Ο αθλητισμός είναι πολέμιος των εξαρτήσεων

30

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26 Ιουνίου) διοργανώθηκε Ποδοσφαιρικός Αγώνας, στο ΔΑΚ Άργους, την Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022. Οργανωτές ήταν η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αργολίδας, το Πολυδύναμο Κέντρο και η Κινητή Μονάδα του ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ της Περιφέρειας Πελοποννήσου με έδρα το Ναύπλιο, και το Νομικό Πρόσωπο Δ.Δ. Κοινωνικής Μέριμνας και Αθλητισμού Δήμου Άργους- Μυκηνών.

Με κεντρικό σύνθημα «ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ» συμμετείχαν σε ένα συμβολικό αγώνα υπέρ της ελευθερίας και κατά των ναρκωτικών ουσιών και εξαρτήσεων, παλαίμαχοι διεθνείς ποδοσφαιριστές και μέλη της Εθνικής του 2004 (Ζαγοράκης Θ., Καραγκούνης Γ., Μπασινάς Α., Κυργιάκος Σ., Φύσσας Π. Στ. Αποστολάκης, κ.ά.), παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Αργολίδας καθώς και μέλη και φίλοι του ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ. Παράλληλα στο χώρο του γηπέδου διεξήχθησαν καλλιτεχνικά και διαδραστικά δρώμενα με την υποστήριξη του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αργολίδας.

Η παρουσία δεκάδων μαθητών και γονέων δημιούργησε πολύ ζεστή ατμόσφαιρα κάνοντας τους παλαίμαχους να ζήσουν κάθε στιγμή του αγώνα καταχειροκροτούμενοι και τους νεώτερους να κρατήσουν στη μνήμη τους την εικόνα των θρύλων του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στο τέλος του αγώνα, οι παλαίμαχοι έβγαλαν φωτογραφίες με τα παιδιά και τους γονείς τους, πολλές των οποίων ανέβηκαν αμέσως στο facebook και στο Instagram.

Ο αθλητισμός αποτελεί το ισχυρότερο αντίδοτο ενάντια τις εξαρτήσεις και τα ναρκωτικά.

Γιώργος Πουλόπουλος