Διάσωση 50χρονης στην Καραθώνα και 74χρονης στην Νέα Κίο

71

Οι Διασώστες που έχουν αναλάβει την ευθύνη παροχής άμεσης βοήθειας σε κολυμβητές που κινδυνεύουν, αποδεικνύονται «καλοί άγγελοι» και σώζουν ζωές.

Διαβάστε πως περιγράφουν οι ίδιοι, στις αναφορές τους, τους λόγους και το αποτέλεσμα δύο ακόμη προσφάτων παρεμβάσεών τους, στις παραλίες Καραθώνας (Ναύπλιο) και Νέας Κίου (Δήμος Άργους Μυκηνών).

Διάσωση τουρίστριας στην παραλία της Καραθώνας

Ο ναυαγοσώστης Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος αναφέρει: «Στις 17.15 περίπου ο Μ.Η., Βελγικής καταγωγής με ενημέρωσε πως η κοπέλα του Τ.Σ. έχει πέσει από τη σανίδα του wingfoil και δεν μπορούσε να ανέβει ξανά, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή της. Αμέσως, έσπευσα με τον μηχανοκίνητο εξοπλισμό του πύργου στο σημείο που βρισκόταν (πίσω από το νησάκι της Καραθώνας), την εντόπισα, της παρείχα πρώτες βοήθειες και με ασφάλεια επιστρέψαμε στην ακτή με την σωστική λέμβο. Καθ΄ όλη την διάρκεια του περιστατικού προς παροχή βοήθειας πλησίον μου έπλεε το jetski με επιβαίνοντες τους ναυαγοσώστες Χριστιάνα Γαρουνιάτη και Μάριο Ρέντα.»

Διάσωση 74χρονης στην παραλία Νέας Κίου

Ο ναυαγοσώστης Βασίλης Τράκας αναφέρει: «Στη 13.00 περίπου το μεσημέρι στην παραλία της Ν. Κίου η 74χρονη Κ.Κ. έχασε τις αισθήσεις της, ενώ κολυμπούσε περίπου 50 μέτρα από την ακτή, με αποτέλεσμα την εισρόφηση νερού. Αμέσως, έσπευσα προς το μέρος της, διαπίστωσα πως έχει τις αισθήσεις της, την οδήγησα στην ακτή και της παρείχα τις πρώτες βοήθειες. Στο σημείο έσπευσε το ΕΚΑΒ και το Λιμεναρχείο Ναυπλίου, που έλεγξαν τις ζωτικές ενδείξεις της και κατέγραψαν το συμβάν.»

Οι διασώσεις πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες από τους ναυαγοσώστες της ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ στην Καραθώνα του Δήμου Ναυπλιέων και στην Νέα Κίο του Δήμου Άργους Μυκηνών.