Η Επιτροπή Μνήμης διοργάνωσε για μια ακόμη φορά την εκδήλωση Τιμής στο πρόσωπο του μεγάλου Έλληνα διανοητή και πολιτικού που δολοφονήθηκε από τα Παρακρατικά Δημοκρατικά Τάγματα του Βενιζελικού Γύπαρη, στις 31 Ιουλίου 1920.

Η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη πόλη Ελληνική» πρωταγωνίστησε και φέτος με τον επικεφαλής της δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Κουριαννίδη να είναι η ψυχή της διοργάνωσης και πλήθος στελεχών της να παρίστανται στην εκδήλωση προς τιμή του Ίωνα Δραγούμη που πραγματοποιήθηκε μπροστά στον ανδριάντα του δολοφονημένου Ήρωα, επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου.

Στην αρχή της εκδήλωσης τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον πατέρα Λεόντιο ο οποίος παρέστη επίσημα ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των κομμάτων «Ελληνική Λύση» «Εθνικό κόμμα Έλληνες», «Πατριωτική Ένωση- Πρόδρομος Εμφιετζόγλου», και «Κίνημα Ελευθερίας». Επίσης ο Περιφερειακός Σύμβουλος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Άγγελος Αγγελίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Πύργου Ηλείας και Βόλβης, Χάρης Μιχαλακόπουλος και Ιωάννης Βαλερής, ο πρόεδρος της «Επιτροπής Ελληνισμού» Ιωάννης Αμπατζόγλου, οι εκδότες Βασίλειος Χρήστου (Ερωδιός) και Αλέξανδρος Καράς (Έκτωρ), ο πρόεδρος της «Πανελλήνιας Απελευθερωτικής Οργάνωσης- Π.Α.Ο.» Διονύσιος Βουλγαρόπουλος, αντιπρόσωποι των Δεσμών Ελλήνων, της «Σ.Φ.Ε.Β.Α.-Συντονιστική Φοιτητική Ένωση Βορειοηπειρωτικού Αγώνα», της «Ηπειρωτικής Εστίας», του «Συνδέσμου Στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας Δήμου Θερμαϊκού ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», της «Ένωσης Θεσσαλονικέων Ιστορία-Πολιτισμός», του συλλόγου «Τετρακτύς» και της «Βασιλικής Ένωσης».

Την ομιλία του Πολύδωρου Δάκογλου μπορείτε να την παρακολουθήσετε στον σύνδεσμο https://protagonistes.tv/to-noima-tis-thysias-tou-ionos-dragoumi/

Στο τέλος της εκδήλωσης κατατέθηκε στέφανος από την Επιτροπή Μνήμης, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή και αμέσως μετά οι παραβρισκόμενοι έψαλαν τον εθνικό ύμνο.

 

 

 

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Το αχρείαστο, η αχρείαστη και ο αχρείαστος!

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ Το νομοσχέδιο για τον πολιτικό γάμο, την τεκνοθεσία και το επίδομα μητρότητας…

% μέρες πρίν

Ο Αντιπρόεδρος της ΝΙΚΗΣ στον εορτασμό του Αγίου Πέτρου

Ο Αντιπρόεδρος του κόμματος ΝΙΚΗ (βουλευτής Λάρισας) Γεώργιος Ρούντας, εκπροσώπησε το κόμμα συμμετέχοντας στον εσπερινό…

% μέρες πρίν

Ακαδημία Αριστέα Άργους 6η στο Elite Neon (Διεθνές Τουρνουά)

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΚΤΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΑ ΑΡΓΟΥΣ ΣΤΟ ELITE NEON ΣΤΗΝ…

% μέρες πρίν

Το 3×3 ΔΕΗ Street Basketball στο Άργος αυτό το Σαββατοκύριακο

Στο Άργος φιλοξενείτε αυτό το Σαββατοκύριακο το 3x3 ΔΕΗ Street Basketball. Η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση…

% μέρες πρίν

Πρωτομαγιά με το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου

Πριν καλά καλά τελειώσει η διανομή τροφίμων σε δοκιμαζόμενους οικονομικά συμπολίτες, το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου…

% μέρες πρίν

14 Δόκιμοι Αστυφύλακες στην Αργολίδα

Το πρωί της Τετάρτης 8 Μαΐου Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας, Ταξίαρχος Ευάγγελος Πιπέρης, καλωσόρισε…

% μέρες πρίν