Είναι ο Δημήτρης Κωστούρος πολιτικός Αλαζών;

513

Ένας διακεκριμένος συμπολίτης μας, ο ιατρός Βασίλης Βασιλόπουλος, με δημόσια τοποθέτησή του ανακοίνωσε την διακοπή συνεργασίας με την δημοτική παράταξη «Ναύπλιο Επόμενη μέρα» της οποίας ηγείται ο σημερινός Δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτρης Κωστούρος. Οι λόγοι που αναφέρει, αιτιολογώντας την απόφασή του, έχουν να κάνουν με τον χαρακτήρα και τον τρόπο άσκησης της εξουσίας από τον Δημήτρη Κωστούρο.

Θα περίμενε κανείς ότι ο επικεφαλής της παράταξης, τιμώντας τον ευθύ τρόπο που χρησιμοποίησε ο τ. συνεργάτης του και αισθανόμενος ότι τα ερωτηματικά πληθαίνουν και συζητούνται μεταξύ των δημοτών, θα απαντούσε δημοσίως, «για να διασκεδάσει τις όποιες εντυπώσεις» ή για να καταρρίψει τις προβαλλόμενες αιτιάσεις. ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ!

Αντί δημόσιας προσωπικής απάντησης, διαβάσαμε δύο δημοσιεύματα ταυτόσημου περιεχομένου, προερχόμενα από διαφορετικού προσανατολισμού άτομα, με τα οποία επιχειρήθηκε να μειωθεί ηθικά ο “γιατρός των φτωχών”, όπως αποκαλούν τον Βασίλη Βασιλόπουλο οι Ναυπλιώτες. Ναι, οι δύο αρθρογράφοι δεν μπόρεσαν ή δεν θέλησαν να τοποθετηθούν επί της ουσίας των προβαλλόμενων επιχειρημάτων ή για τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση διακοπής κάθε συνεργασίας με την παράταξη του Δημ. Κωστούρου. Πέταξαν τη μπάλα στα χωράφια και τον επέκριναν γιατί επί μία δεκαετία προσπαθεί να υπηρετήσει την πόλη και τους κατοίκους από διαφορετικά αυτοδιοικητικά μετερίζια, κάθε φορά που οι αρχηγοί δεν ανταποκρίνονται στις δεσμεύσεις τους προς τους δημότες.

Είναι πολλοί αυτοί που είπαν ότι τα δημοσιεύματα αυτά είχαν ως σημείο εκκίνησης το κτήριο της πλατείας Δημαρχείου. Ίσως ναι, ίσως και όχι.

Εν τω μεταξύ, ας διαβάσει ο Δήμαρχος το άρθρο που δημοσιεύθηκε στη σελίδα του facebook “Τροκάνι”, μία εβδομάδα πριν την παραίτηση Βασιλόπουλου (άρα σε ανύποπτο χρόνο) και ας σκεφτεί μήπως «κάτι πρέπει να αλλάξει ως προς την τακτική του σε θέματα δημόσιας απολογίας, όταν αυτό επιβάλλεται από το δημόσιο αξίωμά του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ “ΤΡΟΚΑΝΙ”

ΤΙΤΛΟΣ: Είναι ο Δημ. Κωστούρος αθεράπευτα Αλαζών;

Η δικαιολογία που χρησιμοποιεί ο Δημήτρης Κωστούρος όταν τον ρωτάνε γιατί δεν απάντησε σε κάποια κριτική ή κατηγορία εναντίον του είναι “Σιγά μην απαντήσω στον …. και τον κάνω συνομιλητή μου”.

Ξεχνά όμως ότι, οι ερωτήσεις η κριτική και οι κατηγορίες που του απευθύνονται αφορούν παραλήψεις, σφάλματα και παρατυπίες ή παρανομίες που έγιναν στον Δήμο που διοικεί με λαϊκή εντολή. Εντολή που του δόθηκε με την προϋπόθεση να έχει “Μπέσα”. Να εφαρμόζει δηλαδή τα όσα υποσχέθηκε, μεταξύ των οποίων είναι και ο σεβασμός των Δημοτών και η διαφάνεια στις ενέργειες και τις αποφάσεις του. Επομένως, αρνούμενος να απαντήσει ο ίδιος, το Γραφείο Τύπου (με τρεις δημοσιογράφους), η Παράταξή του, κάποιος αμειβόμενος Συνεργάτης του ή έστω κάποια υπηρεσία του Δήμου, αποδεικνύει την περιφρόνηση προς τους Δημότες και την αρρωστημένη αντίληψη με την οποία αντιλαμβάνεται τον τρόπο άσκησης του αιρετού αξιώματος στο οποίο και βρίσκεται.

Ο Λαός μας, αναφερόμενος σε αλαζονικές συμπεριφορές ανθρώπων που ασκούν εξουσία ή απολαμβάνουν μιας κάποιας δημοσιότητας, λέει: «Αυτός καβάλησε το καλάμι ή… αυτός είναι καβαλημένος». Ας προσέξει λοιπόν ο συχνά προβάλλων  -ως ένδειξη ταπεινότητας- την καταγωγή του από ορεινό χωριό του Δήμου γιατί, οι ασκούντες εξουσία δεν κρίνονται μόνον από τα έργα που κάνουν. Κρίνονται και από τις συμπεριφορές τους.  Επιδεικνύοντας αλαζονική συμπεριφορά, παραβαίνει την εντολή που έλαβε, και δημιουργεί ένα πεδίο σύγκρουσης στο οποίο μόνον ήττες θα μπορεί να περιμένουν.

Το άρθρο αυτό γράφτηκε με αφορμή ένα επώνυμο σχόλιο συμπολίτη που πέρασε στο απέναντι στρατόπεδο, λόγω ακριβώς του γεγονότος ότι αισθάνεται πως «ο Δήμαρχος Ναυπλίου έχει γραμμένους, τον ίδιο και το χωριό του, θέτοντας σε κίνδυνο ζωές και περιουσίες».

Διαβάστε το σχόλιο που έγραψε ο Γιώργος Μπαβέλας:

«Στον Αμαριανό η δεξαμενή παραμένει άδεια και σε εγκατάλειψη παρά τις φωνές, τις εκκλήσεις και τις διαμαρτυρίες των κατοίκων καθώς επίσης και οι κινήσεις του παρέδρου Γιάννης Τσολιας έχουν πέσει στο κενό!! Ας ευχηθούμε να μην υπάρξει πυρκαγιά γιατί θα γίνουν όλα στάχτη, έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες στην Μεγαλόχαρη γιατί αν περιμένουμε από τον δήμαρχο θα χρειαστεί υπομονή ενός ακόμη έτους όπου θα έχουμε ΝΕΑ δημοτική αρχή».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΑΚΡΟΜΟΛΙΟΥ:

1.. Καλόν θα ήτο, αν ο Δημήτρης Κωστούρος αισθανθεί την ανάγκη υπεράσπισης του εαυτού του (προς όσα γράφτηκαν γι’ αυτόν), να το κάνει ο ίδιος και να μην το αναθέσει σε ιδιοτελείς- υπερασπιστές του.

2.. Από όσα διάβασα στο “Τροκάνι” έχει ιδιαίτερη αξία η φράση «…οι ασκούντες εξουσία δεν κρίνονται μόνον από τα έργα που κάνουν. Κρίνονται και από τις συμπεριφορές τους…»