Η Συμφωνία των Πρεσπών και ο Αγώνας για την Μακεδονία

91

Την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022 θα παρουσιαστεί στον Πύργο το έργο του ιατρού, διδάκτορος του ΔΠΘ και ερευνητή Ιωάννη Αμπατζόγλου που αφορά το Μακεδονικό και την Συμφωνία των Πρεσπών. Στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδος (επί της οδού Μανωλοπούλου και Μαγνησίας, έναντι της ΔΟΥ Πύργου) στις 8.00 μμ. θα παρουσιαστεί η ως τώρα αρθρογραφία του, που φιλοξενείται στο τρίτομο έργο  «Η Συμφωνία των Πρεσπών και ο Αγώνας για την Μακεδονία», από τις εκδόσεις Ερωδιός.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο Ηλείος φιλόλογος και συγγραφέας Γεώργιος Κουρκούτας, ενώ θα μιλήσει και ο Ι. Αμπατζόγλου και θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με το κοινό πάνω στις εξελίξεις που αφορούν το Μακεδονικό και τα Εθνικά θέματα, αλλά και τις σημερινές προκλήσεις για τον Ελληνισμό από τις επιπτώσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών.  Το έργο αυτό ήδη παρουσιάστηκε στον ομογενειακό χώρο, ενώ τις τελευταίες ημέρες έγιναν ανάλογες εκδηλώσεις με μεγάλη απήχηση σε πολλές πόλεις της Πελοποννήσου.

Ποιος είναι ο Ιωάννης Αμπατζόγλου

Παιδί οικογένειας προσφύγων από της αξέχαστες Πατρίδες της Μικράς Ασίας, ο Ιωάννης Αμπατζόγλου μεγάλωσε στην Δράμα. Ακολουθώντας σπουδές στην Ιατρική ανεδείχθη σε Διδάκτορα Ιατρικής Φυσικής στο Δ.Π.Θ., ενώ επί 20 έτη κατέχει επιστημονική θέση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρουπόλεως. Έχει δημοσιεύσει δεκάδες επιστημονικές εργασίες, ενώ για χρόνια συμμετείχε στις κινητοποιήσεις για την προάσπιση της Ελληνικότητας της Μακεδονίας.

Από το 2018 αρθρογραφεί για την ανάγκη ανατροπής της Συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία καταγράφηκε στην συνείδηση της πλειονότητας των Ελλήνων ως ήττα του Ελληνισμού και προδοσία της Μακεδονίας. Με το τρίτομο έργο του «Η Συμφωνία των Πρεσπών και ο Αγώνας για την Μακεδονία», από τις εκδόσεις Ερωδιός, που έχει ήδη παρουσιαστεί εντός Ελλάδος αλλά και στην Ομογένεια, παρουσιάζει την αρθρογραφία του και την πορεία ενός Αγώνα κατά της Συμφωνίας η οποία επέφερε υποχώρηση και ήττα στα εθνικά Δίκαια του Ελληνισμού.