Καθαρισμός στον ταμιευτήρα του Ερυμάνθου από την Περιφέρεια σε συνεργασία με τον Διαβαθμιδικό

66

Την ομαλή και ποιοτική λειτουργία του έργου ύδρευσης από τον Ερύμανθο θωρακίζει τις τελευταίες ημέρες ο Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Ύδρευσης, καθώς ξεκίνησαν εργασίες καθαρισμού στον ταμιευτήρα, για πρώτη φορά σε συνεργασία με την Περιφέρεια, αφού  οι τελευταίες νεροποντές αλλά και οι περσινές πυρκαγιές αλλοίωσαν το φυσικό φιλτράρισμα. Παρέμβαση εξαιρετικά σημαντική που θα βοηθήσει καθοριστικά στην διύλιση του νερού και αφορά μέρος του έργου που υλοποιείται από την Περιφέρεια  στο πλαίσιο της εργολαβίας των 9 εκατ. ευρώ που αφορούν αντιπλημμυρικά έργα στον Αλφειό.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Νίκος Κοτσώνης, μετά τις περσινές πυρκαγιές αλλά και τις νεροποντές, κατέβηκε λάσπη και στάχτη, η οποία επηρέασε τον ταμιευτήρα και για αυτό συναποφασίστηκε με την περιφέρεια ο άμεσος καθαρισμός του.

“ Το αποτέλεσμα ήταν να επιδεινωθεί   το πρόβλημα στον ταμιευτήρα του Ερυμάνθου γεμίζοντας το χώρο με λάσπη. Εξαιτίας αυτού, το νερό δεν μπορούσε να διυληθεί όπως γινόταν πριν με φυσικό τρόπο περνώντας μέσα από χοντρό χαλίκι γιατί οι οδοί είχαν φράξει από τη λάσπη. Απευθυνθήκαμε στην Περιφέρεια και συγκριμένα στον Aντιπεριφερειάρχη κ. Νίκο Κοροβέση που είναι και μέλος του Δ.Σ του Διαβαθμιδικού, ο οποίος έδειξε τρομερό ενδιαφέρον για την λύση του προβλήματος. Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω και τον Περιφερειάρχη κ. Νεκτάριο Φαρμάκη ο οποίος  έδειξε γρήγορα  αντανακλαστικά, κατάλαβε αμέσως το πρόβλημα και έδωσε λύση. Οι κινήσεις που προανέφερα αποδεικνύουν ότι μόνο μέσα από την συνεργασία των εμπλεκομένων φορέων μπορούν να δοθούν λύσεις προς όφελος του πολίτη. Ο Διαβαθμιδικός είναι ένα έργο μείζοντος σημασίας και απαιτεί σεβασμό εκ μέρους μας, έτσι ώστε όταν αποχωρήσουμε από τις θέσεις ευθύνης, να έχουμε παραδώσει κάτι καλύτερο και πιο άρτιο από αυτό που παραλάβαμε.”

Από την πλευρά του ο Aντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νίκος Κοροβέσης ως μέλος του Δ.Σ του Διαβαθμιδικού εκ μέρους της Περιφέρειας, δήλωσε ότι “  Ο καθαρισμός αυτός στον ταμιευτήρα στο διυλιστήριο Ερυμάνθου, που μέσω του αγωγού υδροδοτεί τους δήμους Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας στο μεγαλύτερο ποσοστό,  πραγματοποιείται για πρώτη φορά  μετά από 10 χρόνια. Η  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης αφουγκράστηκε το πρόβλημα που έθεσε ο Διαβαθμιδικός και ο πρόεδρος του Νίκος Κοτσώνης και μεριμνήσαμε  άμεσα για την υλοποίηση των εργασιών, ώστε να μπει νέα  κροκάλα για να διευθετηθεί το πρόβλημα.  Είναι γεγονός ότι μόνο με την συνεργασία των αρμόδιων φορέων μπορούν να δοθούν τάχιστα λύσεις και η Περιφέρεια είναι πάντα παρούσα σε όλα τα έργα που αφορούν την ποιότητα ζωής των κατοίκων.”

ΠΗΓΗ: https://www.odigos.gr