Ο Δήμαρχος κατηγορείται. Τώρα πρέπει να πράξει ή να πληρώσει!

579

Χαρήκαμε όταν –πριν από μήνες- ακούσαμε και διαβάσαμε δηλώσεις του Δημάρχου Ναυπλίου Δημήτρη Κωστούρου για κατάργηση της παράνομης χωματερής της Καραθώνας, την μετατροπή της σε επίσημο ΧΑΔΑ και την αποκατάστασή της με χρήματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Χαρήκαμε γιατί, όπως μας διαβεβαίωσε ο Δήμαρχος Ναυπλίου «η έναρξη της προσωρινής διαχείρισης επιφέρει χωρίς καθυστέρηση το τέλος της ντροπής της Καραθώνας, την αποκατάσταση και την απόδοση του χώρου στους Δημότες».

Χαρήκαμε όταν διαβάσαμε και ακούσαμε ότι ο Δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτρης Κωστούρος να στηρίζει την απόφαση απόδοσης τμήματος του έργου αποκομιδής των απορριμμάτων από ιδιωτική εταιρεία που επιλέχθηκε και ανέλαβε να συμβάλλει στην καθαριότητα και υγιεινή προς όφελος των Δημοτών.

Τελικά, μείναμε με τη χαρά. Αποδείχθηκαν όλα λόγια του αέρα και κάτι περισσότερο. Αποδείχθηκε πως ο Δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτρης Κωστούρος, που ο ίδιος επέλεξε να κρατήσει –προσωπικά- την ευθύνη αποκομιδής των σκουπιδιών της πόλης ήταν ανίκανος να παρακολουθήσει μια υπηρεσία του δήμου ως προς την σωστή και νόμιμη λειτουργία της. Ή αν το δούμε διαφορετικά, έγραφε τους νόμους και τις υποσχέσεις του στα παλαιότερα των υποδημάτων του και έκανε ότι γούσταρε έχοντας μια αίσθηση ανεξέλεγκτης παντοδυναμίας και ατιμωρησίας, μετά από 10 χρόνια άσκησης συστημικής δημοτικής εξουσίας.

Η Χωματερή έκλεισε για όλους (και σωστά) πλην κάποιων πονηρών που είχαν εντολές, κλειδιά και διαβεβαιώσεις ότι μπορούν να πετάνε εκεί ότι γουστάρουν, αντί να τα πηγαίνουν στο επίσημο σημείο στα Κιόσκια. Πράξεις που είχαν ως αποτέλεσμα να μην πληρώνεται είσοδος στο Σταθμό Προσωρινής Διαχείρισης και κάποιοι ιδιώτες να ωφελούνται παρανόμως χρήματα του δημοσίου επιβαρύνοντας το κόστος παραδιδόμενων σκουπιδιών (λόγω αλγόριθμου ποσοτήτων), δηλαδή τους Δημότες.

Η Χωματερή έκλεισε για όλους αλλά κάποιοι έδωσαν σε κολλητούς (χωρίς κανένα δικαίωμα) τα κλειδιά για να μπαίνουν στη ζούλα, να πετάνε ανεξέλεγκτα, και να φεύγουν σαν κύριοι, φορώντας κίτρινα γιλέκα με διακριτικά του Δήμου Ναυπλίου και παριστάνοντας τους δημοτικούς υπαλλήλους. Αυτός ο κάποιος έκανε χατίρι σε κάποιο κολλητό (με ξένα κόλλυβα μνημόσυνο) ή έβγαζε και αυτός το κάτι τι, οπότε το θέμα αρχίζει να βρωμάει ιεραρχικά.

Η Χωματερή έκλεισε για όλους αλλά κάποιοι πιάστηκαν με την γίδα στην πλάτη και το θέμα πήρε διαστάσεις. Άρα, κάποιος πρέπει να πληρώσει.

Νομικά και δικαστικά, είναι πολλά τα αδικήματα. Το ίδιο διοικητικά και πολιτικά. Και αυτός που πρέπει να πληρώσει δεν είναι οι φουκαράδες των 25 ευρώ μεροκάματο αλλά αυτός που έδωσε τα κλειδιά και έδωσε παρανόμως την σχετική άδεια. Αυτός που όρισε τον παρανομήσαντα υπεύθυνο προϊστάμενο. Και βέβαια αυτός που αποδείχθηκε ανίκανος να ασκεί έλεγχο ή ανεκτικός προς τους δικούς του ανθρώπους.

Α.ΛΗΘΙΝΟΣ