Πελοπόννησο και Θεσσαλία σχεδίαζαν να χτυπήσουν οι Τούρκοι

95

Γράφει ο Παύλος Δαγρές

Τουρκικά στρατιωτικά σχέδια πολλών δεκαετιών τα σύνορα της καρδιάς του Ερντογκάν ο οποίος μαζί με τον φαντασιόπληκτο Μπαχτσελί ονειρεύονται να κάνουν βόλτες  τα βράδια στην Αθήνα.

Πολλές δεκαετίες πριν η Τουρκική ΜΙΤ προπαγάνδιζε στις χώρες της Ευρώπης αυτά που επίσημα ο πρόεδρος Ερντογάν σήμερα διακηρύττει.

Μάλιστα η Τουρκική ΜΙΤ παρουσίαζε και Τουριστικούς χάρτες με το μισό Αιγαίο Τουρκικό.

Παύλος Δαγρές

Την ίδια περίοδο ο τότε Έλληνας Πρωθυπουργός δήλωνε ότι έχει εκλείψει ο εξ ανατολών κίνδυνος και ότι το Αιγαίο δεν ανήκει μόνο στους Έλληνες.

Προκαλώντας  την έντονη αντίδραση του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Όταν όλα σχεδόν τα κόμματα καθησύχαζαν τους Έλληνες ότι δεν κινδυνεύουν από τους γείτονες διότι τα σύνορά μας τα προστατεύουν όλες μαζί οι χώρες της ΕΕ –ΒΛΕΠΕ ΙΜΙΑ – οι Τούρκοι μεθοδικά ενεργούσαν  υποσκάπτοντας διεθνώς  τα θεμέλια της Ελληνικής κυριαρχίας επί των εδαφών μας, εκμεταλλευόμενοι την αδράνεια των πολιτικών μας.

ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ που χρειάζεται.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑ  θα κτυπήσουν οι Τούρκοι.

Βομβαρδισμοί σε Ιόνιο και Δυτική Ελλάδα από Τουρκικές  Βάσεις  στην Λιβύη.

Αυτά είχε γράψει η Εφημερίδα «ΣΤΟΧΟΣ» στις 27 Μαρτίου 1996.

Επίσης η ίδια Εφημερίδα στις 31-10-1991 είχε γράψει με τίτλο: Η Ουάσιγκτον θέλει αναθεώρηση όλων των συνθηκών. ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΑΝΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ.

Τις θέσεις της Τουρκίας για τη ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ και τις άλλες συνθήκες που υπογράφτηκαν με την Ελλάδα υποστηρίζει η Ουάσιγκτον η οποία θέλει να κλείσει όπως – όπως  την κατάσταση που η Τουρκία  χαρακτηρίζει Ελληνοτουρκική διαφορά και η οποία δεν είναι διαφορά διότι οι Τούρκοι είναι εκείνοι που ζητάνε από εμάς.

Μάλιστα οι Τούρκοι για να επηρεάσουν τους Αμερικάνους τους κοινοποίησαν το 1987 απόρρητη έκθεση που συνέταξαν Τούρκοι Πράκτορες οι οποίοι κατόπιν έρευνας που ισχυρίζονται ότι έκαναν σε νησιά του Αιγαίου, αλλά δεν έκαναν ποτέ διεπίστωσαν ότι επιχειρηματίες των νησιών αυτών επιθυμούν περισσότερο να βρίσκεται ο τόπος που επιχειρούν υπό διοίκηση τουρκική αφού η άγκυρα υπόσχεται επιχειρηματικές διευκολύνσεις όπως φορολογικές ελαφρύνσεις  κλπ.

Ακόμη στην ίδια έκθεση ανέφεραν για την νήσο ΚΩ ότι κατοικείται από 18.000 κατοίκους εκ των οποίων οι μισοί είναι χριστιανοί και οι άλλοι μισοί Μουσουλμάνοι.

Αυτά είχε γράψει η εφημερίδα  ΣΤΟΧΟΣ πριν πολλές δεκαετίες την 31-10-1991

Επίσης και η Εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σε πρωτοσέλιδο άρθρο την 21-3-1996 αναφέρει: Εμμέσως θέμα Δωδεκανήσων από Τουρκία.

Δημοσιεύοντας ακόμα και τον Τουρκικό χάρτη που συμπεριελάμβανε το μισό Αιγαίο δικό της.

Το ερώτημα είναι τούτο: Από τότε μέχρι σήμερα τί μέτρα έχουμε λάβει για τον πραγματικό ορατό αυτό κίνδυνο;

Οι Τούρκοι δραστηριοποιούνται και αποθρασύνονται και οι δικοί μας πολιτικοί περιμένουν να μας λύσουν τα προβλήματα οι ξένοι φίλοι μας, οι σύμμαχοί μας όπως έχουν επιλύσει το Κυπριακό τόσα χρόνια και όπως επενέβησαν στην κρίση των Ιμίων.

Η Ελλάδα από μόνη της θα πρέπει για πολλούς λόγους να αντιδρά έντονα και αποτελεσματικά σε κάθε πρόκληση της Τουρκίας.

Και όχι να υποχωρεί και να μην επεκτείνει τα χωρικά της θαλάσσια ύδατα στα 12 μίλια επειδή απειλεί η Τουρκία ότι η ενέργειά μας αυτή θα αποτελέσει αιτία πολέμου.

Η υποχωρητικότητα των πολιτικών ηγεσιών σε τέτοιες προκλήσεις οδηγεί σε απαξίωση των αγώνων που ο λαός μας έχει δώσει κατά καιρούς για την ελευθερία του.

Όσο για τη συνθήκη της Λωζάνης που η Τουρκία μας κατηγορεί ότι την καταστρατηγούμε επειδή εξοπλίζουμε τα νησιά μας θεωρούμε υποχρέωση να υπενθυμίσουμε το άρθρο 16 της συνθήκης αυτής που αναφέρει ότι: Η Τουρκία δεν θα διεκδικήσει εδάφη πέραν των συνόρων της.

Πιστεύουμε ότι η υπομονή των Ελλήνων έναντι της προκλητικότητας της Τουρκίας έχει εξαντληθεί. Ο Ελληνικός λαός θα πρέπει να προετοιμάζεται να αναζητήσει εδώ και τώρα να αποκτήσει κυβέρνηση ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ευαισθητοποιώντας και τους Έλληνες της διασποράς ώστε να συμβάλλουν και αυτοί στην οικονομική ενίσχυση των Ενόπλων μας Δυνάμεων.

Οι Έλληνες ενωμένοι είναι ΑΝΙΚΗΤΟΙ και θα αποδειχθεί για μία ακόμη φορά.

Η Αθήνα θα παραμείνει ως έχει και στο μέλλον  για νυχτερινούς περιπάτους για ξένους και Έλληνες τουρίστες.

Η Άγκυρα όμως θα γίνει στάχτη εφόσον εμπλακούμε σε πόλεμο.

Άλλωστε το 2025 … δεν αργεί.

 

ΠΑΥΛΟΣ ΔΑΓΡΕΣ

                         ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

       ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

                                 ΤΗΛ. 6943570958