Κρέμασαν τα πτυχία τους στον τοίχο και ασχολήθηκαν με τη Γεωργία, την Αλιεία, τη Μελισσοκομία και άλλους τομείς της Πρωτογενούς παραγωγής

115

Ένα άρθρο εξαιρετικού ενδιαφέροντος, γραμμένο από τον Γιώργο Αργυρίου, δημοσίευσε η εφημερίδα ΥΠΑΙΘΡΟΣ ΧΩΡΑ και αναδημοσίευσε η ΑΡΓΟΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

Το άρθρο προσεγγίζει μια τάση των τελευταίων χρόνων σύμφωνα με την οποία όλο και περισσότεροι επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων εγκαταλείπουν το εργασιακό αντικείμενο των σπουδών τους και στρέφονται προς την Πρωτογενή παραγωγή. Τα Αγροτικά προϊόντα, η Αλιεία, η Μελισσοκομία κ.α.  μπολιάζονται με τη σύγχρονη σκέψη και τα ανοιχτά μυαλά που εγκαταλείπουν τα μεγάλα αστικά κέντρα και μετακινούνται σε μικρές επαρχιακές πόλεις και χωριά, κοντά στο νέο αντικείμενο της δραστηριότητάς τους.

Γιώργος Αργυρίου

Ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Αργυρίου εντόπισε κάποιους από αυτούς, φιλοξένησε δηλώσεις τους σε έρευνα που έκανε για λογαριασμό της εφημερίδας ΥΠΑΙΘΡΟΣ ΧΩΡΑ και δίνει την ευκαιρία σε όλους μας να συνειδητοποιήσουμε πως η οικονομική ευημερία και η καλή ποιότητα της ζωής μας δεν είναι κατ’ ανάγκη συνυφασμένες με το αστικό περιβάλλον, ούτε και με μία υπαλληλική θέση σε πολυεθνική ή στο δημόσιο.

Στην ευρηματική ιδέα – έρευνα του Γιώργου Αργυρίου, βοήθησαν με τις δηλώσεις τους οι:

* Λάμπρος Καραγγελής, (απόφοιτος της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας), που εγκατέλειψε την Τραπεζική καριέρα για να ασχοληθεί με την παραγωγή Μανιταριών.

* Γιάννης Ρεκούμης, (Πολιτικός Μηχανικός), που εγκατέλειψε τον κατασκευαστικό κλάδο για να ασχοληθεί με την Μελισσοκομία.

* Ιάσων Σκουτέρης, (Πολιτικός Μηχανκός), που επέστρεψε από την Αγγλία για να ασχοληθεί με την Βιολογική καλλιέργεια Πεπονιών και Καρπουζιών.

* Νίκος Μπικάκης, (Νομικές Σπουδές). Σήμερα ασχολείται με τον Αλιευτικό Τουρισμό.

* Νίκος Διονυσόπουλος, (Διοίκηση Επιχειρήσεων). Σήμερα ασχολείται με τον πρωτογενή τομέα και ειδικότερα με τις ελιές αλλά και τα σύκα.

Για να δείτε ολόκληρη την έρευνα, ο σχετικός σύνδεσμος είναι:

https://argolikianaptiksi.gr/%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%bf%cf%8d-%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%ae%cf%83%ce%b1%ce%bd%ce%b5-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%bf%cf%8d-%ce%b7-%ce%b6%cf%89%ce%ae-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82/?fbclid=IwAR0bDxvNtCWjIlQAmabw7K3a5CtYEm2yz-25__8bKKodijkvOtVONlx52vA