Το δεύτερο μεγάλο σφάλμα του Προέδρου της Νομαρχιακής της Νέας Δημοκρατίας, Αργολίδας

685

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Δυστυχώς για τον ίδιο, αλλά και τη Νέα Δημοκρατία, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ (τέως Νομαρχιακή) Αργολίδος, επέλεξε το ρόλο του κομματάρχη και όχι των θεσμικών ευθυνών του. Αντί να λειτουργεί ως εκπρόσωπος της παράταξης και να προσπαθεί ενωτικά, ακολουθεί μονοπάτια που οδηγούν σε αδιέξοδα τύπου Μαλτέζου (που ονειρεύεται να γίνει δήμαρχος στη θέση του δημάρχου) ή σε παραμυθίαση τύπου Γεώργα (που διατείνεται πως έχει το χρίσμα και θα γίνει διάδοχος του Ανδριανού).

Ακόμα χειρότερα, λειτουργεί επιλεκτικά βάζοντας εμπόδια στη διάδοση των δράσεων του κόμματος και της κυβέρνησης, με τον αποκλεισμό από την ενημέρωση εκείνων τα ΜΜΕ που δεν γλύφουν τον βουλευτή Ανδριανό ή τον ολίγο, φιλόδοξο, Μαλτέζο. Έτσι όμως, κρίσιμα θέματα πληροφόρησης σχετικά με την κυβερνητική πολιτική και την αντιμετώπιση των ζητημάτων της κοινωνίας δεν φτάνουν στους πολίτες (όπως έγινε πρόσφατα με το θέμα του ξεσηκωμού των αγροτών για τις άδικες εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ). Φτάνουν όμως οι φωτογραφίες και τα βίντεο του βουλευτή που λέει «κατόπιν ενεργειών μου», με τον Πρόεδρο της Νομαρχιακής να καμαρώνει δίπλα του γιατί εκτέλεσε πιστά τον αποκλεισμό των ενοχλητικών κομματικών στελεχών και ΜΜΕ.

Συνειδητά, ο Πρόεδρος (όλων των Νεοδημοκρατών της Αργολίδας) απέκλεισε από την συνέντευξη Λυκουρέντζου υποψηφίους (όπως η Ελένη Παναγιωτοπούλου και η Σόνια Κρίγκου) και στελέχη  (όπως ο Βασίλης Σιδέρης) που, όμως, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή μάχης για την ενημέρωση των αγροτών και της κοινωνίας, δεχόμενα (και εκτονώνοντας) την ισχυρή και δικαιολογημένη πίεση της κοινωνίας. Μιας κοινωνίας που η φωνή της, συνήθως, σταματά στα Δερβενάκια και δεν φτάνει στην Αθήνα. Η προφανής επιδίωξη ήταν… «όλη η δόξα στο βουλευτή που γουστάρουμε» και όχι στο κόμμα (σαν σύνολο) που κυβερνά, νομοθετεί και χρηματοδοτεί την επίλυση των προβλημάτων.

Σταματώ εδώ και ελπίζω ο Πρόεδρος να εκτιμήσει ότι δεν γράφω το όνομά του. Και δεν το γράφω γιατί η κριτική δεν αναφέρεται στο πρόσωπο του αλλά στο ρόλο που έχει εκλεγεί να επιτελέσει και γιατί πιστεύω πως έχει τη δύναμη να απαλλαγεί από στοιχεία που ασκούν γκρίζα επιρροή στη λειτουργία του.

Μια γκρίζα –ζημιογόνα- επιρροή που καλείται να αποδείξει πως μπορεί να την αποτινάξει, αρνούμενος (αύριο Δευτέρα) την εφαρμογή διαδικασίας διάσπασης της Νομαρχιακής Επιτροπής, που προωθούν την διαγραφή μέλους της «Δι΄ ασήμαντον αφορμήν» και χωρίς να ακουσθεί «δια ζώσης» η άποψη του εγκαλούμενου μέλους της. Ενός μέλους που αν διαγραφεί θα προκαλέσει αποδυνάμωση και διχασμό στο κόμμα που εκπροσωπεί.

Εκτός και αν προτιμά να προχωρήσει ικανοποιώντας τα θέλω του κακού Βεζύρη που θέλει να γίνει Χαλίφης στη θέση του Χαλίφη, με ότι αυτό μπορεί να προκαλέσει…