Υποβλήθηκε μήνυση κατά Μαλτέζου για τα ψεύδη και τις ψευδολογίες που διέσπειρε

464
Δημ. Καμπόσος με Βασ. Καπερνάρο

«Ένας δικηγόρος πριν μιλήσει οφείλει να βουτά την γλώσσα του στη λογική του και στη γνώση του γιατί γνωρίζει πολλά περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο Έλληνα πολίτη. Συνεπώς ο δικηγόρος έχει πολύ μεγαλύτερη ευθύνη. Ο Δικηγόρος γνωρίζει. Πρέπει να γνωρίζει. Όχι να συκοφαντεί για μικροπολιτικούς λόγους» δήλωσε ο δικηγόρος, νομικός παραστάτης του Δημήτρη Καμπόσου, Βασίλης Καπερνάρος.

Η δήλωση Καπερνάρου αφορούσε στον Γιάννη Μαλτέζο, και έγινε λίγο πριν καταθέσει την μήνυση του Δημάρχου Άργους Μυκηνών εναντίον του τ. αντιπεριφερειάρχη, για όλα όσα συκοφαντικά είχε ισχυρισθεί σε εκπομπή μεγάλου Περιφερειακού Καναλιού..

Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών, Δημήτρης Καμπόσος, ερωτηθείς από δημοσιογράφους «γιατί προσφεύγει στη Δικαιοσύνη» είπε: «Πρόκειται για μία αισχρή συκοφαντία. Δημιούργησε πολύ μεγάλη ανησυχία στον κόσμο, που έπαιρνε τηλέφωνο τους αντιδημάρχους, τη γυναίκα μου, τα παιδιά μου, εμένα, και να ρωτούσαν «έχει βοθρολύμματα το νερό που πίνουμε; Έχει το νερό που πίνουμε υπολείμματα από νεκρούς του νεκροταφείου; Υποχρεώθηκα  και έκανα τις δηλώσεις που έκανα αμέσως, το Σάββατο, προκειμένου να καθησυχάσω τον κόσμο, από τις ανησυχίες που ενέσπειρε. Και βέβαια να απαντήσω στα όσα ψεύδη και συκοφαντίες διέσπειρε εις βάρος μου συνειδητά, έχοντας προσωπικά και ιδιοτελή κίνητρα».

«Δεν υπάρχουν δικαιολογίες γι’ αυτά» είπε ο Δημήτρης Καμπόσος και τόνισε «Υπάρχει συκοφαντία! Γνώριζε ότι συκοφαντεί αλλά το έκανε. Γνώριζε διότι είχε τα στοιχεία των εργαστηριακών ερευνών από όταν ήταν περιφερειάρχης. Και δεν μπορεί να πει ότι έγινε κατά λάθος γιατί η εκπομπή που εκστόμισε αυτές τις συκοφαντίες ήταν μαγνητοσκοπημένη και άρα μπορούσε να ζητήσει να κοπούν γιατί έκανε λάθος και δεν θα πρέπει να δημιουργήσουμε πρόβλημα στον κόσμο».

«Είναι δικηγόρος και γνωρίζει πως τα επιχειρήματα δικάζουν. Ποια είναι τα επιχειρήματα που παρουσίασε όταν είπε πως η πόλη πεθαίνει και εγώ είμαι ο νεκροθάφτης του Άργους; Παρουσίασα στοιχεία από το Επιμελητήριο και αποδεικνύεται πως ανοίγουν συνεχώς νέες επιχειρήσεις, πολλές περισσότερες από αυτές που κλείνουν».

«Δεν είναι ένα προσωπικό θέμα. Το θέμα αφορά εκτός από μένα και τον λαό του Άργους στον οποίο διέσπειρε ψευδείς φήμες με προθέσεις ιδιοτελείς».

«Δεν θα επιτρέψω να επαναληφθεί το βρώμικο 2019 και να πάμε σε εκλογές μέσα σε τοξική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν ψεύτες και παλιάνθρωποι. Γι’ αυτό ακολούθησα το δρόμο της Δικαιοσύνης και της Αλήθειας».