Νομίζαμε ότι κάναμε κουμάντο στα του οίκου μας. Προέκυψε όμως άλλο αφεντικό!

114

Από τον Παναγιώτη Λιάκο

«Oι πολίτες ψηφίζουν κυβερνήσεις που διαχειρίζονται τις ζωές τους» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου χθες το πρωί στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1. Αυτή η μικρή φράση είναι περισσότερο αποκαλυπτική όσο όλες οι συνεντεύξεις όλων των υπουργών, βουλευτών και πρωθυπουργών των τελευταίων δεκαετιών.

Οι ετερόφωτοι διαχειριστές της εκτελεστικής εξουσίας, που ψηφίζονται από τις πλειοψηφίες όσων κάνουν τον κόπο να φτάσουν έως τα παραβάν των εκλογικών τμημάτων, έχουν την εντύπωση ότι είναι ανώτεροι του Θεού!

Ο Κύριος δεν διαχειρίζεται τις ζωές μας. Έχει επιτρέψει να το κάνουμε εμείς αυτό, αξιοποιώντας το φοβερό όπλο της ελεύθερης βούλησης – και αυτό το όπλο συχνότατα το στρέφουμε εναντίον του εαυτού μας. Τη διαχείριση την κάνουμε εμείς και ο Θεός μπορεί να επηρεάσει δραστικά τις ζωές μας, προκαλώντας καταστάσεις και γεγονότα που δεν θα μπορούσαμε καν να φανταστούμε.

Και ενώ ο Δημιουργός του σύμπαντος κόσμου έχει επιτρέψει σε εμάς τη διαχείριση του μοναδικού περιουσιακού στοιχείου που διαθέτουμε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συν αυτώ τρέφουν την αυταπάτη ότι μας… διαχειρίζονται!

Εδώ που τα λέμε, θα ήταν δύσκολο να αντιλαμβάνεται με διαφορετικό τρόπο την αποστολή του στον πλανήτη Γη και τον πρωθυπουργικό ρόλο του ο πολιτικός προϊστάμενος του κ. Οικονόμου. Μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον ακούγοντας τον πατέρα του να αφηγείται πως την περίοδο της Κατοχής τριγυρνούσε με ένα κουτάλι και έτρωγε από τρία διαφορετικά συσσίτια, έχοντας τις ιδιότητες του φοιτητή, του Κρητικού και του δικηγόρου. Ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης λησμόνησε -ίσως- ότι τρώγοντας τρία συσσίτια τα στερούσε από άλλους που είχαν ένα ή κανένα για να ζήσουν μια οικογένεια.

Το κουτάλι στο χέρι ταυτίστηκε στη συνείδηση του πατρός με την επιβίωση. Συνακόλουθα, η κουτάλα της εξουσίας κατέστη σύμβολο μεγίστης ιερότητας για την οικογένεια που πιστεύει μεν στον οικονομικό φιλελευθερισμό, αλλά κατά κύριο λόγο σιτίζεται από το Δημόσιο. Διαχειρίζονται τις ζωές μας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Γιάννης Οικονόμου και η παρέα τους. Ωραίο το ανέκδοτο, εντελώς μαύρο το χιούμορ…

Αναδημοσίευση από https://www.newsbreak.gr/apopseis/392389/o-diacheiristis-zoon/