Αποκαλυπτήρια προτομής του Χαρίλαου Τρικούπη στον αναβαθμισμένο χώρο του Ισθμού της Κορίνθου

74

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, τιμά τον πρωθυπουργό των μεγάλων έργων, Χαρίλαο Τρικούπη, που οραματίστηκε και φρόντισε την ολοκλήρωση της διάνοιξης του Ισθμού το 1893, προικίζοντας την πατρίδα με τη Διώρυγα της Κορίνθου.

Το Σάββατο 1η Οκτωβρίου θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια προτομής του Χαρίλαου Τρικούπη, στον πρόσφατα αναβαθμισμένο χώρο πρόσβασης στις γέφυρες. Τα αποκαλυπτήρια θα κάνει, καλεσμένος της Περιφέρειας, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Τασούλας, στις 7μμ.

Ο χώρος μπροστά στις γέφυρες αποτελεί «την πύλη της Πελοποννήσου», όπως λέει ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας και με τη νέα διαμόρφωσή του ξεφεύγει, επιτέλους, από την εικόνα εγκατάλειψης χρόνων. Δημιουργήθηκε πεζόδρομος από την πλευρά της Πελοποννήσου, μπήκαν υποδομές, φωτισμός, πρόσβαση ατόμων με αναπηρία, περίφραξη και εκτεταμένη δενδροφύτευση.

Το σημείο αυτό είναι το δεύτερο σε επισκεψιμότητα στον ελλαδικό χώρο μετά την Ακρόπολη των Αθηνών καθώς προσφέρει εξαιρετική θέα στη διώρυγα της Κορίνθου.

Έτσι στη διάρκεια του φετινού Σπάρταθλου, που θα γίνει στις 30 Σεπτεμβρίου οι τηλεοπτικές κάμερες θα μας δείξουν το νέο πρόσωπο της περιοχής. Κρίμα μόνο που η προτομή του Τρικούπη θα κρατάει ακόμη τα μάτια της κλειστά.