Ο Σύλλογος Εργαζομένων, αποκαλύπτει την αλήθεια για τα έργα και ημέρες της Δημοτικής Αρχής

199

Αγαπητοί συνάδελφοι

Όπως πάντα έτσι και φέτος, ο Σύλλογος κατά την περίοδο των διακοπών του καλοκαιριού και του Δεκαπενταύγουστου ήταν δίπλα σας, κάθε στιγμή, κάθε μέρα, κάθε ώρα. Με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όλους εσάς, και επειδή τα προβλήματα δεν έχουν ωράριο και ημέρες διακοπών, είμαστε εδώ και σε ετοιμότητα για να παρέμβουμε όπου και όποτε χρειαστεί.

Ευχόμαστε καλές διακοπές σε όσους έχουν ξεκινήσει τις διακοπές τους και σε όσους επέστρεψαν στην υπηρεσία, καλή δύναμη για το δύσκολο χειμώνα που έρχεται.

Σκοπός της ανακοίνωσής μας, είναι να σας ενημερώσουμε όπως κάνουμε πάντα για όλα τα θέματα που προέκυψαν το φετινό καλοκαίρι που βαίνει στο τέλος του.

Την 10-08-2022 εκδόθηκαν και αναρτήθηκαν στη διαύγεια δύο αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης επί προσφυγών μας κατά αντιστοίχων αποφάσεων του κ. Δημάρχου Πύργου, που αφορούσαν μετακινήσεις δύο συναδέλφων σε καίριες υπηρεσίες του Δήμου Πύργου. Νιώθουμε δικαιωμένοι για ακόμη μια φορά με το αποτέλεσμα, διότι οι αποφάσεις αυτές επιβεβαιώνουν τα ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΜΕΝΑ μας και την ανάγκη να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, για να μην είναι έρμαιο, να μην είναι μόνος του κανένας εργαζόμενος.

Είναι η 6η (έκτη !!!!!) φορά τα τελευταία δύο χρόνια που ο Σύλλογος μας με τίς ενέργειες του, εμποδίζει την υλοποίηση παράνομων και αντεργατικών αποφάσεων των Δημοτικών αρχών πού έπλητταν βάναυσα το δημόσιο συμφέρον και την εύρυθμη λειτουργία των Δήμων γενικότερα.

Η αρχή έγινε με τη μεγάλη νίκη του Συλλόγου μας σε προσφυγή που εμπόδισε τη σύμπραξη του Δήμου Πύργου με την Αναπτυξιακή του Δήμου Φυλής. Ακολούθησε η αποτυχημένη απόπειρα για τη σύναψη σύμβασης με ΚΟΙΝΣΕΠ, που θα ασκούσε τις αρμοδιότητες 21 συμβασιούχων συναδέλφων που εργάζονταν για πάνω από 10 έτη, στους παιδικούς σταθμούς, στο ΚΔΑΠ, στο κέντρο κοινότητας και το συμβουλευτικό, δεσμεύοντας επί 15ετία το Δήμο .

Όμως εκκρεμούσης της εκδίκασης προσφυγή μας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ο Δήμος Πύργου υπαναχώρησε, μη θέλοντας να υποστεί νέα ήττα. Επαναλήφθηκε νέα αποτυχημένη απόπειρα σύμπραξης με την αναπτυξιακή του Δήμου Φυλής, όπου για τους ίδιους λόγους ο Δήμος Πύργου υπαναχώρησε και πάλι.

Σειρά είχε η μεγάλη νίκη που πέτυχε ο Σύλλογός μας σε προσφυγή του κατά του Δήμου Ζαχάρως που επιχείρησε να συνάψει σύμβαση με ΚΟΙΝΣΕΠ.

