Τα άρτον και θεάματα, δε θα κρύβουν συνέχεια τα προβλήματα κάτω από το χαλί

166

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η πλήρως αναλυτική και τεκμηριωμένη ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Πύργου/Αρχαίας Ολυμπίας/Ζαχάρως βάζει πολλά πράγματα στη θέση τους και φέρνει στο φως καταστάσεις-παρατυπίες και παρανομίες, που δεν έτυχαν της πρέπουσας δημοσιότητας μέχρι σήμερα. Άλλωστε και αυτή (η τόσο σοβαρή) ανακοίνωση  «πνίγηκε» πάλι.

Θα λέγαμε ψέματα, εάν πούμε ότι δεν γνωρίζουμε τα έργα και ημέρες της Δημοτικής Αρχής Αντωνακόπουλου και συνοδοιπόρων, όπως αυτά αναφέρονται στην ανακοίνωση του Συλλόγου εργαζομένων. Άλλωστε η παράταξή μας έχει σταθεί στο ύψος της ως αντιπολίτευση εδώ και 3 χρόνια, στην νυν Δ.Α (αλλά και τα προηγούμενα 5 στην τέως Δ.Α). 8 συνεχόμενα χρόνια, πάντα με προτάσεις αναπτυξιακές (όσες υιοθετήθηκαν είχαν θετικό πρόσημο στη κοινωνία, οι υπόλοιπες σκόνταψαν στα προσωπικά συμφέροντα του συστήματος που διοικεί) και φυσικά πάντα με έλεγχο της δημόσιας διοίκησης και της ροής του δημόσιου χρήματος των πολιτών μας.

Είναι γεγονός ότι το δήθεν «κοινωνικό» προσωπείο της Δημοτικής Αρχής δεν υφίσταται, εάν δεν περνάει από την έγκριση του περιβόητου «πολιτικού γραφείου» του Δήμαρχου. Το πλαστό κοινωνικό προσωπείο κατέπεσε με πάταγο στη φαρσοκωμωδία των δικαστηρίων που λίγοι συμπολίτες μας, ζητούσαν μια μικρή παράταση στην εργασία (και όχι ρουσφέτι ή ελεημοσύνη). Άψογη και ξεκάθαρη η ανάλυση της «θεατρικής παράστασης» Δήμαρχου-δικηγόρου Δήμου όπως αυτή περιγράφεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου.

Είναι γεγονός ότι δεν αξιοποιήθηκε το έμπειρο δυναμικό των μόνιμων υπαλλήλων, απλά επειδή δεν έσκυψαν το κεφάλι σε «περίεργες» τακτικές της Δημοτικής Αρχής. Τακτικές που βαφτίστηκαν δήθεν «επαναστατικές», προφανώς για να υπερκεραστούν νόμιμες διαδικασίες και να μπορούν τα «φίλια» ΜΜΕ να τις στηρίξουν. Αντίθετα οι μετακινήσεις «αντιφρονούντων» έγιναν κανόνας και όχι εξαίρεση. Βαφτίστηκαν «εχθροί» όσοι δεν έλεγαν «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ» στα θέλω της Δημοτικής Αρχής, φερτών συμβούλων και εξωθεσμικών παραγόντων, οι οποίοι υπερφαλάγγισαν σε αρμοδιότητες και εξουσίες, νόμιμα εκλεγμένους και υπηρεσιακούς παράγοντες με πολύχρονη πείρα και ουσιαστικά ασκούν διοίκηση στο Δήμο χωρίς καμία αρμοδιότητα.

Πολλά μπορούμε να πούμε ακόμα. Όμως αυτό που είναι το μόνο σίγουρο είναι ότι το 2023, όταν αυτή η Δημοτική Αρχή περάσει στη λήθη οριστικά, οι επόμενοι θα έχουν πολύ περισσότερη δουλειά να κάνουν. Γιατί η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΕΝ θα παραλάβει (σχεδόν) 8.000.000 ταμείο και (σχεδόν) 3.500.000 σε έργα που παρέλαβε η νυν δημοτική αρχή, η οποία 3 χρόνια μόλις μετά σπεύδει, εάν είναι δυνατόν, σε ΔΑΝΕΙΣΜΟ!!!…(δεν υπολογίζουμε τα επιπλέον εκατομμύρια που δόθηκαν λόγω cov-19, καθώς και τα extra με τις συνεχόμενες καταστάσεις ανάγκης).

Υ.γ.1  Όλες αυτές οι «περίεργες» διαδικασίες [όπως για παράδειγμα να περνούν δεκάδες-εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, από ένα δήθεν ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ (χωρίς Φ.Ε.Κ), χωρίς καμία έγκριση], έχουν καταγγελθεί εγγράφως και αρμοδίως εκεί που πρέπει. Όμως προς το παρόν τα πάντα συναντούν ισχυρές αντιστάσεις, από ένα πολύ καλά δομημένο σύστημα που έρχεται από το παρελθόν. Ας πούμε ένα παράδειγμα με ποδοσφαιρικούς όρους. Η «αντίπαλη» ομάδα έχει τον Θ(ρ)υλικό και απροσπέλαστο  Μητρόπουλο στις τάξεις του (και άλλες παίχτριες και παίχτες σε κρίσιμες θέσεις) στα καλύτερα του να παίζει «άμυνα». «Στημένοι»  παίχτες-διαιτητές και κατά τα άλλα η «ομάδα» πανηγυρίζει για τις «στημένες» νίκες.  Όλα αυτά όμως μαζεύονται (και δεν ξεχνιόνται) και πιστεύουμε ότι σύντομα θα κριθούν όλες και όλοι όπως πρέπει, από αυτούς που πρέπει. Οι «παράγκες» πάντα πέφτουν με πάταγο.

Υ.γ 2  Ευχόμαστε στο Σύλλογο να είναι πάντα μαχητικός-δίκαιος και τεκμηριωμένος, όπως είναι εδώ και χρόνια άλλωστε. Για το καλό των εργαζόμενων, αλλά και για το καλό του Δήμου και των Δημοτών.

ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ-ΧΑΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