ΕΤΗΣΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΤΕΛΕΤΗ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ

237

Με διήμερες εκδηλώσεις η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού τίμησε και φέτος για 11η συνεχόμενη χρονιά με τον απόλυτο σεβασμό και σύμφωνα με τις παραδόσεις του Πολεμικού μας Ναυτικού σεμνά και ταπεινά την Ναυμαχία Κατακόλου με επίσημο καλεσμένο τον Δήμαρχο Ύδρας Κον Γεώργιο Κουκουδάκη.

Σαββάτο 1 Οκτωβρίου 2022 στην κατάμεστη αίθουσα της φιλόξενης Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Πύργου (την οποία ευχαριστούμε για την συνεργασία) έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Αξιότιμου Δημάρχου Ύδρας Κου Γ. Κουκουδάκη ” Η Ύδρα του 1821 Ανταρτοπόλεμος στην θάλασσα” εκδόσεων ΣΙΔΕΡΗ ο οποίος συνοδευόταν από την Αντιδήμαρχο Ύδρας Κα Μαίρη Κάτσικα. το βιβλίο προλόγισαν ο καθηγητής Διεθνών σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου Κος Κώστας Υφαντής, ο εκδότης Κος Ανδρέας Σιδέρης και ο Πρόεδρος της Βιβλιοθήκης δημοσιογράφος – Λογοτέχνης Κος Γιάννης Νικολόπουλος.

Σύντομους χαιρετισμούς έκαναν ο Πρόεδρος του Παραρτήματος ΕΑΑΝ Νομού Ηλείας Πλοίαρχος (Ε) ε.α Ζώης Υφαντής ΠΝ, ο εκπρόσωπος της Κεντρικής ΕΑΑΝ Ναύαρχος ε.α. Κ. Μανωλουδάκης ΠΝ Επίτιμος Επιθεωρητής Πολεμικού Ναυτικού, ο Αντιναύαρχος ε.α. Ι. Σαμαράς ΠΝ Πρόεδρος Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού και η Πρόεδρος της Ιστορικού Μουσείου Αρχείου Ύδρας Κα Ν. Αδαμοπούλου.

Παραβρέθηκαν οι Αιδεσιμότατοι Ηλίας Παπαγγελής και Νικόλαος Κατσιδήμας, η βουλευτής Κα Δ. Αυγερινοπούλου, Εκπρόσωπος του βουλευτού Κου Α. Νικολακόπουλου, ο π. Δήμαρχος Πύργου Γ. Λιατσής, ο π. Δήμαρχος Ήλιδας Κος Χ. Χριστοδουλόπουλος, ο Δημοτικός σύμβουλος Χ. Μιχαλακόπουλος, ο Υποδιοικητής της ΣΕΤΤΗΛ Αντισυνταγματάρχης Π. Γκολφινόπουλος, ο π. Αντιδήμαρχος Δ. Μπέλτσος, η Αντιπρόεδρος της Δ.Κ.Β.Π. Στρατιωτικός Κα Ε. Χριστοπούλου, ο Κος Λευτέρης Βαρουξής Εκπρόσωπος του επιμελητηρίου, ο γεν.γραμματέας του Επιχειρηματικού συλλόγου Ηλείας Αγαθοκλής Κωτσάκης, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου Κος Δ. Δημητρουλόπουλος, η Γραμματέας του Συλλόγου Γορτυνίων και ο γεν.γραμματέας του Επιχειρηματικού συλλόγου Ηλείας Αγαθοκλής Κωτσάκης..

Μετά το πέρας της παρουσίασης έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών από τον Πρόεδρο της ΕΑΑΝ με τον Δήμαρχο Ύδρας, τον Πρόεδρο του ΜΤΝ, την Διευθύντρια του ΙΜΑΥ. Ο Δήμαρχος Ύδρας πλέον των ανωτέρω πρόσφερε στο Παράρτημα μας την Πολεμική Σημαία της Ύδρας.

