Η ΜΑΚΡΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΑΡΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ

70
ΦΩΤΟ από: telescopio viendo el espacio

Γράφει η Θέκλα Μεταξά…ερευνήτρια-αστρολόγος

Στις 20 Αυγούστου και ώρα 10:57 το πρωί ξεκινάει ένα φαινόμενο που αστρολογικά έχει μεγάλη σημασία. Ο Άρης εισέρχεται στο ζώδιο των Διδύμων και περιέργως θα μείνει εκεί για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα επτά μηνών. Εκείνη τη στιγμή θα βρίσκεται στον 8ο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου που δεν είναι καθόλου ευνοϊκός, αντίθετα μαζί με τον 12ο θεωρούνται οι πλέον δυσμενείς οίκοι. Κοντά του θα έχει τη Σελήνη η οποία μάλιστα θα έχει κάνει τη διέλευση της από τον Άρη, ο οποίος θα τετραγωνίζει τον ‘Ηλιο και θα έχει καλή σχέση τριγώνου με τον Πλούτωνα. Σε όλη τη μακρά διαδρομή αυτή του Άρη στους Διδύμους έχουμε να δούμε πολλά και περίεργα γεγονότα. Το πόσο ευχάριστα ή δυσάρεστα θα είναι αυτά θα καθορίζεται και από τα υπόλοιπα Ουράνια φαινόμενα, Πανσελήνους, νέες Σελήνες και εκλείψεις

Οι αστρολόγοι της Αναγέννησης έλεγαν πως όταν ο Άρης βρίσκεται στους Διδύμους θα συμβούν πολλές ζημιές και καταστροφές εξαιτίας κεραυνών και αστραπών, ότι θα υπάρχει ξηρασία ελάχιστη βροχή και για το λόγο αυτό θα υποστούν μεγάλες ζημιές οι καλλιέργειες. Θα υπάρχουν πολλές συγκρούσεις και διαφωνίες και θα αυξηθούν οι ληστείες και οι εγκληματικές πράξεις. Κάποιοι από τους ηγεμόνες θα καταφέρουν να επιβληθούν επί των αντιπάλων τους. Όσο δε για θέματα υγείας φαίνεται πως θα έχουμε αρκετά προβλήματα από μολύνσεις. Οι άνθρωποι θα κουτσομπολεύουν κρυφά και φανερά και πολλά μυστικά κρυμμένα θα αποκαλυφθούν. Και τις εποχές που ο Άρης θα γίνεται ανάδρομος θα δούμε να υπάρχουν πάρα πολλές θρησκευτικές έριδες. 

Ο Άρης θα παραμείνει στους Διδύμους μέχρι τις 25/3 του 23 .. Τις εποχές που ο Άρης θα είναι ανάδρομος στους Διδύμους θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Δηλαδή από 30/10 του 22 έως τις 13/1 του 23. Όπως έχουμε ξαναπεί ο Άρης σχετίζεται με το μέταλλο και τη φωτιά. Θα πρέπει λοιπόν στα διαστήματα αυτά που θα είναι ανάδρομος να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε ατυχήματα. Επίσης να προσέχουμε τις επαγγελματικές αλλαγές, τις συμφωνίες, και τις υπογραφές συμβολαίων, γιατί οι εποχές αυτές με Άρη ανάδρομο δεν είναι ευνοϊκές. 

ΦΩΤΟ ΑΠΟ: Sign on zodiac constellation The Twins (Gemini). Hand drawing.

Οι εντάσεις που ξεκίνησαν με τη Σύνοδο Άρη- Ουρανού στο τέλος Ιουλίου και πρώτες μέρες του Αυγούστου έχουν μεγάλη διάρκεια και θα συνοδεύουν τις κινήσεις του Άρη Όσο θα βρίσκεται στο ζώδιο των Διδύμων. Οι εντάσεις αυτές θα υπάρχουν μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου του 23. Και από τον Απρίλιο του 24 κλείνει αυτός ο κύκλος και θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε νέα γεγονότα.

Την ώρα που ο Άρης Θα μπαίνει στον αστερισμό των Διδύμων η Αλκυόνη, η Πλειόνη, ο Άτλας και άλλα αστέρια των Πλειάδων θα βρίσκονται κάπου εκεί κοντά. Ο δε Aldebaran θα βρίσκεται κοντά στη Σελήνη. Πολλές ιστορίες από την Ελληνική μυθολογία, αλλά και τις  μυθολογίες άλλων χωρών συνδέονται τόσο με τις Πλειάδες όσο και με τον Aldebaran.Οι ιστορίες αυτές είναι άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες, εξαρτάται από τις όψεις που κάνουν τα αστέρια με άλλα Ουράνια σώματα.

Κάθε φορά που θα συμβαίνει ένα ιδιαίτερο αστρονομικό γεγονός θα έχουμε τον χρόνο να το αναλύουμε. Ας προετοιμαστούμε λοιπόν για ένα πολύ δυναμικό φθινόπωρο και έναν εξίσου δυναμικό χειμώνα.