Ευλαβικά και με ξεχωριστή Τιμή (ως και Εθνική συγκίνηση) η Ελληνική Διαδικτυακή Εταιρεία DOXAS/ΔΟΞΑΣ Μονοπρόσωπη ΙΚΕ (έδρα Αρχαία Ολυμπία – γραφεία Αθήνα) θα «ταξιδέψει» σήμερα στην Ψυχή και στο Σώμα των ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ / ΑΘΛΗΤΩΝ.
Πρέπει να θυμηθούμε ότι, οι πρώτοι Αγώνες με αθλητές με αναπηρία έγιναν το 1948 στο Στόουα Μάντεβιλ της Αγγλίας (την ίδια ημερομηνία με τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αγγλία) με πρώτο αγώνισμα αυτό του αμαξιδίου.
Πρέπει να μην ξεχάσουμε ότι, οι πρώτοι ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ έγιναν το 1960 στη Ρώμη με την συμμετοχή τετρακοσίων (400) Αθλητών από είκοσι τρεις (23) Χώρες με την πραγμάτωση οκτώ (8) αθλημάτων.
Πάντα είναι επίκαιρο στη μνήμη μας ότι, οι Παραολυμπιακοί Αγώνες της Σεούλ (1988) ξεχώρισαν κι από το γεγονός ότι οι Ολυμπιακοί και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες φιλοξενήθηκαν στην ίδια Χώρα, στην ίδια Πόλη και χρησιμοποιήθηκαν οι ίδιες εγκαταστάσεις με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έκτοτε, οι Παραολυμπιακοί Αγώνες γίνονται πάντα στην ίδια πόλη με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Μέμνησο την Αθήνα του 2004 (Ελλάδα – Αθήνα 2004). Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, η Ελλάδα ως Διοργανώτρια Χώρα, συμμετείχε με 137 (εκατόν τριάντα επτά) αθλητές, αριθμός ρεκόρ για τα δεδομένα του Παραολυμπιακού Κινήματος. Ένα Κίνημα που απέκτησε νέο κύρος και οντότητα, αναδεικνύοντας παράλληλα τη Δράση που γίνεται στον ευαίσθητο αυτό χώρο του Αθλητισμού. Ως διοργανώτρια, η Ελλάδα έφτασε στην κατάκτηση συνολικά 20 (είκοσι) μεταλλίων και συγκεκριμένα 3 (τριών) χρυσών, 13 (δεκατριών) ασημένιων και 4 (τεσσάρων) χάλκινων, δηλαδή 9 (εννέα) περισσότερα απ’ όσα είχε πανηγυρίσει στη διοργάνωση του Σίδνεϊ.
ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ συμμετέχουν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες (Θερινούς – Χειμερινούς) με προέλευση από κάθε γωνιά της Γης με κύριο συναισθηματικό (και ψυχικό) μέλημα / επιθυμία ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΜΑ, ανεξάρτητα αν στο Τέλος (οποιουδήποτε Αθλητικού Αγωνίσματος) στεφανωθούν ως Νικητές.
ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ είναι τα μεγάλα παραδείγματα της αδιάκοπης μάχης στο καθημερινό αγώνισμα της Ζωής. Οι δε Αθλητικές στατιστικές τεκμηριώνουν με την έρευνά τους ότι, τα ρεκόρ που σημειώνονται στους Παραολυμπιακούς Αγώνες μπορούν να συγκριθούν με τα ρεκόρ των Ολυμπιακών αθλητών (όπως στα 100μ. ανδρών στο Στίβο). Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα (όπως στην Άρση βαρών σε πάγκο), τα Παραολυμπιακά ρεκόρ ξεπερνούν εκείνα των αθλητών χωρίς αναπηρία.
Δήλωση της Αφροδίτης Λατινοπούλου για τις συνεχείς επιθέσεις σε Ελληνίδες από μουσουλμάνους: «Το 2024 φεύγει.…
Ο Ιερός Ναός Ευαγγελίστριας Ναυπλίου, λειτουργεί Συσσίτιο για οικονομικά αδύναμα άτομα. Αυτά μπορεί να είναι…
Το δελτίο που κυκλοφόρησε αναφέρεται σε Εορταστικές εκδηλώσεις από την Π.Ε. Αργολίδας για το νέο…
Τα διαστρεβλωμένα στοιχεία για την ΚΕΔΑΜ που επιχείρησε να περάσει στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Γιάννης…
Η απάντηση του επανεκλεγέντος Προέδρου του Επιμελητηρίου Αργολίδας, Φώτη Δαμούλου, στην ανακοίνωση του Θοδωρή Βασιλόπουλου…