Ο προεκλογικός αγώνας στο Ναύπλιο έχει ξεκινήσει

351
Σύγκρουση Μέντορα (Αναγνωσταράς) και Μαθητή (Κωστούρος)

Η απόφαση του Δημήτρη Κωστούρου να επιλέξει ως εύκολο στόχο τον π. Δήμαρχο Ναυπλιέων Παναγιώτη Αναγνωσταρά και μέσω αυτού να πλήξει την παράταξη του Κώστα Μάκαρη επικίνδυνου αντιπάλου του στις εκλογές του 2023, “δείχνει να μην του βγαίνει”.

Ο Αναγνωσταράς η δημοφιλία του οποίου παραμένει εντυπωσιακά υψηλή, του απαντά -κάθε φορά- ψύχραιμα και με ντοκουμέντα που τον αναδεικνύουν ισόπαλο ή και νικητή σε κάθε γύρο της “αναίτιας σύγκρουσης”.

Το akromolio.gr που (μέχρι σήμερα) είχε επιλέξει να μην φιλοξενεί συγκρούσεις προσώπων, δεδομένου ότι θα έχουμε πολλές στο μέλλον, αναθεωρεί την γραμμή του και αναγορεύει τους αναγνώστες του στον ρόλο του Κριτή.

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΡΑ:

«Είσθε πολιτικός Χαμαιλέων κ. Κωστούρο

ή πάσχετε από πολιτικό Αλτσχάιμερ»;

Παναγιώτης Αναγνωσταράς

«Αναμενόμενο το περιεχόμενο της απαντήσεως σας κ. Κωστούρο. Για την «ταμπακέρα» τίποτα!!

  Καμία απάντηση για το ρεκόρ απευθείας αναθέσεων σε δήμο και ΔΕΥΑΝ. Σε ποιους μοιραστήκαν τα 6.000.000€;; Με ποια κριτήρια; Καμία απάντηση για τα χρέη ρεκόρ της ΔΕΥΑΝ, καμία απάντηση για το γεγονός ότι εδώ και δέκα χρόνια δεν καταφέρατε να κατασκευάσετε ούτε ένα νέο σχολικό κτίριο στο Ναύπλιο, ούτε ένα νέο κοινόχρηστο χώρο – πλατεία, ούτε μία απάντηση για την απουσία πρασίνου στην υπό διαμόρφωση οδού Αιγίου. Καμία απάντηση για την εμμονή σας στο να κόβεται συνεχώς δέντρα, καμία απάντηση για τις δαπάνες καυσίμων, ανταλλακτικών κ.λπ των αυτοκινήτων του δήμου, καμία απάντηση και καμία συγνώμη για το γεγονός ότι εντός του δημοτικού συμβουλίου δηλώσατε ότι  η χωματερή της Καραθώνας λειτουργεί ακόμα, ενώ κατά το νόμο θα έπρεπε να είναι κλειστή εδώ και μήνες!

  Για το σκάνδαλο στο γηροκομείο και για το οποίο έχει επιληφθεί εισαγγελέας πότε θα μιλήσετε;;

  Η μεθόδευση σας εντός του δημοτικού συμβουλίου και η επίθεση στο πρόσωπό μου, ακόμα και οι άνευ αποτελέσματος δημόσιες εκκλήσεις σας για δημόσια αποδοκιμασία του προσώπου μου ένα πράγμα δείχνουν: Τον πανικό σας ενόψει των δημοτικών εκλογών!

  Γνωρίζετε πολύ καλά ότι απέναντί σας συσπειρώνονται νέοι, αξιόλογοι υποψήφιοι, άφθαρτοι, με κοινωνική προσφορά, λαϊκή αποδοχή και πρόγραμμα για την ανάπτυξη του δήμου μας που όλοι πιστεύουν ότι δεν σας αξίζει άλλη τετραετία.

  Σε λίγο θα σας κρίνουν δημόσια όλοι και θα σας κατακρίνουν όχι μόνο γι’ αυτά που σας καταλογίζω εγώ και δεν απαντάτε αλλά για όλα σας τα πεπραγμένα, κρυφά και φανερά!

  Σας παραθέτω τα λόγια σας για το πρόσωπό μου, όταν αναλάβατε την Δημαρχεία από εμένα το 2012:

Κωστούρος:  «Θέλω όμως να πω όμως και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον μέχρι σήμερα Δήμαρχο Παναγιώτη Αναγνωσταρά. Όταν στις εκλογές του 2006 ο Παναγιώτης Αναγνωσταράς μου πρότεινε να είμαι υποψήφιος ήδη είχε δώσει δείγματα γραφής στο Ναύπλιο με το έργο του, γι’ αυτό δεν είναι τυχαίο ότι νίκησε σε τρεις συνεχόμενες αναμετρήσεις. Αφήνει βαριά παρακαταθήκη σε όλους μας, καθώς πρέπει εμείς, να ανταποκριθούμε και να υπερβούμε τους μεγάλους στόχους που είχε θέσει για την πόλη μας. Θέλω να τον διαβεβαιώσω ότι θα το κάνουμε. Θα συνεχίσουμε με νέα ορμή και δύναμη, για να υλοποιήσουμε αυτά για τα οποία έχουμε δεσμευτεί στους συνδημότες μας».

