Ο Κώστας Μάκαρης ετοιμάζει την Ομάδα των Ικανών που θα οδηγήσουν τον Δήμο Ναυπλιέων στη Νέα Εποχή

306
Κώστας Μάκαρης. Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Ναυπλιέων

Η ευπρέπεια και η απουσία εξτρεμιστικών συμπεριφορών χαρακτηρίζουν την αντιπολιτευτική πρακτική του υποψηφίου Δημάρχου Ναυπλιέων, Κώστα Μάκαρη.

Η Ομάδα των Ικανών που συγκροτεί για να διοικήσουν τον Δήμο Ναυπλιέων, αφού προηγουμένως κερδίσουν την πλειοψηφία των Δημοτών, έχει ήδη να παρουσιάσει Δυνατά ονόματα, καταξιωμένων συνεργατών που τους αποδέχεται η Κοινωνία.

Η τακτική του να εμφανίζει έναν υποψήφιο κάθε εβδομάδα έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των Δημοτών που αναρωτιούνται «Ποιον θα παρουσιάσει αυτή την εβδομάδα». Μαζί με τους Δημότες, το ίδιο αναρωτιέται και ο απερχόμενος Δήμαρχος που βλέπει να προσχωρούν στον Κώστα Μάκαρη κάποιοι από τους αξιολογότερους τέως συνεργάτες του και πολλοί νέοι και άφθαρτοι Δημότες, με υψηλές προδιαγραφές.

Η πολιτική κριτική που ασκεί ο Κώστας Μάκαρης του έχει ήδη δημιουργήσει προβλήματα και γκρίνιες στο εσωτερικό της παράταξής του που πιέζει τον Δημ. Κωστούρο «να κάνει κάτι».

Η εμμονή της δημοτικής αρχής σε  παράνομη χρήση της κλειστής χωματερής της Καραθώνας, μετά την έναρξη του Σταθμού Μεταφόρτωσης στα Κιόσκια, επέφερε ήδη σοβαρό πρόστιμο, που θα κληθούν να πληρώσουν οι Δημότες. Η υπενθύμιση της αδράνειας που επιδεικνύει στην ανεύρεση λύσης για το αδιέξοδο του Γηροκομείου, η αποκάλυψη ότι η αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων εγκαταλείφθηκε στη διάθεση γειτονικού δήμου και η υπενθύμιση της ντροπιαστικής εκκρεμότητας (11 χρόνια τώρα) για τη στέγαση του Δημοτικού Σχολείου στο Νέο Βυζάντιο, μαζί με την πρόσφατη καθυστέρηση λειτουργίας Παιδικών Σταθμών, δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα ανικανότητας. Αν σε αυτά προστεθούν και οι προσφυγές εργαζομένων στην δικαιοσύνη για ολιγωρία στην παροχή μέσων ατομικής προστασίας (με πιθανή ιδιοποίησή τους από στελέχη της εμπιστοσύνης του) και οι καταγγελίες για αχρείαστες προμήθειες δικαιολογούνται οι ρωγμές και το γκριζάρισμα που υφίσταται η εικόνα του άλλοτε παντοδύναμου Δημάρχου.

Ρωγμές που βαθαίνουν επικίνδυνα καθώς εκκρεμεί μια απάντηση στο ερώτημα «γιατί πλήρωναν ασφάλιστρα και άλλα έξοδα για αυτοκίνητα του δήμου που βρίσκονται επί χρόνια σε κατάσταση ακινησίας», ενώ συγχρόνως είναι υπό έλεγχο και ένα μεγάλο πλήθος νομιμοφανών αναθέσεων σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Η Κοινωνία αναζητώντας λύση στο πρόβλημα της αντικατάστασης μιας κουρασμένης και φθαρμένης δημοτικής αρχής στρέφεται βαθμιαία προς την Ομάδα των Ικανών και άφθαρτων στελεχών που πλαισιώνουν τον Κώστα Μάκαρη. Μια Νέα Εποχή για το Ναύπλιο, δείχνει να έρχεται!