Μήπως μας αξίζει να μας κυβερνούν οι Μητσοτάκηδες των υποκλοπών και των Σκανδάλων;

93
Λίγο πριν από την εκτέλεσή τους

γράφει ο Παύλος Δαγρές*

Και να ‘ταν μόνο αυτά; Στην κατοχή οι Μητσοτάκηδες έτρωγαν και έπιναν με τους Γερμανούς την ώρα που οι ΝΑΖΙ έκαιγαν χωριά και δολοφονούσαν Κρήτες.

Παύλος Δαγρές

Ιδού πως είχε περιγράψει ο Μητσοτάκης τη σχέση του ιδίου και της οικογένειάς του με τους Γερμανούς κατά τη διάρκεια της Κατοχής.

Στις 14-3-1967 γινόταν η δίκη στο πλημμελειοδικείο ΧΑΝΙΩΝ μετά από μήνυση Μητσοτάκη κατά της Εφημερίδας «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ»

Πρώτος μάρτυρας ο ίδιος. Ιδού τι κατέθεσε:

«Δεν γνωρίζω εάν ο πατήρ μου ανέγνωσε ψήφισμα προς τον Λαόν των ΧΑΝΙΩΝ ενώπιον της Γερμανικής Διοίκησης.

Δεν γνωρίζω εάν προσέφερε ανθοδέσμη και προσφώνησε τον Γερμανό διοικητή Στρατού Αντρέ Η ΑΔΕΛΦΗ ΜΟΥ η οποία χρησιμοποιείτο από τη Γερμανική Διοίκηση ως ΔΙΕΡΜΗΝΕΑΣ …

Εγώ αναλάμβανα δικηγορικές υποθέσεις και εντός των Γερμανικών Στρατοδικείων και κυρίως ποινικές υποθέσεις.

Οπλοφορούσα συνεχώς και εντός της πόλεως και εντός των Στρατοδικείων των Γερμανικών γραφείων και των Γερμανικών υπηρεσιών»

Θρήνος των παιδιών στον τάφο του ιερέως πατρός

Την ίδια ώρα που ο Μητσοτάκης καμάρωνε κυκλοφορώντας στα Γερμανικά γραφεία, 23 πατριώτες του από το ΚΟΝΤΟΜΑΡΙ έπεφταν νεκροί από τα πυρά των φίλων του ΝΑΖΙ. Την ίδια ώρα τρία κοριτσάκια κλαίνε στον τάφο του σκοτωμένου ιερέα πατέρα τους.

Την ίδια ώρα άλλα τρία ορφανά ανάμεσα στα χιλιάδες  που άφησαν πίσω τους οι Γερμανοί κατακτητές θρηνούν για τους γονείς τους.

Χιλιάδες παρόμοιες περιπτώσεις συνέβησαν τότε. Θρήνος και όλεθρος σε όλη την Κρήτη σε όλη την Ελλάδα. Και όμως κάποιοι Έλληνες υπηρετούσαν τους κατακτητές, τους ΝΑΖΙ τους δολοφόνους.

Βίος και Πολιτεία η πολιτική Ιστορία Μητσοτάκη

Το 1959  γίνεται το αγαπημένο παιδί των Αμερικάνων και αρχίζει να ασκεί σκληρή κρητική στον Καραμανλή. Το 1965 πρωτοστατεί στην αποστασία ανατρέποντας την τότε κυβέρνηση Παπανδρέου. Χαρακτηριστικά ο Παπανδρέου είχε δηλώσει: «Με ανέτρεψε το ΝΑΤΟ για το Κυπριακό ζήτημα χρησιμοποιώντας τον Αρχιαποστάτη Μητσοτάκη και λοιπούς παρόμοιους».

Το πολιτικό χάος που επικρατούσε τότε εξ αιτίας κυρίως του Μητσοτάκη και της παρέας του άνοιξαν τον δρόμο και επεβλήθη η Δικτατορία το 1967.

Ήταν ένα πολιτικό κλίμα ανωμαλίας όπως αυτό που επικρατεί σήμερα εξ αιτίας του νεώτερου Μητσοτάκη. Να δούμε πως θα είναι η άνοιξη που έρχεται….

Το 1977 ο Μητσοτάκης ιδρύει δικό του κόμμα το «Νεοφιλελεύθερο» όπου συγκεντρώνει το 1,08% των ψήφων.

Τον επόμενο χρόνο ο Καραμανλής δέχεται πιέσεις από ηγέτες της τότε ΕΟΚ όπως δεχθεί στο κόμμα της ΝΔ τον Μητσοτάκη τον οποίο ο Καραμανλής δεν ήθελε ούτε να τον ακούσει.

