Ο Τάκης Πεβερέτος και ο Γιάννης Δημάκης απαντούν στο ερώτημα «Υπάρχει μέλλον για Αγρότες και Κτηνοτρόφους»;

99

Η παρουσία και η συμμετοχή του Τάκη Πεβερέτου και του Γιάννη Δημάκη στην Ημερίδα της ΟΚΕ Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε στο Άργος αναβάθμισε την εκδήλωση, μετέφερε προβληματισμό αλλά και προτάσεις για το μέλλον της Ελληνικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας.

Ο Παναγιώτης Πεβερέτος, με το ειδικό βάρος της Προεδρίας του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας και ο Γιάννης Δημάκης, δημιουργός της Συνεταιριστικής χυμοποιίας ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ, ταυτίσθηκαν στην αναφορά τους για την χρησιμότητα και την αξία του θεσμού της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Ελλάδος (ΟΚΕ). Ενός θεσμού που, κατά κοινή διαπίστωση όλων των συμμετεχόντων στην Ημερίδα, οι κυβερνήσεις θεωρούν πως είναι «κακός μπελάς» και τον απαξιώνουν συνειδητά, παρά την Συνταγματική του κατοχύρωση.

Ο Τάκης Πεβερέτος, αναφέρθηκε στον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την συνεισφορά της κτηνοτροφίας στην οικονομία και την διατροφή των Ελλήνων. Τόνισε την φθίνουσα πορεία λόγω της συνεχούς θανάτωσης των παραγωγικών ζώων, από αδυναμία των κτηνοτρόφων να τα θρέψουν εξ αιτίας της υπερβολικής αύξησης τιμής των ζωοτροφών και της ενέργειας.

Ο Γιάννης Δημάκης τόνισε ότι το μοντέλο της επιδοτούμενης Γεωργίας είναι πλέον ξεπερασμένο από της εξελίξεις και κάλεσε όλους τους παριστάμενους να εργαστούν για την αλλαγή νοοτροπίας και της ηλικιακής σύνθεσης των επαγγελματιών αγροτών. Αγροτών που να μπορούν με εφόδια την ιδιαιτερότητα της γης και του κλίματος της Ελλάδος να αξιοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες και γνώσεις για να εξελιχθούν ανταγωνιστικά και να επιβιώσουν μέσα σε ένα διαρκώς πιο απαιτητικό κόσμο.

Τμήμα των παρεμβάσεών τους μπορείτε να παρακολουθήσετε στο VIDEO που έχει αναρτηθεί στο protagonists.tv ακολουθώντας τον σύνδεσμο  https://protagonistes.tv/peveretos-kai-dimakis-yparchei-mellon-gia-agrotes-kai-ktinotrofous/