ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Αγωνιζόμαστε να αποτρέψουμε την οριστικοποίηση απομάκρυνσης των ανωτάτων Σχολών από την Αιγιαλεία»

116

Ο Λάμπης Παπαδόπουλος, Πρόεδρος του Εμπορικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιαλείας, είναι ένα από τα τρία μέλη της Επιτροπής Αγώνος που έχει συσταθεί με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής και σκοπό την αποτροπή της απογύμνωσης του δήμου από τις Ανώτατες Σχολές που φιλοξενούσε.

Σημείο αιχμής η προσπάθεια αποτροπής του σχεδιασμού της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών για αφαίρεση του εξοπλισμού της Σχολής Φυσικοθεραπευτών από το κτήριο που φιλοξενούσε τη Σχολή, μέχρι και το 2021.

Με ένα συνδυασμό Νομικής δράσης (προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας) και ακτιβιστικών ενεργειών (αποκλεισμός της εισόδου του κτηρίου με δημοτικά οχήματα), μέχρι σήμερα η Επιτροπή αγώνος έχει αποτρέψει την δημιουργία τετελεσμένων.

Η δημοσιοποίηση των προσπαθειών, έχει ενώσει την κοινωνία της Αιγιαλείας με αποτέλεσμα να στηρίζουν τον αγώνα όλοι οι παραγωγικοί φορείς και τα Σωματεία της πόλης.

Ο Λάμπης Παπαδόπουλος, μιλά στο protagonists.gr περιγράφοντας τον αγώνα και τα σχέδια των επομένων βημάτων. Συγχρόνως, τονίζει πως «η προσπάθεια δεν έχει προεκλογικό -χαρακτήρα πλην όμως- οι πάντες κρίνονται εκ των πράξεών τους».

Επισημαίνει δε ότι «το πρόβλημα ξεκίνησε επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ότι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δεν έχουν χειρισθεί σωστά την υπόθεση».

Σε κάθε περίπτωση «Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα, μέχρι να πετύχουμε την επαναφορά της Σχολής Φυσικοθεραπευτών (σε πρώτη φάση) και των υπεσχημένων Σχολών σε επόμενο χρόνο» εμμένει ο αγωνιστής Πρόεδρος των παραγωγικών τάξεων της περιοχής.

Παρακολουθείστε της δηλώσεις στον σύνδεσμο:

https://protagonistes.tv/papadopoulos-agonizomaste-na-apotrepsoume-tin-oristikopoiisi-apomakrynsis-ton-anotaton-scholon-apo-tin-aigialeia/