Η ΔΕΥΑΑΡΜ στέλνει στη δικαιοσύνη, τον Γιάννη Μαλτέζο. Τον κατηγορεί για ψεύδη και συκοφαντίες κατά της εταιρείας

87

Ο πρωτοφανής και ανυπόστατος ισχυρισμός που διατύπωσε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιάννης Μαλτέζος, με δήλωσή του σε τηλεοπτικό σταθμό υψηλής τηλεθέασης, για δήθεν επικίνδυνο νερό που διοχετεύει η ΔΕΥΑΑΡΜ, προκάλεσε ανησυχία και φόβο στους Δημότες του Δήμου Άργους Μυκηνών.

Αντιδρώντας με αμεσότητα και υπευθυνότητα, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης του Δήμου Άργους Μυκηνών, με ανακοίνωσή της, διαψεύδει ως ψευδή και συκοφαντικά τα όσα ισχυρίσθηκε ο Γιάννης Μαλτέζος σε τηλεοπτική του συνέντευξη, υπό την ιδιότητά του ως Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου. Συγχρόνως δίνει στη δημοσιότητα επίσημα στοιχεία από τα οποία προκύπτει η καλή ποιότητα του πόσιμου νερού και αναγγέλλει την παραπομπή του Γιάννη Μαλτέζου στη Δικαιοσύνη.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης  του Δήμου Άργους Μυκηνών με αίσθημα ευθύνης και θέλοντας να αποκαταστήσει όλα τα ψεύδη και τις συκοφαντίες που εξαπολύθηκαν εναντίον της, ενημερώνει το κοινό πως η προσπάθεια εξαπάτησής του,  που έγινε χθες, από άνθρωπο που κατέχει θέση ευθύνης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα οδηγηθεί στις δικαστικές αίθουσες.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας και εμμένοντας στον δρόμο της ευθύνης και της ορθολογικής διαχείρισης για την διασφάλιση της ποιότητας του πόσιμου νερού, υπενθυμίζουμε πως διενεργούνται  μηνιαίοι  δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών τα οποία είναι διαπιστευμένα από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης σύμφωνα με το πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ ISO/ΙΕC 17025, ως Εργαστήριο Δοκιμών για μικροβιολογικές και χημικές αναλύσεις τροφίμων και νερών και ως Εργαστήριο Δειγματοληψίας νερού (Πιστοποιητικό Διαπίστευσης Αρ. 102) καλύπτοντας πλήρως τις απαιτήσεις της νέας νομοθεσίας ΚΥΑ 67322/2017, για το σύνολο των εξεταζόμενων παραμέτρων.        Ταυτόχρονα, είναι διαπιστευμένα και εξουσιοδοτημένα από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας για αναλύσεις ραδιενεργών ουσιών στο νερό σύμφωνα με την Π/112/1057/2015.

Δια του λόγου το αληθές παρατίθενται οι πρόσφατοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι τυχαίων δειγματοληψιών πόσιμου νερού από  το Άργος από τους Μύλους και από το Αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΑΡΜ στις Πηγές Αμυμώνης στις οποίες το νερό έρχεται εξολοκλήρου από τις Πηγές της Λέρνης. Στις Αναλύσεις αυτές οι τιμές των αποτελεσμάτων τόσο των Μικροβιολογικών όσο και των χημικών είναι σύμφωνες με την Υπουργική Απόφαση Γ1 (δ)/ΓΠ οικ. 67322/ ΦΕΚ 3282 Β/19-9-2017, που αφορά την ποιότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης.

Ο τομέας των υδάτινων πόρων, ο οποίος αποτελεί πολύτιμο αγαθό για την δημόσια υγεία, δεν χωράει ψευδείς τοποθετήσεις και μικροπολιτικές,  οι οποίες έχουν μόνο στόχο να  δημιουργήσουν ανασφάλεια και πανικό στους πολίτες. Αναγκαζόμαστε να οδηγήσουμε τους ανεύθυνους στην δικαιοσύνη καθώς δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να εμπαίζει την αξιοπιστία της ΔΕΥΑΑΡΜ».