Ακολούθησε η νίκη του Συλλογου μας σε νέα προσφυγή, που αφορούσε παράνομη, παράλογη και αναιτιολόγητη μετακίνηση υπαλλήλου στο Δήμο Πύργου και τέλος η προαναφερθείσα μεγάλη διπλή νίκη του Συλλόγου μας.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, οι υπάλληλοι, δεν είμαστε ούτε άχρηστοι, ούτε τεμπέληδες, όπως πολλές φορές μας έχει αποκαλέσει ο κ. Δήμαρχος Πύργου, τόσο σε ιδιωτικές συζητήσεις, όσο και σε παλαιότερες δηλώσεις του που δημοσιεύτηκαν στον τοπικό τύπο. Δυστυχώς ο κ. Δήμαρχος από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του δεν θέλησε να εκμεταλλευτεί τις γνώσεις και τις ικανότητές των εργαζομένων για το καλό του Δήμου, αλλά επειδή οι εισηγήσεις τους (προφορικές ή γραπτές) σε φλέγοντα θέματα, δεν συμβαδίζουν με τις επιδιώξεις του, το αντιπαρέρχεται με απαξία, προσβολές, εμπαιγμό και ενίοτε απειλές και εκφοβισμό.

Επιμένει δε, να προβαίνει σε προσβλητικές δηλώσεις στον τύπο κατά των εργαζομένων, όπως αυτές που δημοσιεύτηκαν σε τοπική εφημερίδα την 23-7-22, που κάνει λόγο για «άθροισμα ιδιόρρυθμων ανθρώπων», για «συγκεκριμένους κύκλους ανωμαλίας και διαφθοράς που αρνούνται τα συστήματα ελέγχου στο Δήμο Πύργου», για «πλεόνασμα διαφθοράς και διαστροφής» καθώς και προσφυγή στο Εισαγγελέα. Το είχαμε δηλώσει και σε παλαιότερη ανακοίνωση μας ότι πρόκειται για ελλιπή, ατεκμηρίωτο και καθοδηγούμενο έλεγχο κάτω από αδιαφανείς διαδικασίες όπως λεπτομερώς έχουμε απαντήσει σε όλα τα δήθεν ευρήματα. 

Από την πρώτη στιγμή ανάληψης της νέας Δημοτικής Αρχής Πύργου, ο κ. Δήμαρχος διαλαλεί ότι έχει στοιχεία και θα καταγγείλει στο Εισαγγελέα συναδέλφους. Ήρθε η ώρα λοιπόν να βγάλουμε τον Δήμαρχο από την δύσκολη θέση.

Επιτέλους κ. Δήμαρχε, κάντε πράξη τα λόγια σας και προσφύγετε άμεσα στον Εισαγγελέα (προσφιλή σας πρακτική άλλωστε) προκειμένου να αποδείξετε τους ισχυρισμούς σας.

Άλλως θα προσφύγει ο Σύλλογός μας, προκειμένου να σας καλέσει να καταθέσετε και ν’ αποδείξετε τις καταγγελίες σας.

Ο κ. Δήμαρχος Πύργου, σε παλαιότερες δηλώσεις του την 2-7-22 στο ίδιο μέσο, επιχειρώντας να εξωραΐσει την κατάσταση πού επικρατεί στις σχέσεις του με το υπαλληλικό προσωπικό του Δήμου, ισχυρίστηκε ότι δεν έχει αντιθέσεις με το προσωπικό «αλλά αντιθέσεις με τις πρακτικές κάποιων ολίγων υπαλλήλων, οι οποίοι μπορούν από θέσεις κομβικές να χαλάνε την εικόνα του Δήμου».

Ισχυρίστηκε ότι ο Δήμος μας είναι από τους πρώτους σε επιμόρφωση στελεχών και για αυτό βραβεύτηκε στο πρόσφατο συνέδριο τον γενικών γραμματέων στην Ξάνθη, λησμονώντας να αναφέρει ότι στο συγκεκριμένο συνέδριο βραβεύτηκαν, όλοι μα όλοι οι συμμετέχοντες. Το σημαντικότερο όσον αφορά αυτή τη βράβευση, είναι ότι κανείς υπάλληλος του Δήμου Πύργου δεν γνωρίζει ποια είναι αυτά τα στελέχη που επιμορφώσαν !!!!!!!

