Αν υπήρχε πολιτικό φιλότιμο. Η περίπτωση του Γιάννη Μαλτέζου

    299

    Είναι κατανοητό να έχουν κάποιοι προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες. Ακόμα και αν δεν καταλαβαίνουν πως δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε αυτές.

    Είναι, όμως, απαράδεκτο ηθικά και πολιτικά, να υπάρχει γαϊδουριά και αδιαφορία για τις επιπτώσεις που προκαλεί η εν γένει συμπεριφορά τους, με μόνη δικαιολογία ότι «αυτά μπορώ …αυτά κάνω».

    Η περίπτωση του Γιάννη Μαλτέζου ταιριάζει απόλυτα στα όσα προαναφέρω.

    Ο ίδιος, προφανώς, δεν μπορεί να αντιληφθεί πως κυνηγά στόχους «πάνω από το πολιτικό του μπόι». Το περιβάλλον του (“δημοσιογραφικό” και πολιτικό) τον οδηγεί συστηματικά σε ναρκοθετημένα μονοπάτια, με αποτέλεσμα να διογκώνονται οι αντιθέσεις. Δεν ερμηνεύει σωστά τις αντιδράσεις. Όπως λέει και ο λαός μας «τον φτύνουν και αυτός νομίζει ότι βρέχει».  

    Και όσον αφορά τις επιπτώσεις που αφορούν το πρόσωπό του δεν μας πέφτει λόγος. Οι επιπτώσεις όμως που καταγράφονται εις βάρος της παράταξής του, των ευεργετών του και του θεσμού που κλήθηκε να υπηρετήσει, θα έπρεπε να τον απασχολούν. Είναι πολιτικά άηθες (και υπό προϋποθέσεις βρώμικο) να μειώνει με τη συμπεριφορά του το κύρος μιας θέσης όπου τον τοποθέτησε η -καλή τη πίστη- πρόταση του Περιφερειάρχη και η υπερψήφιση από τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου που πίστεψαν στην ευπρεπή λειτουργική συμπεριφορά του.

    Κατάφερε, πριν κλείσει χρόνο, οι Δήμαρχοι των μεγαλυτέρων πόλεων της Πελοποννήσου να μιλούν γι’ αυτόν απαξιωτικά και πολλοί άλλοι να εκφράζουν την αντίθεσή τους για τις πράξεις του.

    Με τα χέρια του Παναγιώτη Νίκα δεμένα (δεν έχει δικαίωμα παρέμβασης) απομένει μόνον ο Τύπος για να γνωστοποιηθούν οι τσαπατσουλιές του και οι πολιτικές δολιχοδρομίες του.

    Είναι κρίμα που, ένα τέτοιο όνομα, γίνεται αντικείμενο πολιτικής απαξιωτικής και παραπολιτικής αναφοράς. Όμως, οι πολίτες οφείλουν να γνωρίζουν, γιατί σύντομα θα κληθούν να αποφασίσουν για το αν του αξίζει ένα κάποιο πολιτικό μέλλον, και θα πρέπει να αποφασίσουν σωστά.

    Νικηφόρος Λυκίδης

    Διαβάστε σχετικό άρθρο στον σύνδεσμο https://argolikianaptiksi.gr/%ce%b1%cf%80%cf%8c%ce%bb%cf%85%cf%84%ce%b7-%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%be%ce%af%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%ac%ce%bd%ce%bd%ce%b7-%ce%bc%ce%b1%ce%bb%cf%84%ce%ad%ce%b6%ce%bf-%ce%b1/