Τα απόνερα της προδόσιας των Πρεσπών. Προσπάθεια νομιμοποίησης «Μακεδονικής» γλώσσας στην Ελλάδα

173
Ιωάννης Αμπατζόγλου. Ακτινοφυσικός. Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού

Ο Ιωάννης Αμπατζόγλου είναι Ακτινοφυσικός Ιατρικής, διδάκτωρ του Τμήματος Ιατρικής του ΔΠΘ, Επιστημονικά Υπεύθυνος του Τμήματος Ιατρικής Φυσικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού.

Έσκασε μύτη και η δωρεάν διαδικτυακή εκμάθηση της λεγόμενης «μακεδονικής γλώσσας». Αυτής που αναγνωρίστηκε επίσημα από την ελληνική πλευρά μέσω της Συμφωνίας των Πρεσπών. Έκανε την εμφάνισή του λοιπόν το «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα»1, ένας ιστότοπος με λογότυπο το «ΜΚ», ο οποίος προσφέρει όπως λέει «δωρεάν online μαθήματα μακεδονικής γλώσσας» και σημειώνει ότι «Δεν απαιτείται προηγούμενη γνώση. Το περιεχόμενο είναι κατάλληλο για όλες τις ηλικιακές ομάδες». Το βασικό σλόγκαν αυτού του ιστότοπου είναι «Το παρελθόν μας, το μέλλον μας… μακεδονική γλώσσα». Μάλιστα υπάρχει η δυνατότητα ανάγνωσης του περιεχομένου του στα ελληνικά, στα αγγλικά αλλά και στα «македонски» («μακεδονικά») όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στο πεδίο «Σχετικά με το Κέντρο» διαβάζουμε μεταξύ άλλων ότι «Το Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα είναι μια τοπική μη κυβερνητική οργάνωση που ιδρύθηκε το 2022. Πρωταρχικός σκοπός του Κέντρου είναι η διατήρηση και η καλλιέργεια της Μακεδονικής γλώσσας στην Ελλάδα. Οι δραστηριότητες του Κέντρου ομαδοποιούνται σε τρεις βασικούς τομείς: Εκπαίδευση, Yπεράσπιση και Τεκμηρίωση».

Τι αναφέρει σχετικά με την «Εκπαίδευση», σχετικά με την «Υπεράσπιση» και σχετικά με την «Τεκμηρίωση», μπορείτε να το διαβάσετε εδώ αναλυτικά.

Επομένως, οι επιδιώξεις της συγκεκριμένης ιστοσελίδας μεταξύ των άλλων είναι, η «μακεδονική γλώσσα» να εισαχθεί ως ξεχωριστό μάθημα στα σχολεία και στα πανεπιστήμια της Βόρειας Ελλάδας, να ιδρυθούν τμήματα σε αυτά τα πανεπιστήμια, στα οποία θα γίνεται εκμάθηση της συγκεκριμένης γλώσσας, να αναγνωριστεί από την ελληνική κυβέρνηση ως μειονοτική γλώσσα και να προστατευτεί ως τέτοια, να γίνεται χρήση αυτής της γλώσσας στη χώρα μας από Έλληνες πολίτες οι οποίοι θα αναφέρουν τα ονόματά τους αλλά και τα τοπωνύμια στην σλαβική τους μορφή.