΟ,  θα συνεχιστεί η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών, για την προώθηση του υγιούς αθλητισμού και της ευγενούς άμιλλας.

Να θυμίσουμε ότι η Περιφέρεια έχει συνδράμει δύο φορές μέχρι τώρα τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία και στις 5 Π.Ε., προκειμένου να αντεπεξέλθουν σε δυσκολίες, ιδιαίτερα όσον αφορά στις μετακινήσεις τους.
Όπως επισήμανε ο Παν. Νίκας, «Η Περιφέρεια προβαίνει στην ανακατασκευή του γηπέδου της ΕΠΣ Μεσσηνίας στην Καλαμάτα, στην κατασκευή γηπέδου της ΕΠΣ Αρκαδίας στη Νεστάνη, την δρομολόγηση άμεσα κατασκευής γηπέδου για την ΕΠΣ Αργολίδας, όπως και παρέμβασης στο γήπεδο Λεχαίου στην Κορινθία για την ΕΠΣΚ».

Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στην αγορά από την Περιφέρεια Πελοποννήσου αθλητικού υλικού περί τις 300.000 ευρώ, το οποίο προωθείται στα ερασιτεχνικά σωματεία για τις ανάγκες εκγύμνασης των αθλητών τους.
“Ολα αυτά τα πράττουμε καθώς ως περιφερειακή Αρχή έχουμε συνείδηση της κοινωνικής αποστολής του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου -και του ερασιτεχνικού αθλητισμού γενικότερα-, καθώς λειτουργεί ως προστασία των νέων από βλαβερές συνήθειες” σημείωσε ο περιφερειάρχης Παν. Νίκας, παρατηρώντας ότι “η κάθε αθλητική ομάδα αποτελεί μια μικρογραφία της κοινωνίας, όπου μπορείς να εκτιμήσεις τα προτερήματα και τις ικανότητες των άλλων, επιδιώκοντας να τους μοιάσεις”.
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΕΠΟ Παναγιώτης Μπαλτάκος, με δημόσια ανάρτηση στην Ιστοσελίδα της ΕΠΟ εγκωμίασε τον Παναγιώτη Νίκα για τη στήριξη που παρέχει στο ποδόσφαιρο και στις υποδομές του στις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων της Περιφέρειάς του.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, πριν αναχωρήσει για Αθήνα επισκέφθηκε το υπό κατασκευή Ενωσιακό γήπεδο της ΕΠΣ Αρκαδίας στη Νεστάνη.