Επιστολή της Επιτροπής Ελληνισμού προς τον Πρωθυπουργό για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών

Με επιστολή που έχει ως θέμα: «Τα Σκόπια συνεχίζουν τις παραβιάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών και η ελληνική κυβέρνηση δεν αντιδρά», η Επιτροπή Ελληνισμού τον ενημερώνει τον Πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη για τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών, από τους μηχανισμούς της κυβέρνησης των Σκοπίων. Συγχρόνως του εφιστά την προσοχή για την ανάγκη παγώματος των υπολοιπομένων τριών Μνημονίων Συνεργασίας.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

«Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Πριν από ένα χρόνο σας είχαμε στείλει ένα αρχείο με τις παραβιάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών από τα Σκόπια (162 παραβιάσεις), οι οποίες όπως σας είχαμε αναφέρει στην πραγματικότητα είναι καθημερινές και κυριολεκτικά αμέτρητες.

Με την παρούσα επιστολή σάς ενημερώνουμε ότι οι παραβιάσεις που έχουμε καταμετρήσει πλέον ανέρχονται σε διακόσιες εξήντα τρεις (263). Τις παραβιάσεις αυτές με όλα τα αναλυτικά στοιχεία που τις συνοδεύουν (λινκ, φωτογραφίες κ.λπ.) μπορείτε να τις βρείτε στην ιστοσελίδα της Επιτροπής Ελληνισμού και συγκεκριμένα στο λινκ https://www.epitropiellinismou.gr/post/499.

Ενώ όμως τα Σκόπια ΔΕΝ τηρούν τη Συμφωνία των Πρεσπών, η κυβέρνησή σας κ. πρωθυπουργέ την σέβεται και την τηρεί με θρησκευτική ευλάβεια. Επίσης, εσείς προσωπικά, αλλά και ο Υπ. Εξωτερικών κ. Ν. Δένδιας, έχετε εκφραστεί υπέρ της κύρωσης στη Βουλή των τριών μνημονίων συνεργασίας Ελλάδος-Σκοπίων, τα οποία απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών. Σας θυμίζουμε ότι η συμφωνία αυτή είναι μία επαίσχυντη συμφωνία, με την οποία παραδώσαμε τη μακεδονικότητα της ελληνικής ταυτότητάς μας στους μη Έλληνες γείτονές μας, μαζί με το όνομα «Μακεδονία» και τη «μακεδονική γλώσσα».

Εμείς θεωρούμε ότι θα πρέπει να πράξετε το καθήκον σας ως Έλλην και να δώσετε ένα τέλος σε ότι πιο εγκληματικό εθνικά έχει υπάρξει στην ελληνική ιστορία.

Κύριε Μητσοτάκη, ακυρώστε τη Συμφωνία των Πρεσπών!

Μετά τιμής

Ο Πρόεδρος, Ιωάννης Αμπατζόγλου

Η Γραμματέας, Άννα Νότη»

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Οι υποψήφιοι της Ελληνικής Λύσης

Με 42 υποψήφιους στο ψηφοδέλτιό της, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ διεκδικεί διψήφιο ποσοστό στις Ευρωεκλογές της…

% μέρες πρίν

Έφυγε από την ζωή ο τ. Δήμαρχος Κρανιδίου Νικόλαος Κοντογιάννης

Σχεδόν ταυτόχρονα με την γνωστοποίηση του θανάτου του τ. Δημάρχου Κρανιδίου Νικόλαου Κοντογιάννη, με σχετική…

% μέρες πρίν

Καλή… αποτυχία Μαρίνα

 γράφει ο Γιάννης Κουριαννίδης* Θα μπορούσε άραγε ποτέ μία αποτυχημένη προσπάθεια να θεωρηθεί ως μία…

% μέρες πρίν

Ανάσταση της Αλληλεγγύης

Ο Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου προσέφερε την Κυριακή του Πάσχα, ημέρα της αγάπης και της…

% μέρες πρίν

Το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου χάρισε χαμόγελα

Περισσότερες από 100 οικογένειες, στο Ναύπλιον, γιόρτασαν την Κυριακή της Ανάστασης συμπληρώνοντας τις ανάγκες διατροφής…

% μέρες πρίν

Πρωτάθλημα και Κύπελλο ο Παναργειακός, τα σάρωσε όλα (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά το Πρωτάθλημα στον 3ο όμιλο της Γ Εθνικής  και την άνοδο στην Β Εθνική,…

% μέρες πρίν