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 στην επίσημη Δοξολογία από τους Αιδεσιμότατους Παναγιώτη Αθανασόπουλο, Νικόλαο Κατσηδήμα και Νικόλαο Αθανασόπουλο, στην οποία παραβρέθηκαν ο Επίσημος καλεσμένος μας Δήμαρχος Ύδρας Κος Γεώργιος Κουκουδάκης, και η Αντιδήμαρχος Ύδρας Κα Μ. Κάτσικα , ο εκπρόσωπος της Κεντρικής ΕΑΑΝ Ναύαρχος ε.α. Κ. Μανωλουδάκης ΠΝ Επίτιμος Επιθεωρητής Πολεμικού Ναυτικού, ο Αντιναύαρχος ε.α. Ι. Σαμαράς ΠΝ Πρόεδρος Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού, η Πρόεδρος της Ιστορικού Μουσείου Αρχείου Ύδρας Κα Ν. Αδαμοπούλου. ο Διοικητής του Ναυτικού Σταθμού Ιονίου Πλοίαρχος Π. Γιαννουδάκης ΠΝ ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, ο Υποδιοικητής της ΣΕΤΤΗΛ Αντισυνταγματάρχης Π. Γκολφινόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Πύργου Κος Ι. Πλεμένος, ο Δημοτικός σύμβουλος Κος Χ. Μιχαλακόπουλος, η Αντιπρόεδρος της ΔΚΒΠ Στρατιωτικός Κα Ε. Χριστοπούλου, ο Κος Λευτέρης Βαρουξής ως εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου ,ο γεν.γραμματέας του Επιχειρηματικού συλλόγου Ηλείας Αγαθοκλής Κωτσάκης, εκπρόσωπος του Διοικητού της ΠΥ Πύργου, ο Υπολιμενάρχης Κατακόλου Υποπλοίαρχος ΛΣ Α. Γκαντζιός, ο Πρόεδρος του Παραρτήματος ΕΑΑΝ ΝΔ Ελλάδος Αντιναύαρχος ε.α. Δ. Μποϊλές ΠΝ, οι π. Αντιπρόεδροι του Λ.Τ. κ.κ. Δ. Αντωνόπουλος και Ν. Ψάρης, , ο π. Υφυπουργός Π. Χαϊκάλης, Εκπρόσωποι των Ενώσεων ΕΑΑΣ & ΕΑΑΑ, του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, εκπρόσωπος του λαογραφικού ομίλου Κατακόλου “Σπύρος Χιώνης”, ο Πρόεδρος του “Ηλείων Παράδοσης” και ο γεν.γραμματέας του Επιχειρηματικού συλλόγου Ηλείας Αγαθοκλής Κωτσάκης.

Στο τέλος της τελετής προσφέρθηκαν δύο κάλυκες πυροβόλου στον Εφημέριο του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Κατακόλου.

Κατάθεση στεφάνων έγινε από τον εκπρόσωπο της Κεντρικής ΕΑΑΝ Ναύαρχο ε.α. Κ. Μανιωλουδάκη ΠΝ Επίτιμο Επιθεωρητή Πολεμικού Ναυτικού, τον Δήμαρχο Ύδρας Κος Γεώργιο Κουκουδάκη, ο Αντιναύαρχος ε.α. Ι. Σαμαράς ΠΝ Πρόεδρος Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού και η Πρόεδρος της Ιστορικού Μουσείου Αρχείου Ύδρας Κα Ν. Αδαμοπούλου. ο Διοικητής του Ναυτικού Σταθμού Ιονίου Πλοίαρχος Π. Γιαννουδάκης ΠΝ, τον εκπρόσωπο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών και τον Πρόεδρο του Παραρτήματος Πλοίαρχο (Ε) ε.α. Ζώης Υφαντής ΠΝ

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αξιότιμο Δήμαρχο Ύδρας, στην Αντιδήμαρχο Ύδρας Κα Μ. Κάτσικα και στην Διευθύντρια του Ιστορικού Μουσείου Αρχείου Ύδρας Κα Κ. Αδαμοπούλου που ήλθαν από την όμορφη Ύδρα και μας Τίμησαν με την παρουσία τους.

Τελετάρχης ηταν ο Αντιπρόεδρος του παραρτήματος Αντιπλοιαρχος (Ε) ε.α. Αράπογλου Αναστάσιος Π.Ν.

Τέλος ευχαριστούμε για την βοήθεια τον δημ. σύμβουλο Κο Χ. Μιχαλακόπουλο και τον επιχειρηματία Κο Γ. Μαμούση για την βοήθεια τους.