Αστυνομικοί και Πυροσβέστες από την Αργολίδα διαδήλωσαν στη ΔΕΘ μαζί με συναδέλφους απ’ όλη την Ελλάδα

48

Οι Ενώσεις Αστυνομικών και Πυροσβεστών Αργολίδας άνοιξαν το χορό των κινητοποιήσεων στη Θεσσαλονίκη, με μεγάλη πορεία το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ.

Με πανό στα χέρια, σφυρίχτρες στο στόμα και κόρνες, οι ένστολοι ξεκίνησαν πορεία από τον Λευκό Πύργο και κατέληξαν στο υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης.

Αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί, στρατιωτικοί από όλη την Ελλάδα ζήτησαν, μεταξύ άλλων:

– Την πλήρη συμμόρφωση της κυβέρνησης στις αποφάσεις του ΣτΕ για την επαναφορά των αποδοχών τους στα επίπεδα του 2012,

– Την αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας τους,

– Την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης,

– Την αποζημίωση της απλήρωτης υπερεργασίας κά.

Εκπρόσωποί τους παρέδωσαν ψήφισμα στον διευθυντή του υφυπουργού Εσωτερικών, τομέα Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρο Καλαφάτη.

«Δίνουμε την ψυχή και τη ζωή μας πολλές φορές, μέσα από συνεχόμενες κρίσεις και δεν υπάρχει καμία στήριξη από την κυβέρνηση» ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος και τόνισε πως η πολιτεία οφείλει να είναι δίπλα στην ΕΛΑΣ, «η οποία αγωνίζεται καθημερινά για τους πολίτες και για την ελληνική κοινωνία. Αλλά εμείς είμαστε μόνοι, και είναι μεγάλο ζήτημα να νιώθεις μόνος. Εάν η κυβέρνηση δεν υλοποιήσει τις υποσχέσεις της, θα δει πράγματα από την αστυνομία που δεν έχει ξαναδεί, τα ψέματα τελείωσαν» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Νίκος Λαυράνος, γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας των πυροσβεστών ανέφερε πως η σημερινή μαζική συγκέντρωση στέλνει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. «Πρέπει να σταματήσει ο πολιτικός εμπαιγμός και να μπει επιτέλους ένα τέλος στην απλήρωτη εργασία. Δεν έχουμε άλλη υπομονή, το φιλότιμο εξαντλήθηκε».