 Αν τα πιστεύατε σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια! Αν δεν τα πιστεύατε, γιατί τώρα λέτε άλλα, τότε μπορώ άνετα να σας χαρακτηρίσω ως τον τέλειο πολιτικό χαμαιλέοντα! Πολιτικό βαρίδι τώρα λοιπόν ο Αναγνωσταράς κύριε Κωστούρο και κάνετε και εκκλήσεις για δημόσια αποδοκιμασία μου;; Εύγε σας! Εκεί που φτάσατε δεν θα εκπλαγώ αν υποχρεώσετε τους Δημοτικούς σας συμβούλους να υπογράψουν την αποδοκιμασία στο πρόσωπο μου, που ζητάτε! Η υπόλοιπη κοινωνία απλά σας γύρισε την πλάτη!

  Καλώ κάθε καλόπιστο δημότη να αναλογιστεί τι θα θυμάται από τη δεκαετή παρουσία του κ. Κωστούρου στη δημαρχεία.

 Κάποια έργα που γίνονται ή έχουν προγραμματισθεί να γίνουν είναι έργα της Περιφέρειας και του Υπουργείου Πολιτισμού.

  Μόνο πλακέτες με τις σχετικές φωτογραφίες έχει να παρουσιάσει η θητεία του …..

  Τελειώνοντας προτρέπω τον κ. Κωστούρο να προσφέρει τη μόνη χρήσιμη υπηρεσία στη πόλη.

  Να παραιτηθεί για να περιορισθεί η βλαπτική διαχείριση των δημοτικών θεμάτων πριν τον παραιτήσουν τα πεπραγμένα του!!!!!!  Αυτού και μερικών εκ των στενών συνεργατών του.

Παναγιώτης Γ. Αναγνωσταράς     (25/7/2022)

ΤΙ ΕΙΧΕ ΓΡΑΨΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΣΤΟΥΡΟΣ (20-7-2022)

«Αποτελούν τίτλο τιμής οι πολλές

και μεγάλες διαφορές μας με τον κ. Αναγνωσταρά»

Δημήτρης Κωστούρος

Δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις μου να εμπλακώ σε μια άνευ ουσιαστικής σημασίας αντιπαράθεση.

Λυπούμαι βαθύτατα για την εκωφαντική σιωπή των δημοκρατικά εκλεγμένων αλλά και των υποψηφίων ….. οι οποίοι δείχνουν ότι η πολιτική ηθική τους είναι τόσο ευλύγιστη που μπορεί εύκολα να φτάσει στο ψέμα και σε παραπλανητικές μεθόδους τύπου «ανώνυμα φυλάδια γεμάτα ψέματα, ατάκτως ερριμένα».

Πέρα όμως από τη πολιτική και τις αντιπαραθέσεις που εύλογα δημιουργεί, αισθάνομαι τελείως ανθρώπινα να σταθώ δίπλα στον κ. Αναγνωσταρά.

Ο έκδηλος πανικός του που αντικατοπτρίζεται στη τελευταία του ανακοίνωση, απόρροια της μεγάλης αποκάλυψης ότι ήταν ο βασικός δημιουργός και διακινητής ψευδών ειδήσεων, με γεμίζει θλίψη κατανόηση και συμπόνια.

Μπορώ να αντιληφθώ πως υπάρχουν πολιτικοί – άνθρωποι που το εγώ τους δεν μπορεί να δεχτεί πως η κοινωνία δημοκρατικά τους ξεπέρασε.

Που δεν μπορούν να δεχτούν το ρόλο και τη θέση που τους έδωσε. Τους κατανοώ αλλά δεν τους συμμερίζομαι.

Έχοντας τιμηθεί με την εμπιστοσύνη των πολιτών σε 2 εκλογικές αναμετρήσεις με συντριπτικά ποσοστά θεωρώ προσβλητικό κάποιος να αμφισβητεί αυτή τη δημοκρατική απόφαση και να θεωρεί πως είναι αυτός που επιλέγει τους δημάρχους αλλά και αυτό το αποδίδω στη προσωπική του σύγχυση και πανικό λόγο των τελευταίων αποκαλύψεων.

Και κάτι τελευταίο :

Όλοι κρινόμαστε από το έργο , τη συνεισφορά , τη δημόσια στάση και συμπεριφορά.

Για μένα προσωπικά αποτελούν τίτλο τιμής οι πολλές και μεγάλες διαφορές μας με τον κ. Αναγνωσταρά με βασικότερη το χαρακτήρα μας.

Δεσμεύομαι ότι θα παραμείνω διαφορετικός στο διηνεκές.

Δημήτρης Κωστούρος (22/7/2022)