Αναμένεται πάνδημος συμμετοχή των πιστών στην υποδοχή των Ιερών λειψάνων των Αγίων Νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης

255

Πάνδημος αναμένεται να είναι σήμερα η συμμετοχή των πιστών Χριστιανών στην υποδοχή των Ιερών λειψάνων των Αγίων Νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης από την Ιερά Μονή, της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης, Ερεσσσού και Πλωμαρίου, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας στο Ναύπλιο.

Η απόφαση της Ιεράς Συνόδου που υιοθέτησε την θετική εισήγηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου να επιτρέψει την μεταφορά αποτμημάτων των ιερών λειψάνων έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των πιστών από διάφορα μέρη της Πελοποννήσου που αναμένεται να συρρεύσουν κατά εκατοντάδες τις ημέρες που θα βρίσκονται στο Ναύπλιο τα Ιερά λείψανα.

Η θετική γνωμοδότηση της Ιεράς Συνόδου απέναντι στο αίτημα της Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αργολίδας κ.κ. Νεκταρίου που προώθησε την πρόταση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας έδωσε άλλη διάσταση και ήδη σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι υπεύθυνοι του Ναού δέχονται κλήσεις πιστών από διάφορα σημεία της Πελοποννήσου και όχι μόνο που ζητούν να πληροφορηθούν το τελετουργικό που θα ισχύει ώστε να έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα που επιβεβαιώνει και το ενδιαφέρον που υπάρχει για την μεταφορά αποτμημάτων των Ιερών λειψάνων είναι και η απόφαση του ΚΤΕΛ Αρκαδίας να προχωρήσει στην οργάνωση δρομολογίου για την μεταφορά των πιστών από την Αρκαδία στο Ναύπλιο.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Το ΚΤΕΛ Αρκαδίας οργανώνει εκδρομή την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου για προσκύνημα των Ιερών Λειψάνων Αγίων Νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης των εν Λέσβω Μαρτυρησάντων στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας, στο Ναύπλιο. Τιμή Εισιτηρίου: 10€. Ώρα αναχώρησης: 15:00 μ.μ. από την Πλατεία Κολοκοτρώνη, στην Τρίπολη».

Από τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας αναμένεται να παρθούν όλα τα μέτρα που θα διασφαλίζουν την απρόσκοπτη συμμετοχή των πιστών και φυσικά αναμένεται να παρθούν και τα απαραίτητα μέτρα για την προφύλαξη και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Η 10η Οκτωβρίου σίγουρα θα είναι μία ξεχωριστή μέρα για το Ναύπλιο και ακόμα περισσότερο για τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας.

(Με πληροφορίες από την Ηλεκτρονική εφημερίδα Αργολική Ανάπτυξη)