Το Φως της Ολυμπίας. Το ΧΘΕΣ της ΕΛΛΑΔΑΣ, Το ΣΗΜΕΡΑ του ΚΟΣΜΟΥ

64

ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ δεν είναι μόνον η έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων· δεν είναι μόνον το ΓΕΓΟΝΟΣ για πολύμορφες δράσεις· δεν είναι μόνον η ΕΜΠΝΕΥΣΗ για τον Αθλητισμό· Για ΜΑΣ (την Ελληνική Διαδικτυακή Εταιρεία DOXAS/ΔΟΞΑΣ Μονοπρόσωπη ΙΚΕ) είναι το λαμπρό ΦΩΣ για να μας οδηγεί σε κάθε ΕΝΕΡΓΕΙΑ της Επιχειρηματικής / Κοινωνικής και Φιλανθρωπικής μας ΔΡΑΣΗΣ.

Τα έξι (6) Πολιτιστικά Προϊόντα / Υπηρεσίες περιμένουν το «εναρκτήριο λάκτισμα» για το ταξίδι στο «άπειρο» του Διαδικτύου. Τα νέα Πολιτιστικά Προϊόντα / Υπηρεσίες. Η ταινία για την θρυλική Σοφία Βέμπο. Τα Forum στην Αρχαία Ολυμπία κ.α. Για τα ανωτέρω και για νέες δραστηριότητες σταθερή αφετηρία για έρευνα – μελέτη – σχεδιασμό – εκτέλεση (Κείμενα – Προϊόντα / Υπηρεσίες) είναι ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ.

Στον οποιονδήποτε σχεδιασμό ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ σταθερά / επίμονα μας τόνιζε: Ερευνούμε / Μελετούμε και Δημοσιοποιούμε ΤΟ ΧΘΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ κι αυτή η ρήση είναι σημαντική, γιατί αν δεν γνωρίζουμε (και Τιμούμε) ΤΟ ΧΘΕΣ δεν θα εμπεδώσουμε ποτέ την πολύμορφη (και πολυεπίπεδη) προσφορά της ΕΛΛΑΔΟΣ στο ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ…

Ο γνωστός ποιητής Σέλεϋ έγραψε: «Η Μηχανική, η Τέχνη, οι Επιστήμες, η Θρησκεία, οι Τέχνες, η Φιλοσοφία, η Δημιουργικότητα κ.λπ. έχουν τις ρίζες τους στην Ελλάδα» και ολοκληρώνοντας ο Σέλεϋ είπε: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ». Ο Όμηρος· ο Ηρόδοτος· ο Αισχύλος· ο Περικλής· ο Αρχιμήδης· ο Φειδίας· η Αθηναϊκή Δημοκρατία· ο Εύδοξος· ο Ιπποκράτης· ο Θουκυδίδης· ο Ευρυπίδης· ο Σωκράτης· ο Πλάτωνας· ο Αριστοτέλης· η Σχολή των Αθηνών· η Καλλιπάτειρα· ο Μέγας Αλέξανδρος· ο Ευκλείδης· οι: Ολυμπιακοί Αγώνες· το Μηχανικό πλανητάριο· ο Πίνδαρος· Θαλής ο Μιλήσιος· ο Πυθαγόρας· ο Δημόκριτος· ο Αρίσταρχος· ο Ίππαρχος· ο Ήρων· ο Πτολεμαίος· η Ιωνική Σχολή· ο Σοφοκλής. Ήταν Γλύπτες – Μαθηματικοί – Γιατροί – Φιλόσοφοι – Ποιητές – Ζωγράφοι – Τραγωδοί – Εφευρέτες – Αθλητές – Πολιτικοί – Μηχανικοί – Πολεμιστές – Ρήτορες – Αρχιτέκτονες – Ραψωδοί – Σοφοί – Αστρονόμοι – ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ είναι οι Εμπνευστές και Θεμελιωτές της Παγκόσμιας Κοινωνίας. Σε όλους τους τομείς δράσης «έχτισαν» ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ του ΚΟΣΜΟΥ παρ’ ότι η χρονική απόσταση από την Αρχαιότητα μέχρι την οργάνωση της Κοινωνίας των Εθνών είναι μεγάλη και δύσκολη.

Είναι ιστορικά τεκμηριωμένο ότι οι Ιστορικοί μελετητές έχουν (μετά από πολυετείς έρευνες) καταλήξει ότι η Ελληνική Αρχαιότητα είναι ο κεντρικός συντελεστής των εξελίξεων υπό την μορφή ενός εμβρύου για την γέννηση του σημερινού παγκόσμιου χωριού με την επισήμανση ότι η περίοδος του Ελληνικού Βυζαντίου «έπαιξε» σημαντικό ρόλο.

Για να μην αξιολογηθεί η σημερινή κειμενογραφία «ως ευλογία στα γένια μας» πρέπει να τονισθεί ότι ο σημερινός κόσμος του Διαδικτύου έχει δημιουργική αφετηρία ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ. Αυτά για το ΧΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ και με οδηγό ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ συνεχίζουμε.

DOXAS/ΔΟΞΑΣ Μονοπρόσωπη ΙΚΕ

Αρχαία Ολυμπία – Αθήνα.