Δήμαρχε Πύργου: Σταματήστε να κυνηγάτε “ανεμόμυλους”

184

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ εξέδωσε ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΩΝ ΠΥΡΓΟΥ- ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ – ΖΑΧΑΡΩΣ  με Θέμα :

«Απάντηση σε ανακοίνωση του Δήμου Πύργου κατά του Συλλόγου μας».

Η επιλεκτική ερμηνεία των καταστάσεων, αποτελεί πάγια τακτική του κ. Δημάρχου. Συλλέκτης σκόρπιων δεδομένων από τους υπηρεσιακούς παράγοντες, έχει μια μοναδική ικανότητα να ερμηνεύει τις καταστάσεις κατά το δοκούν και στην ουσία να μην εστιάζει .

Μακριά από τις αληθινές καταστάσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό του Δήμου καθημερινά, υποθέτει προβλήματα με μια δική του προσέγγιση, δημιουργεί φανταστικούς εχθρούς και σκοτεινές συνομωσίες, άλλοτε κατηγορεί (δολίως 😉 τους υπαλλήλους του Δήμου και άλλοτε τους τιμά με βαθμό σχεδόν Άριστα!!!

Κύριε Δήμαρχε, οι υπάλληλοι του Δήμου Πύργου σας υποδέχτηκαν ως νέο Δήμαρχο, σας υποστήριξαν με τις γνώσεις και την εμπειρία τους, στάθηκαν δίπλα σας αδιαμφισβήτητα, θέλησαν να δώσουν πνοή στα σχέδια σας, αρωγοί και σύμβουλοι.

Με πνεύμα συνεργασίας και θετική διάθεση, κόσμησαν με την παρουσία τους πολλές φορές το γραφείο σας στις συσκέψεις που οργανώνατε κατά την έναρξη της θητείας σας.

Η εξέλιξη όμως ήταν διαφορετική. Γιατί άραγε; Τι μεσολάβησε και διέσπασε τον κρίκο συνεργασίας που είχαν χτίσει οι υπάλληλοι μαζί σας; Βρείτε το εσείς.

Η πιθανότητα πάντως συνέλευσης του Συλλόγου μαζί σας χάθηκε, όταν επί ματαίω σας το ζητούσε ο Πρόεδρός μας. Όταν είχατε συναντηθεί με κάθε φορέα εντός, γύρω και πέρα από τον Πύργο, εκτός από τον Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Πύργου.

Εντύπωση δε, μας προκαλούν οι αιχμές σας σχετικά με τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. του Συλλόγου μας. Μα καλά, από πότε είμαστε υποχρεωμένοι να σας ενημερώνουμε για τα Δ.Σ. του Συλλόγου μας ή να ζητούμε την έγκρισή σας ; Μάθετε επίσης ότι οι Γενικές Συνελεύσεις λαμβάνουν χώρα μεταξύ των εργαζομένων, χωρίς την παρουσία της εργοδοσίας. Λυπούμαστε κύριε Δήμαρχε αλλά συνάντηση των τέταρτο χρόνο της θητείας σας, δεν θα μπορούσε να προσφέρει κάτι.

Ενδιαφέροντα και τα υπόλοιπα θέματα που αθρόα παρουσιάσατε στο κείμενό σας. Ακόμα πιο ενδιαφέρουσες όμως, οι απαντήσεις των υπαλλήλων σε αυτά.

Προβληματιστήκαμε έντονα αν θα έπρεπε να απαντήσουμε εκτενώς στους ισχυρισμούς της Δημοτικής Αρχής, που τόσο βάναυσα ,ως παραμορφωτικός καθρέφτης, στρεβλώνουν την πραγματικότητα. Μα δεν υπάρχει κανένας λόγος να το κάνουμε αυτό, διότι σε παλαιότερες ανακοινώσεις μας, έχουμε δώσει σαφείς και πλήρεις απαντήσεις για όσα από τα θέματα, που παρουσιάσατε, μας αφορούν. Γιατί τις αγνοείτε ; Άλλωστε δεν υπάρχει λόγος να αποδείξουμε τις γνώσεις και τις ικανότητές μας, την αυταπάρνηση και την εντιμότητα με την οποία υπηρετούμε τους πολίτες του Δήμου Πύργου. Τις αποδείξεις μας τις δίνουμε καθημερινά, ακόμα και σε σας κ. Δήμαρχε που μας βαθμολογήσατε με σχεδόν Άριστα !!!!

Επιπλέον, αρκετά από τα θέματα που θίξατε μάλλον αφορούν την αντιπολίτευση, όπως οι κατηγορίες για προσλήψεις ημετέρων (για εμάς υπάρχουν μόνο συνάδελφοι, όχι ημέτεροι), το έργο του 1,4 εκ. €, η αγορά καυσίμων για τα σχολεία και τα έργα της αντιπυρικής προστασίας. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι στα θέματα αυτά ο Σύλλογός μας δεν είχε καμία εμπλοκή. Ήταν θέματα που κατά καιρούς έθιξε η αντιπολίτευση. Τρανή απόδειξη ότι ο Σύλλογός μας δεν σας αντιπολιτεύεται, δεν βάζει τροχοπέδη στο έργο σας.

Γιατί τα χρεώνετε στο Σύλλογο ; Βρίσκεστε σε σύγχυση ή επιδιώκετε με κάθε τρόπο να δείξετε στην κοινωνία ότι έχετε δικαιωθεί σε κάτι έναντι του Συλλόγου μας, αφού – μην ξεχνάτε – ο Σύλλογός μας έχει κερδίσει ΟΛΕΣ τις προσφυγές που έχει καταθέσει κατά αποφάσεών σας ;

Είναι βολικό για εσάς να μας «φορτώνετε» κάθε συμφορά που πλήττει το δημοτικό σας έργο, προκειμένου να δικαιολογήσετε όλα τα κακώς κείμενα, τις αδυναμίες και τις ανεπάρκειες της διοίκησή σας, στην έως τώρα θητεία σας. Ίσως πάλι το κάνετε αυτό γιατί είμαστε βολικοί θύτες στα μάτια σας, αλλά αλλού πρέπει να αναζητήστε τις ευθύνες.

Οι υπάλληλοι του Δήμου έχουν δείξει και αποδείξει το ποιον τους. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να διασπάσει την ενότητά μας, εκείνο τον συνδετικό κρίκο που κάποτε μας ένωνε και μαζί σας.

Ξεκαθαρίζουμε ότι στηρίζουμε ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους, προστατεύοντας την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματά τους, καθώς και το Δημόσιο και Κοινωνικό Χαρακτήρα των Υπηρεσιών του Δήμου. Σας καλούμε να σταματήσετε να επιτίθεστε στους εργαζόμενους και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου και να ασχοληθείτε με τα πραγματικά προβλήματα της πόλης μας.

ΤΟ ΔΣ