Το Υπουργείο Παιδείας έκρινε οτι ο «Σαμπέρ» είναι Ελληνικό όνομα

393

Άλλη μια “προσπάθεια” αφελληνισμού βρίσκουμε στα βιβλία του Υπουργείου Παιδείας της πρώτης (Α) Δημοτικού. Προσπαθούμε να κατανοήσουμε το σκεπτικό αυτού του έγραψε το βιβλίο και αυτών που το ενέκριναν. Ποια είναι η λογική να προτιμηθεί ο “Σαμπέρ” για να διδαχθούν τα παιδιά ενός ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ σχολείου το γράμμα έψιλον(Ε); Χάθηκε η λέξη (π.χ) ΕΛΕΝΗ; Μάλιστα η ενδεικτική εικόνα παραπέμπει σε εικόνα ενός μικρού παιδιού με χαρακτηριστικά (χρώμα-μαλλιά) μιγάδα, κάτι που σίγουρα δεν είναι η ενδεικτική εικόνα της Ελληνικής φυλής.

Το όνομα Σαμπέρ ή Σαμπέχ το συναντάμε στην Ευρώπη συνήθως σε Βέλγιο και Γαλλία, από κατοίκους που έλκουν την καταγωγή τους κυρίως από Μαλαισία ή Ινδονησία εκεί που είναι ένα κοινό όνομα.

Τι δουλειά έχει η Μαλαισία και η Ινδονησία, που απέχουν σε ευθεία γραμμή από την Ελλάδα περίπου 10.000 χιλιόμετρα, με την Ελληνική Παιδεία, αυτό μόνο οι “ειδικοί” της Κεραμέως το γνωρίζουν…. 

Από το fb του Βασιλάρας Κυριάκος

“Αυτό είναι το μάθημα της γλώσσας στην Α! Δημοτικού.

Το γράμμα που μαθαίνουν τα πρωτάκια είναι το Ε.

Βέβαια η Ελληνική γλώσσα δεν έχει κύρια ονόματα που να περιέχουν το γράμμα Ε μέσα. Και Ω!!!! του θαύματος,μόνο ο Σαμπέρ έχει Ε.

Συγχαρητήρια στο Υπουργείο Α-παιδείας και στην άθεη Υπουργό, θαμώνα της μιαρής λέσχης Bildeberg.

Περισσότερα “μπράβο” όμως στους γονείς και στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων που είναι μόνο για φωτογραφίες σε κάνα χορό και σε κοπή πίτας.

Αυτοί είμαστε και αυτοί μας αξίζουν.”

Σχόλιο: Δεν γνωρίζουμε εάν η Κυβέρνηση του Κυρ.Μητσοτάκη, έχει αντικαταστήσει όλα τα μέλη της Επιτροπής Σχολικών Βιβλίων, που συστάθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ και είχε κύριο «μέλημα» να μην θιχθούν οι Σκοπιανοί, οι λαθρομετανάστες  και όλοι οι υπόλοιποι, πλην Ελλήνων φυσικά που απαγορεύετε να θίγονται, αλλιώς είναι “ρατσιστές”.

Σας θυμίζουμε δε ότι τσουνάμι αντιδράσεων είχαν προκαλέσει οι απόψεις μέλους της επιτροπής για την αλλαγή των σχολικών βιβλίων στην Ελλάδα και τα Σκόπια. Υποστήριζε ότι η ελληνικότητα της Μακεδονίας είναι μια φαντασίωση!  Ότι αυτή είναι αυτή η θέση του Νίκου Κοτζιά, του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης; 

Η Αλεξάνδρα Ιωαννίδου είναι/ήταν(;)  ένα από τα επτά μέλη της επιτροπής που είχε όρισε η Ελληνική κυβέρνηση για να εξετάσει τον αλυτρωτισμό στα σχολικά βιβλία των Σκοπίων.

Κι όμως, η ίδια αμφισβήτησε δημόσια την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του ΕΚΠΑ δήλωσε στις 19/9/2018 σε εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου:

«Ανεχόμαστε χίλια μύρια όσα στο όνομα της τρομερής πατρίδας και μιας, ας το πούμε φαντασίωσης που μας λέει ότι η Μακεδονία ήταν πάντα ελληνική και θα παραμείνει ελληνική…».