Η ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ-ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ-Η  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

46

Όταν τον Νοέμβριο του 2021 ιδρύθηκε η Ελληνική Διαδικτυακή Εταιρεία DOXAS/ΔΟΞΑΣ Μονοπρόσωπη ΙΚΕ (με έδρα στην ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ και γραφεία στην ΑΘΗΝΑ – 3ης Σεπτεμβρίου 8 – 1ος όροφος – τηλ. 210/4401016 – email: [email protected]) ως Κεντρικό Οδηγό / Αφετηρία Επιχειρηματικής και Κοινωνικής Δράσης επιλέξαμε ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ.

Με ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ θα προωθηθούν / πωληθούν στην Παγκόσμια Αγορά (τέλη Ιουλίου 2022) τα έξι (6) Πολιτιστικά Προϊόντα / Υπηρεσίες και τον Νοέμβριο του 2022 πέντε (5) νέα Προϊόντα / Υπηρεσίες με τον τίτλο ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ Νο 2. Το ένα (1) εξ’ αυτών θα τιτλοφορείται Η ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ.

Πιστεύουμε ότι στην ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ (Μυθολογικά και Ιστορικά) η δημιουργική ικανότητα της ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ οφείλουμε (και πρέπει) να γίνει Παγκόσμια γνωστή, καθ’ ότι επιβεβαιώνει ότι η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ήταν η βάση της (οποιασδήποτε) εξέλιξης (διαχρονικά) των Κοινωνιών του Κόσμου.

Και αναφερόμενοι στον σύγχρονο 21ος αιώνα της Πληροφορικής (Αλγόριθμοι – Τεχνητή Νοημοσύνη), αξίζει σήμερα (με μια σύντομη έρευνα) να αναφερθούν (μερικοί) ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ καθώς και τα επιτεύγματά τους.

Και ως Εταιρεία με διεθνή στόχο είναι σημαντικό όχι μόνο να συνεργαζόμαστε για το παραγωγικό παρόν της ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ, αλλά και να Τιμούμε το εκπληκτικό ΧΘΕΣ της ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ (Ελληνικής) ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ. Κι’ αυτή η θέση, μας καθιστά με απόλυτη σαφήνεια ότι ΤΑ ΕΡΓΑ ή ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ή ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ή ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΙ ή ΡΟΜΠΟΤ κ.λπ. δεν θα υπήρχαν ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΑ / ΕΥΦΥΗ ΜΥΑΛΑ (δηλαδή η δημιουργική Ανθρώπινη Νοημοσύνη / Έμπνευση). 

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ;

Ότι ο μέγιστος γλύπτης ΦΕΙΔΙΑΣ, είχε βοηθό (ή βοηθούς) Ρομπότ;

Ότι ο ΗΡΩΝΑΣ είχε κατασκευάσει το πρώτο περιστρεφόμενο Αρχαίο Θέατρο;

Ότι ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ είχε κατασκευάσει τις Θεραπενίδες (φωνή – σκέψη – κίνηση) και τους αυτοκινούμενους τρίποδες (ως υπηρέτες) για την εξυπηρέτηση των Θεών;

Ότι ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων είναι ο πρώτος αναλογικός υπολογιστής;

Ότι ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ δημιούργησε α) το υδραυλικό ωρολόγιο β) Πολεμικές μηχανές γ) Κοχλία για την άντληση των υδάτων του ποταμού Νείλου κ.λπ.;

Ότι ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ δημιούργησε το Τάλο (ανδροειδή ρομπότ);

Ότι ο Βασιλιάς των Φαιάκων ΑΛΚΙΝΟΟΣ χρησιμοποιούσε Ιπτάμενες Τριήρεις;

Ότι ο ΑΡΓΟΣ είχε κατασκευάσει το ιπτάμενο πλοίο για τους Αργοναύτες; Και

Ότι ο ΑΡΓΥΤΑΣ ΤΑΡΑΝΤΙΝΟΣ κατασκεύασε το πρώτο αυτόματο;

Τα υπόλοιπα στο ΦΩΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ Νο 2 από τον Νοέμβριο 2022 μαζί με τα υπόλοιπα (νέα) Πολιτιστικά Προϊόντα / Υπηρεσίες.

Ευχόμαστε (και Ελπίζουμε) ό,τι σημαντικό της ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΧΘΕΣ να καταστεί ως  ΑΞΙΟ ΣΗΜΕΡΑ.

DOXAS/ΔΟΞΑΣ Μονοπρόσωπη ΙΚΕ

Αθήνα 6/7/2022