Επίσης έκανε μνεία για επιδόματα σε υπηρεσίες που δεν καταβάλλονταν τα προηγούμενα χρόνια και ανναρωτιόμαστε ποια είναι αυτά και ποιοι τα εισπράττουν !!!!!

Αναμένουμε λοιπόν και εδώ σε αυτή την απορία μας μια απάντηση.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, εμείς οφείλουμε όπως πάντα να πράττουμε υπεύθυνα το καθήκον μας.

Δεν ευθυνόμαστε εμείς που ο Δήμος Πύργου έχει γίνει μια απέραντη δικογραφία αφού συνάδελφοι αλλά και αιρετοί της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, ερευνώνται δικαστικά και καλούνται σε απολογία, αντιμέτωποι με το φάσμα κακουργηματικών διώξεων. Όλοι γνωρίζουν ποιος ή ποιοι έχουν δημιουργήσει τη ζοφερή αυτή κατάσταση.

Τελειώνοντας την ενημέρωση σας και επειδή έχουμε δεχθεί δεκάδες ερωτήματα από συναδέλφους που επιδεικνύουν έντονο ενδιαφέρον για την εξέλιξη που είχε το θέμα των συναδέλφων συμβασιούχων covid, σας παραθέτουμε τα παρακάτω γεγονότα:

18 (δεκαοκτώ) συνάδελφοι κατέθεσαν προσωρινά μέτρα ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ηλείας δύο φορές κατά της Δημοτικής Αρχής Πύργου, διεκδικώντας την προσωρινή παραμονή τους. Η διαδικασία επαναλήφθηκε δύο φορές, αφού τόσο η αρχική αίτηση όσο και η επόμενη, απορρίφθηκαν, διότι ο Δήμαρχος Πύργου δεν ήρθε να καταθέσει υπέρ των εργαζομένων όπως έγινε στο μεγαλύτερο ποσοστό των Δήμων σε όλη την Ελλάδα και δικαιώθηκαν οι εργαζόμενοι. Μάλιστα ο Δικηγόρος του Δήμου και τις δύο φορές, ζήτησε να απορριφθεί το αίτημα.

Στη συνέχεια καταθέσαμε με τους εργαζομένους – που είμασταν και συνεχίζουμε να είμαστε δίπλα τους – αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ζητώντας από τον Δήμαρχο Πύργου έστω και την τελευταία στιγμή να έρθει στο Δικαστήριο και να στηρίξει τους εργαζόμενους. Προς έκπληξη όλων μας ο κ. Δήμαρχος εμφανίστηκε στο Δικαστήριο και δήλωσε μπροστά σε όλους τους εργαζομένους, έξω από το γραφείο της κ. Προέδρου, ότι θα τους στηρίξει.

Από το σημείο αυτό και έπειτα διαδραματίστηκε μια ανεπανάληπτη φαρσοκωμωδία που δεν έχει συμβεί ξανά στα δικαστικά χρονικά.

Μετά την αγόρευση της Δικηγόρου των εργαζομένων, παίρνοντας το λόγο ο Δικηγόρος του Δήμου ισχυρίστηκε επί λέξει τα εξής :

«η υπό κρίση αίτηση είναι μη νόμιμη και θα πρέπει να απορριφθεί από το Δικαστήριο σας. Επειδή οι εν γένει ισχυρισμοί μου είναι νόμιμοι, βάσιμοι και αληθινοί. Επειδή αρνούμαι την υπό κρίση αίτηση των αντιδίκων μου ως νόμω και ουσία αβάσιμη. Επειδή αρνούμαι το σημείωμα, τυχόν ενστάσεις και εν γένει ισχυρισμούς των αντιδίκων μου ως απαράδεκτους, αόριστους, αναληθείς μη νόμιμους και κατ’ ουσίαν αβάσιμους και κατά κατάχρηση δικαιώματος αξιούμενους. Για τούς λόγους αυτούς Ζητώ να απορριφθεί το αίτημα των αντιδίκων μου.».

