του Πολύδωρου Ιππ. Δάκογλου

Ο Γιάννης Μαλτέζος θα καταγραφεί στο βιβλίο χρησιμοποίησης πολιτικών αθλιοτήτων, σε ξεχωριστό -διακεκριμένο- κεφάλαιο.

Θα αναφέρεται “ες αεί” ως το πρόσωπο εκείνο που χρησιμοποίησε το πολιτικό κύρος το οποίο του προσδίδει η θεσμική του θέση για να αποπειραθεί να πλήξει αμέσως και εμμέσως το πολιτικό κεφάλαιο ενός Δημάρχου, την θέση του οποίου υποβλέπει.

Πρόδωσε και διέσυρε την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας του Νομαρχιακού Συμβουλίου και του Περιφερειάρχη, χρησιμοποιώντας τον τίτλο του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, όχι για λόγους δημοσίου συμφέροντος αλλά για λόγους δημόσιας συκοφαντίας ενός Δημάρχου.

Δικαίως λοιπόν ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τον χώρο της Αυτοδιοίκησης, της δημοσιογραφίας και της κοινωνίας. Και πολύ σωστά η ΔΕΥΑΑΡΜ προσφεύγει στη Δικαιοσύνη ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία του για την ανησυχία και τον φόβο που προκάλεσαν οι αυθαίρετοι ισχυρισμοί του για δήθεν επικίνδυνο νερό που διοχετεύεται στους δημότες του Άργους.

Ο Γιάννης Μαλτέζος δεν σεβάσθηκε ούτε τον πολιτικό του ευεργέτη Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος του εμπιστεύθηκε θέσεις ευθύνης που απαιτούν –κατ’ ελάχιστον- ηθική διαχείριση του σχετικού τίτλου. Με τις δηλώσεις του πυροδότησε εκ νέου διαδικασίες και σενάρια σύγκρουσης του Περιφερειάρχη με τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Πελοποννήσου.

Δεν θα τον κρίνω για τα όσα στρεβλά είπε προσπαθώντας να καλύψει την ανικανότητα για την οποία τον έχει κατηγορήσει δημοσίως ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών. Πολιτικός είναι … μαθημένος στην αρχή της μισής αλήθειας που χρησιμοποιεί και ο Κυρ. Μητσοτάκης. Προφανώς σκέφτηκε πως χρησιμοποιώντας ένα παραμορφωτικό φακό θα μπορούσε να εμφανιστεί ως Πολιτικός Σούπερμαν και όχι ως πολιτική μετριότητα. Έπραξε αναλόγως και κρίνεται γι αυτό.

Όμως, το να τρομοκρατήσει τον κόσμο, να βλάψει τα συμφέροντα της ΔΕΥΑΑΡΜ (νομίζω πως είναι Α.Ε.) και να γκριζάρει την τουριστική προοπτική των Μύλων, ξεφεύγει από κάθε όριο.

Έχω ξαναγράψει πως ο Παναγιώτης Νίκας όφειλε να τον απομακρύνει από καιρό. Ο Περιφερειάρχης –προφανώς- έκρινε διαφορετικά, για τους δικούς του λόγους. Όμως, τώρα αποδεικνύεται πως ο Γιάννης Μαλτέζος, λειτουργεί με προσωπικό σχεδιασμό. Στα καλά καθούμενα και αναιτίως δημιούργησε ένα μείζον πολιτικό πρόβλημα.

Ένα πρόβλημα, η εξέλιξη του οποίου (ανάλογα με τις εξελίξεις) «θα του δώσει την ευκαιρία να διεκδικήσει την θέση του Δημάρχου Άργους Μυκηνών ή την θέση του Περιφερειάρχη, στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023», όπως μας είπε στενός του συνεργάτης, τονίζοντας με σημασία την τελευταία φράση της τηλεοπτικής συνέντευξής του: «Αν ο Παναγιώτης Νίκας δεν κατέβει ως υποψήφιος στις Περιφερειακές εκλογές, τότε όλα τα ενδεχόμενα είναι πάνω στο τραπέζι».

Όπως λέει και ο σοφός Λαός μας «Να προσέχουμε τις σιγανοπαπαδιές».

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Φορτώνουν το δήμο με δάνειο 3.000.000+

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ Χάθηκαν 5 ολόκληροι μήνες και ο Δήμος Άργους Μυκηνών πορεύεται (και θα…

% μέρες πρίν

Συνάντηση 6 χορωδιών στο Άργος

Όταν πριν από τρία χρόνια ο Σύλλογος «Φίλοι του Δημοτικού Ωδείου Άργους» και η Μικτή Χορωδία…

% μέρες πρίν

Καλές εντυπώσεις από τον Ημιμαραθώνιο Επιδαύριο δρόμο

Ο αναβαθμισμένος ιστορικός Επιδαύριος δρόμος που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 ολοκληρώθηκε με επιτυχία…

% μέρες πρίν

Αναγέννηση Πύργου: Έφερε 3 χρυσά, 2 ασημένια και 2 χάλκινα

Με επτά μετάλλια, (τρία χρυσά, δύο ασημένια και δύο χάλκινα) επέστρεψε η αποστολή της “Αναγέννησης…

% μέρες πρίν

ΠΥΡΓΟΣ: Συνεχίζονται τα χρήσιμα έργα και σχεδιάζεται το μέλλον

Με έργα προϋπολογισμού περίπου 2.000.000 ευρώ (οι συμβάσεις των οποίων υπεγράφησαν την Τρίτη 14η Μαΐου…

% μέρες πρίν

Συμφωνούμε … διαφωνώντας

γράφει ο Γιάννης Κουριαννίδης* Τα όσα συμβαίνουν στη γειτονιά μας τις τελευταίες ημέρες είναι αναμφισβήτητα…

% μέρες πρίν