«Φως στο τούνελ» ενάντια στην παραβατικότητα των ¨ευπαθών¨

105

Άμεσα και θετικά αποτελέσματα φέρνει το τελευταίο διάστημα όσον αφορά την παραβατική συμπεριφορά των ΡΟΜΑ η ειδική ομάδα (καταστολής) που έχει συσταθεί σχεδόν δυο μήνες και ενεργεί στους δρόμους της πόλης από τις αρχές Μαΐου.

Μάλιστα, οι άνθρωποι που απαρτίζουν τη συγκεκριμένη ομάδα μαζί με συναδέλφους τους από άλλες υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, ανταποκρίθηκαν προχθές με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε δυο περιστατικά συλλαμβάνοντας τους δράστες.

Ειδικότερα, το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης και συγκεκριμένα στις 16:30μμ., ένας ΡΟΜΑ που είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές και είναι γνωστός με το παρατσούκλι «MacGyver» (σ.σ. Μαγκάιβερ), κατάφερε να εισέλθει σε επιχείρηση της πόλης του Πύργου επί της οδού Καπετάν Γιώργη.

Διαβάστε περισσότερα  εδώ  για το θράσος του σεσημασμένου κακοποιού, και τις 2 αστυνομικές επιχειρήσεις που έγιναν για τη σύλληψη του και τις καταδιώξεις μέσα στο Πύργο.

Η ειδική ομάδα λειτουργεί με σχεδιασμό και χαρτογράφηση της εγκληματικότητας είτε σε δήμους, είτε σε ομάδες. Συγκεκριμένα, οι έρευνες εστιάζονται σε πρόσωπα ή σε συγκεκριμένες περιοχές δήμων. Υπάρχει μια επιτελική ομάδα που χαρτογραφεί την εγκληματικότητα σε κάποια περιοχή τόσο πριν την επέμβαση της ειδικής ομάδας, όσο και μετά από αυτή προκειμένου να εξακριβωθεί αν το ποσοστό εγκληματικότητας μειώθηκε. Παράλληλα, γίνονται στοχευμένες επεμβάσεις από πολυάριθμες δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. σε καταυλισμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομάδα κινείται συγκεκριμένες ημέρες και ώρες όπου έχουν παρατηρηθεί τα περισσότερα περιστατικά.

Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα κρίνονται άκρως θετικά, αφού η ομάδα αυτή όχι μόνο έχει καταφέρει να κάνει αισθητή την παρουσία της στην πόλη, αλλά έχει φτάσει αισίως σε περισσότερες από 40 συλλήψεις σε διάστημα περίπου ενός μήνα, μιας και ξεκίνησε το έργο της από τις αρχές του Μαΐου.