Δηλαδή για να γίνει αντιληπτό και στον πλέον αδαή, ο δικηγόρος του Δήμου, ο οποίος ορίστηκε από την Οικονομική επιτροπή στην οποία προεδρεύει ο κ. Δήμαρχος και εκφράζει την επίσημη τοποθέτηση του Δήμου, όπως αυτή του υποδείχθηκε από την Δημοτική Αρχή, ήταν καταπέλτης κατά των εργαζομένων.

Ο δε κ. Δήμαρχος, ο οποίος κατά δήλωσή του παρέστη – δήθεν όπως αποδείχθηκε – ως μάρτυρας υπεράσπισης των εργαζομένων, τον κοιτούσε δίχως να μιλά και δίχως να τον διακόπτει, μπροστά στα έκπληκτα μάτια της Προέδρου του Δικαστηρίου, των εργαζομένων, των δικηγόρων τους και του Προέδρου του Συλλόγου μας, για τη φαρσοκωμωδία που εξελισσόταν ενώπιον τους, δίνοντας την αίσθηση σε όλους, ότι παραβρίσκονταν σε άλλο δικαστήριο που εκδικαζόταν άλλη υπόθεση .

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρόεδρος των εργαζομένων ως μάρτυρας υπεράσπισης, δηλώνοντας την υποστελέχωση του Δήμου Πύργου, απόρροια της μείωσης προσωπικού κατά 50% την τελευταία δεκαετία, τονίζοντας ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι καθ΄ όλο το διάστημα της πανδημίας διετέλεσαν κομβικό ρόλο διότι στηρίξαν τις Δημοτικές Υπηρεσίες και χωρίς αυτούς ο Δήμος θα αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα. Άρα πρέπει να παραμείνουν διότι είναι απαραίτητοι και διαθέτουν την απαιτούμενη εμπειρία να ανταποκριθούν στις ανάγκες του Δήμου.

Ακολούθως το λόγο πήρε ο κ. Δήμαρχος ο οποίος προσποιήθηκε ότι αντιδικεί κατόπιν εορτής με μισόλογα με τον δικηγόρο του Δήμου, ισχυριζόμενος ότι για 2 μήνες θα μπορούσε να κρατήσει τους συναδέλφους μας, διότι έλαβε από το Υπουργείο μια έκτακτη οικονομική ενίσχυση.

Κανείς δεν πρέπει να υποτιμά την νοημοσύνη των εργαζομένων, για αυτό και ο κ. Δήμαρχος κατά την έξοδο από την αίθουσα του Δικαστηρίου έγινε αποδέκτης αποδοκιμασιών από τους εργαζομένους και μάλιστα μια πρώην πια συνάδελφός μας του δήλωσε «Δεν έχουμε μυαλό αμοιβάδας κ. Δήμαρχε».

Η απόφαση αγαπητοί συνάδελφοι δεν έχει εκδοθεί ακόμα. Αναρωτιόμαστε όλοι γιατί ενώ θα μπορούσε ο Δήμος να κρατήσει για κάποιους μήνες ακόμα το προσωπικό αυτό, αφού και την εμπειρία διαθέτει και κανείς από αυτούς δεν συμπλήρωνε τούς 24 μήνες και ο Δήμος μας είναι χωρίς προσωπικό μέσα στο καλοκαίρι εν μέσω σοβαρών τα προβλημάτων, εντούτοις, μπαίνει στη διαδικασία να προσλαμβάνει διαρκώς νέο προσωπικό.

Για όλα αυτά και τα παραπάνω τα συμπεράσματα δικά σας.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας, δηλώνουμε την αμέριστη στήριξη σε όλα τα μέλη του συλλόγου μας και την προτροπή μας για την άμεση ενημέρωση του ΔΣ του συλλόγου για όποιο θέμα σας απασχολεί.

Τα καλύτερα έρχονται.

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