ΝΔ Ηλείας. Καζάνι που βράζει και στο βάθος μυρίζει…ΠΑΣΟΚ

217

Η εγκατάλειψη του Νομού Ηλείας, οι συνεχόμενες ήττες σε ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΠΟΔΟΜΕΣ-ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ κλπ, τα συνεχόμενα παράπονα των πολιτών στα στελέχη της Ν.Δ, φέρνουν εξελίξεις.

Η Ηλεία είναι ένας Νομός που η Ν.Δ εξέλεξε 3 βουλευτές και ήταν το βαρόμετρο για τη νίκη του Νεκτάριου Φαρμάκη σε μια κατεξοχήν «πράσινη» Περιφέρεια. Όμως η Ν.Δ φαίνεται να πετάει στα σκουπίδια αυτή την ευκαιρία που της έδωσαν οι πολίτες καθώς ο Νομός Ηλείας συνεχίζει την κατρακύλα του.

Η Πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Αρχαίας Ολυμπίας ΜΠΟΥΡΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, παραιτήθηκε πρόσφατα με επιστολή της.

Είχε προηγηθεί η καθαίρεση του 3 φορές εκλεγμένου Πρόεδρου (ΝΟΔΕ και ΔΕΕΠ) και επιτυχημένου στελέχους της Ν.Δ. Χρήστου Γαβρά, με αστεία επιχειρήματα που  δημιούργησε απορίες.

Η αντικατάστασή του δε με άτομο, που ουδέποτε ήταν «μπροστάρης» για το κόμμα και είναι ανοιχτά φιλικά προσκείμενος στην Δ.Α Πύργου (η οποία πρόσφατα υποδέχθηκε τον Τσίπρα ως «μελλοντικό Πρωθυπουργό» και δήλωσε στα ΜΜΕ και στον Αλέξη Τσίπρα ότι είναι «προοδευτική» Δημοτική Αρχή) προκαλεί επίσης ερωτηματικά.

Περισσότερα ερωτηματικά  εγείρονται  πως σε ένα πράσινο (ΠΑΣΟΚ) κατά παράδοση νομό, τη χρονική περίοδο που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πρόβλημα στη δημοτικότητα του κυβερνώντος κόμματος , βουλευτές και στελέχη της Ν.Δ συνεργάζονται έμμεσα και άμεσα (με συμμετοχή τους σε Νομικά Πρόσωπα και όχι μόνο) με τη Δημοτική Αρχή και όχι με τον επίσημο συνδυασμό της Ν.Δ στο Δήμο Πύργου, που είναι μείζων αντιπολίτευση. Το ίδιο πράττουν και περιφερειακά στελέχη του Νεκτάριου Φαρμάκη.

Εάν ήθελαν οι πολίτες που ψήφισαν Ν.Δ στις Εθνικές εκλογές και Φαρμάκη στην Περιφέρεια, να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ το έκαναν και μόνοι τους. Δεν χρειαζόταν να τους σέρνουν εκεί τα στελέχη της Ν.Δ εκ των υστέρων. Μην απορήσουν λοιπόν εάν στις (όποιες) επόμενες εκλογικές οι πολίτες τους κουνήσουν μαντήλι και ο Νομός Ηλείας γίνει ξανά πρασινό-ρόζ στις οθόνες της τηλεόρασης και στις κάλπες.

Εκτός εάν νομίζουν ότι οι ψηφοφόροι της Ν.Δ είναι πρόβατα και μπορούν να τα βάζουν σε όποια (πράσινη-ροζ) στάνη θέλουν….