ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΟ

45

Γράφει η Θέκλα Μεταξά. Ερευνήτρια-αστρολόγος…

Η Πανσέληνος του Ιουλίου πραγματοποιείται στις 13 του μήνα στις 9:37 το βράδυ  στον αυστηρό και συντηρητικό αστερισμό του Αιγόκερου και στον 12ο οίκο. Με τον ‘Ηλιο ακριβώς απέναντι, στον αστερισμό του Καρκίνου και στον 6ο οίκο, είναι ολοφάνερο ότι η Πανσέληνος αυτή μας μιλάει για θέματα υγείας και για θέματα εξουσίας. 

Αυτή η Σελήνη είναι αυστηρή, είναι συντηρητική, θέλει να επιβάλει την δική της θέληση και θα προσπαθήσει να την επιβάλει με μυστικούς τρόπους, χωρίς διαφάνεια χωρίς ειλικρίνεια. Είναι μία Πανσέληνος η οποία θα δουλεύει δήθεν για το καλό μας, ενώ στην πραγματικότητα θα δουλεύει για εκείνους που μας εξουσιάζουν . Η Σελήνη θα κάνει συζυγία με τον Πλούτωνα και ακριβώς απέναντι ο Ήλιος θα κάνει συζυγία με τον Ερμή. Τέσσερις πλανήτες θα κάνουν φιλική όψη με τον Ουρανό για να μας γεμίσουν αισιοδοξία ότι κάτι καλό θα μπορούσε επιτέλους να συμβεί. Ήδη οι πλανήτες κάνουν φιλική όψη με τους δεσμούς της Σελήνης για να μας επιβεβαιώσουν πως ότι ζούμε και ότι θα ζήσουμε στο εγγύς και στο απώτερο μέλλον θα πρέπει γνωρίζουμε καλά ότι είναι μοιραίο. Η συζυγία της Σελήνης με τον Πλούτωνα μας γεμίζει φοβίες κάτι που επιδιώκεται έντεχνα εδώ και πολύ καιρό και που όπως βλέπουμε σε μεγάλο βαθμό έχει επιτευχθεί. Εμείς με κάθε τρόπο θα επιδιώξουμε την οικονομική και την κάθε είδους ασφάλεια και εξασφάλιση. Η εξουσία θα επιδιώκει το ίδιο για τον εαυτό της. Έτσι λοιπόν, ο λαός έρχεται σε σύγκρουση  με την εξουσία. 

Ο Άρης  ο όποιος εδώ και αρκετό καιρό προχωράει για να κάνεις συζυγία με τον  Ουρανό μας εισάγει σε μία εποχή γεμάτη κινδύνους. Η όψη κλείνει στο τέλος του μήνα και τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται πολύ επικίνδυνα. Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για ξαφνικές καταστάσεις τις οποίες  ίσως εδώ και πολύ καιρό να υποψιαζόμαστε.

Σε παλαιότερες εποχές όταν είχαν ξαναγίνει συζυγίες ανάμεσα στον Άρη και τον Ουρανό και ανάμεσα στον Άρη και τον βόρειο δεσμό της Σελήνης τα γεγονότα που είχαν ακολουθήσει ήταν εκρηκτικά και δυσάρεστα. Έτσι και τώρα καλό είναι να περιμένουμε εκρήξεις όλων των ειδών, αύξηση στον αριθμό των κρατών που θα έχουν εστίες πολέμου.

Στον δωδέκατο οίκο του ωροσκοπίου εκεί που πραγματοποιείται η Πανσέληνος ανάμεσα στην Σελήνη και στον Πλούτωνα υπάρχουν διάφορα πολύ ενδιαφέροντα αστέρια .Ένα από αυτά ανήκει στον αστερισμό της Λύρας. Φαίνεται λοιπόν ότι παρ όλες τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα θα υπάρχουν κάποιες ευκαιρίες για θετικές εξελίξεις σε θέματα καλλιτεχνικά, αλλά και για καινούργιες ανακαλύψεις σε επιστημονικά θέματα και κυρίως σε θέματα υγείας .Έντονη είναι επίσης η παρουσία του αστερισμού του Αετού ανάμεσα στην Πανσέληνο και στον Πλούτωνα ενός αστερισμού με ιδιαίτερη σημασία. Ο Αετός συμβολίζει εκείνον τον αετό του Διός που μάζευε τους κεραυνούς που πετούσε ο Δίας στην γη και τους έφερνε πίσω.

Η παρουσία του αετού του Διός αναπτερώνει τις ελπίδες μας για μία αίσια κατάληξη σε όλες τις περιπέτειες που βιώνουμε εδώ και δύο περίπου χρόνια. Όμως να μη λησμονούμε ότι πριν από την αίσια κατάληξη  οι κεραυνοί του Διός θα έχουν πέσει στην γη και θα έχουν επιφέρει την τιμωρία που αξίζουμε.