Πλην όμως υποχώρησε για να επισπεύσει την ένταξη της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ που έγινε 29 Μαΐου 1979.

Το 1984 το κόμμα αξιών της ΝΔ που είχε ιδρύσει ο αείμνηστος Καραμανλής εκλέγει αρχηγό τον  Μητσοτάκη ….

Και αυτό για ένα πείσμα του τότε Προέδρου Αβέρωφ που θέλησε να δυσαρεστηθεί ο Καραμανλής που είχε στηρίξει τον Ράλλη για αρχηγό και Πρωθυπουργό το 1980 και όχι τον Αβέρωφ.

Βίος και Πολιτεία του Μητσοτάκη ως Πρωθυπουργού

Κατά  την διάρκεια της θητείας του τα Σκάνδαλα, οι απάτες και οι παρανομίες που κυριαρχούσαν δεν είχαν προηγούμενο. Και μάλιστα σε πολλά από αυτά τα σκάνδαλα ήταν άμεσα εμπλεκόμενος και ο ίδιος.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του τότε υπουργού Τουρισμού κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, ο οποίος 2 Σεπτεμβρίου 1991 παραιτήθηκε από υπουργός επειδή όπως υποστήριξε αρνήθηκε να συνεργαστεί στην εξυπηρέτηση άνομων συμφερόντων όπως του ζητούσε ο Μητσοτάκης.

Το Σκάνδαλο όμως του αιώνα ήταν η πώληση της ΑΓΕΤ – ΗΡΑΚΛΗΣ.

12 εκατομμύρια δολάρια ήταν η ΜΙΖΑ από την πώληση αυτή όπως είχε καταθέσει στον ανακριτή ο τότε αντιπρόεδρος της ΑΓΕΤ Γεωργιάδης. Εκτός των άλλων Σκανδάλων ήταν και Αρχαιοκάπηλος ο Μητσοτάκης.

Τον Ιανουάριο του 1994 εκδόθηκε το πόρισμα των Αρχαιολόγων του Υπουργείου Πολιτισμού όπου εκτιμούν ότι μέρος της συλλογής Αρχαιοτήτων του Μητσοτάκη είναι προϊόν ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΙΑΣ!!!!

Μαέστρος ο Μητσοτάκης και στις υποκλοπές απ’ όπου πήρε μαθήματα και ο σημερινός Πρωθυπουργός.

Δεκαετίες πριν από τον Τούρκο ΑΚΑΡ είχε μιλήσει ο Μητσοτάκης για δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο.

Στις 22 Μαΐου 1992 είχε δηλώσει: «Ας λογικευθούμε υπάρχουν κοινά συμφέροντα στο Αιγαίο. Η θάλασσα του Αιγαίου είναι κατά κύριο λόγο Ελληνική αλλά δεν είναι μόνο Ελληνική».

Στις 25 Ιουνίου 1992 ο Μητσοτάκης είχε δηλώσει: «Εξέλιπε ο εξ ανατολών κίνδυνος. Τουλάχιστον προς ανατολάς ο Ελληνικός  λαός μπορεί να είναι ήσυχος. Δεν πρόκειται τίποτε να συμβεί».

Χάριν της παρουσίας του αείμνηστου Καραμανλή τότε πρόεδρο της Δημοκρατίας απεσοβήθησαν τα χειρότερα, στα Εθνικά μας θέματα.

Το 1994 η Βουλή αποφάσισε την παραπομπή Μητσοτάκη στο Ειδικό Δικαστήριο για τα σκάνδαλα ΑΓΕΤ και υποκλοπών.

Πλην όμως τον Μητσοτάκη διέσωσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Τα συμπεράσματα είναι τραγικά.

Είναι δυνατόν η ΝΔ κόμμα αρχών και αξιών όπως το ίδρυσε ο αείμνηστος Καραμανλής τα μέλη του σήμερα να τιμούν τον Μητσοτάκη με το πλούσιο βιογραφικό ….. και όχι τον αείμνηστο Καραμανλή;

Διότι λόγω ονόματος ψήφισαν για αρχηγό τον υιό Μητσοτάκη, τον οποίον μάλιστα οι Έλληνες έκαναν και Πρωθυπουργό, τα έργα του οποίου βιώνουμε σήμερα. Σκάνδαλα, υποκλοπές, αυθαιρεσίες, επικίνδυνη εξωτερική πολιτική κλπ.

Μήπως μας αξίζει να μας κυβερνούν οι Μητσοτάκηδες;

  • Ο ΠΑΥΛΟΣ ΔΑΓΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

ΤΗΛ. 6943570958