Παναγιώτης Ψυχογιός*: «Ούτε νόμιμο ούτε ηθικό είναι το παρακράτος των παρακολουθήσεων»

50

Ενώ ο ελληνικός λαός περίμενε να ενημερωθεί από τον Πρωθυπουργό για ποιο λόγο στήνεται ένα παρακράτος παρακολουθήσεων που μας γυρίζει σε άλλες εποχές και εξευτελίζει την χώρα διεθνώς, αντίκρυσε άλλη μια φορά έναν ανήξερο Πρωθυπουργό που ποτέ δεν ευθύνεται αυτός, αλλά πάντα οι άλλοι.

Σήμερα με την ανέμελη άγνοια που τον χαρακτηρίζει, δεν ανέλαβε καμία ευθύνη ως συνήθως.

Δεν απάντησε καν για ποιο λόγο παρακολουθούσε η ΕΥΠ το κινητό του Νίκου Ανδρουλάκη. Μας είπε ότι αυτό ήταν νόμιμο βέβαια, αλλά αν το ήξερε δεν θα το επέτρεπε γιατί ήταν λάθος. Πως άραγε θα το έκανε αυτό όταν υπήρχε εισαγγελική παραγγελία όπως λέει; Προσπάθησε να μας πείσει για σκοτεινές δυνάμεις και εχθρούς της Ελλάδας, για μια ΕΥΠ που δεν λειτουργεί όπως πρέπει την στιγμή όμως που είναι ο ίδιος πολιτικός της προϊστάμενος από το 2019 και ο τέως αρχηγός της προσωπική του επιλογή. Μας μίλησε για την αμέλεια του κυρίου Δημητριάδη που στην αρχή βέβαια δεν υπήρχε και επικαλέστηκε άλλους λόγους για την παραίτηση του, όπως και για την αστοχία χειρισμών του αρχηγού της ΕΥΠ που δεν ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό ενώ δεν ήταν στην αρμοδιότητα του αφού κινήθηκε νόμιμα όπως λέει.

Ο ίδιος βέβαια ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙΠΟΤΑ!

Όπως δεν ξέρει τίποτα και για το λογισμικό Predator. Δεν θεώρησε ότι πρέπει να αναφερθεί καν σε ένα κατασκοπικό υπερόπλο που αποδεδειγμένα έχει αγοραστεί από κάποιους και χρησιμοποιείται στην Ελλάδα και μέσω αυτού εκβιάζονται πολιτικοί, επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι.

Η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός δεν πείθουν κανέναν με αυτές τις παλινωδίες. Έχουν τεράστιες ευθύνες απέναντι στον ελληνικό λαό που αντικρίζει το κράτος δικαίου και τις θεμελιώδεις ελευθερίες του να καταπατώνται κατάφορα. Ο χρόνος μετράει αντίστροφα γι’ αυτούς που έκαναν τις συνταγματικές ελευθερίες κουρελόχαρτο !

*Ο Παναγιώτης Ψυχογιός είναι Οικονομολόγος και Μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής