Αποχωρεί και ο Βασιλόπουλος από την παράταξη Κωστούρου. Επικαλείται έλλειψη “μπέσας”, “συντροφικότητας” και “πολιτικής ηθικής“

Η αποχώρηση του γνωστού ιατρού Βασίλη Βασιλόπουλου, από την δημοτική παράταξη στην οποία ηγείται ο Δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτρης Κωστούρος, δεν ήταν “κεραυνός εν αιθρία”. Οι γνωρίζοντες την ανέμεναν όπως αναμένουν και μία ακόμη, στελέχους που ενεργοποιείται στην περιφέρεια του τ. Δήμου Ασίνης.

Όμως, η δημόσια αιτιολόγησή της  προκάλεσε βουητό ψιθύρων στο Ναύπλιο και αναμένεται να αποτελέσει την αρχή δημοτικών εξελίξεων.

Στο σχετικό Δελτίο Τύπου ο δημοφιλής αυτοδιοικητικός ξεκαθαρίζει ότι θα παραμείνει ενεργός στο χώρο της Αυτοδιοίκησης  χωρίς όμως να διευκρινίζει περισσότερες λεπτομέρειες της μελλοντικής του πορείας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, ο Βασίλης Βασιλόπουλος, σε μία σπάνια για την εποχή μας επίδειξη πολιτικού ήθους, παραιτήθηκε και από την θέση του ως μέλους του ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου, θέση την οποία κατείχε με τη στήριξη της δημοτικής πλειοψηφίας.

Η Επιστολή παραίτησης προς τον Δημήτρη Κωστούρο

Ναύπλιο 29 Αυγούστου 2022

«Αγαπητέ Δημήτρη

Με λύπη μου σε ενημερώνω για την οριστική μου απόφαση αποχώρησης, από τη δημοτική παράταξη της οποίας ηγείσαι.

Είναι μια απόφαση που την έλαβα μετά από πολύ σκέψη.

Σου θυμίζω ότι εντάχθηκα στην παράταξή σου κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις με στόχο να προσφέρουμε τα μέγιστα στον Δήμο και τους συμπολίτες μας, δίνοντας συγχρόνως καθημερινές εξετάσεις ήθους και ανιδιοτέλειας.

Δυστυχώς,

Τίποτε από όσα είχαμε συμφωνήσει δεν υλοποιήθηκε και προσωπικά στάθηκες ιδιαίτερα αδιάφορος σε κάθε προσπάθειά μου αλλαγής των αρνητικών συμπεριφορών και ελλειμματικών αποφάσεων.

Δεν είδα να συγκαλέσεις έστω και μία φορά την Δημοτική Παράταξη για να συζητήσουμε την πορεία μας και τα προβλήματα του κόσμου που εμείς όλοι γινόμασταν αποδέκτες (Εκτός και αν πραγματοποιούσες συγκεντρώσεις μιας κάποιας “ομάδας εκλεκτών” και προχωρούσες αποκλείοντας τους άλλους).

Ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες που προέκυψαν θέματα ηθικής τάξεως και νομιμότητας, η στάση σου ως υπεύθυνου δημόσιου παράγοντος υπήρξε απογοητευτική. Απέφυγες να απαντήσεις στις δημόσιες κατηγορίες που σου απηύθυναν για διασπάθιση δημοτικού χρήματος, αναλυτικά και με στοιχεία. Επέτρεψες έτσι να αιωρούνται στην ατμόσφαιρα κατηγορίες κακοδιαχείρισης, παράνομης διάθεσης δημοσίου χρήματος και αυθαιρεσίας ως προς την άσκηση της εξουσίας, με αποτέλεσμα πολύς κόσμος να αποδίδει και στα μέλη της παράταξης την κατηγορία «όλοι ίδιοι είσαστε».

Επειδή λοιπόν «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι» και επειδή, προσωπικά δεν ασχολήθηκα με την αυτοδιοίκηση για να αποκομίσω οφέλη, σου γνωστοποιώ την αμετάκλητη απόφασή μου να διακόψω κάθε σχέση με την δημοτική παράταξη της οποίας ηγείσαι,  αποδοκιμάζοντας έτσι -γενικότερα- την έλλειψη πολιτικής ηθικής, τον ετσιθελισμό-αυταρχισμό και την παράτυπη ή παράνομη διαχείριση δομών της εξουσίας και δημοτικού χρήματος.

Σου γνωρίζω επίσης ότι, επειδή δεν είμαστε όλοι ίδιοι, θα υποβάλλω σήμερα κι όλας την παραίτησή μου από μέλους του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου, θέση στην οποία διορίστηκα ως μέλος της παράταξης, στην οποία δεν επιθυμώ πλέον να ανήκω.

Βασίλης Βασιλόπουλος –Ιατρός»

Η Επιστολή παραίτησης προς τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου 

Ναύπλιο 29 Αυγούστου 2022

κ. Πρόεδρε

Με την παρούσα επιστολή μου σας υποβάλω την ανέκκλητη παραίτησή μου από μέλος του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου και παρακαλώ όπως φροντίσετε για τα δέοντα.

Ο λόγος της παραίτησής μου είναι ότι, την θέση αυτή κατείχα υπό την ιδιότητά μου ως μέλους του δημοτικού συνδυασμού που διοικεί τον Δήμο Ναυπλιέων, από τον οποίο και παραιτήθηκα σήμερα το πρωί για λόγους τους οποίους αναφέρω σε σχετική επιστολή μου προς τον επί κεφαλής του Δημήτρη Κωστούρο.

Θεωρώ λοιπόν ότι, για λόγους πολιτικής ηθικής, οφείλω να παραιτηθώ διευκολύνοντας τη δημοτική αρχή να προτείνει για τη θέση μου κάποιον ή κάποια άλλη.

Βασίλης Βασιλόπουλος –Ιατρός

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Η Υγεία στην Ηλεία. Από εγκαίνια πάμε καλά….

γράφει ο Δημήτρης Θεοδωρόπουλος Έγινε λέει ανακαίνιση της Παιδιατρικής μονάδας στο Νοσοκομείο Κρεστένων. Και επειδή…

% μέρες πρίν

Για μια Ευρώπη των εθνών

 Γράφει ο Γιάννης Κουριαννίδης* Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ευρύτερα γνωστή στο κοινό ως «Κομισιόν») αποτελείται από…

% μέρες πρίν

Φορτώνουν το δήμο με δάνειο 3.000.000+

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ Χάθηκαν 5 ολόκληροι μήνες και ο Δήμος Άργους Μυκηνών πορεύεται (και θα…

% μέρες πρίν