Κόμματα και Φορείς ενώθηκαν για να τιμήσουν τον Ίωνα Δραγούμη

434

Η Επιτροπή Μνήμης διοργάνωσε για μια ακόμη φορά την εκδήλωση Τιμής στο πρόσωπο του μεγάλου Έλληνα διανοητή και πολιτικού που δολοφονήθηκε από τα Παρακρατικά Δημοκρατικά Τάγματα του Βενιζελικού Γύπαρη, στις 31 Ιουλίου 1920.

Η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη πόλη Ελληνική» πρωταγωνίστησε και φέτος με τον επικεφαλής της δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Κουριαννίδη να είναι η ψυχή της διοργάνωσης και πλήθος στελεχών της να παρίστανται στην εκδήλωση προς τιμή του Ίωνα Δραγούμη που πραγματοποιήθηκε μπροστά στον ανδριάντα του δολοφονημένου Ήρωα, επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου.

Στην αρχή της εκδήλωσης τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον πατέρα Λεόντιο ο οποίος παρέστη επίσημα ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των κομμάτων «Ελληνική Λύση» «Εθνικό κόμμα Έλληνες», «Πατριωτική Ένωση- Πρόδρομος Εμφιετζόγλου», και «Κίνημα Ελευθερίας». Επίσης ο Περιφερειακός Σύμβουλος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Άγγελος Αγγελίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Πύργου Ηλείας και Βόλβης, Χάρης Μιχαλακόπουλος και Ιωάννης Βαλερής, ο πρόεδρος της «Επιτροπής Ελληνισμού» Ιωάννης Αμπατζόγλου, οι εκδότες Βασίλειος Χρήστου (Ερωδιός) και Αλέξανδρος Καράς (Έκτωρ), ο πρόεδρος της «Πανελλήνιας Απελευθερωτικής Οργάνωσης- Π.Α.Ο.» Διονύσιος Βουλγαρόπουλος, αντιπρόσωποι των Δεσμών Ελλήνων, της «Σ.Φ.Ε.Β.Α.-Συντονιστική Φοιτητική Ένωση Βορειοηπειρωτικού Αγώνα», της «Ηπειρωτικής Εστίας», του «Συνδέσμου Στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας Δήμου Θερμαϊκού ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», της «Ένωσης Θεσσαλονικέων Ιστορία-Πολιτισμός», του συλλόγου «Τετρακτύς» και της «Βασιλικής Ένωσης».

Την ομιλία του Πολύδωρου Δάκογλου μπορείτε να την παρακολουθήσετε στον σύνδεσμο https://protagonistes.tv/to-noima-tis-thysias-tou-ionos-dragoumi/

Στο τέλος της εκδήλωσης κατατέθηκε στέφανος από την Επιτροπή Μνήμης, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή και αμέσως μετά οι παραβρισκόμενοι έψαλαν τον εθνικό ύμνο.