Ξαφνικά θυμήθηκαν τη δολοφονία των Ισαάκ και Σολωμού

185

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Και ξαφνικά, τα συστημικά κανάλια και εφημερίδες (στην πλειοψηφία τους) θυμήθηκαν τον μαρτυρικό θάνατο του Ισαάκ Ισαάκ και την εν ψυχρώ δολοφονία του Σολωμού Σολωμού. Πλήθος αφιερωμάτων είδαν το φως της δημοσιότητας στα συστημικά κανάλια, προς μεγάλη έκπληξη του Εθνικιστικού χώρου που είχε συνηθίσει να θυμάται και να τιμά τους δύο Ήρωες χωρίς οι εκδηλώσεις του και οι ανακοινώσεις του να τυγχάνουν προβολής.

Αναρωτήθηκα «που οφείλεται αυτή η αλλαγή γραμμής»; Το λογικό συμπέρασμα είναι πως ένας κορυφαίος παίκτης του συστήματος, ο Νίκος Δένδιας, έδωσε το έναυσμα για την δημοσιότητα.

Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Τα νέα ερωτήματα που δημιουργούνται είναι:

ΠΡΩΤΟΝ: Οι συστημικοί δημοσιογράφοι αισθάνθηκαν ελεύθεροι και εκφράστηκαν πατριωτικά (είθε) ή λειτούργησαν κατ’ εντολήν, υποστηρικτικά προς τον υπουργό (δίδαγμα για το μέλλον).

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Ο Νίκος Δένδιας ξύπνησε ένα πρωί απελευθερωμένος δεσμεύσεων και είπε «ας γράψω κάτι για τον Ισαάκ και τον Σολωμό» (είθε) ή εν όψει εκλογών προχώρησε τον σχεδιασμό εγκλωβισμού των πατριωτών στο κόμμα του Κυρ. Μητσοτάκη (δίδαγμα για το μέλλον);