Ο Τάσος Γεώργας για την ομιλία Μητσοτάκη ενώπιον των Γερουσιαστών των ΗΠΑ

121
Τάσος Γεώργας

Ως πανεπιστημιακός με εξειδίκευση τις διεθνείς σχέσεις (εκτός των άλλων), το πολιτικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας Αναστάσιος Γεώργας, γνωρίζει και τονίζει ότι «Στον τομέα των Διεθνών Σχέσεων, επικρατεί ο ρεαλισμός. Τα συμφέροντα κάθε χώρας, είναι και ο βασικός πυλώνας διαμόρφωσης της Εξωτερικής πολιτικής, κάθε κράτους».

Η σχετική αναφορά έγινε στην προσωπική του σελίδα στο facebook, με αφορμή την ομιλία του Πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη ενώπιον των Γερουσιαστών των ΗΠΑ.

Όπως, σωστά επισημαίνει στον σχολιασμό του «Την ταύτιση των συμφερόντων επέτυχε με την ομιλία του, στο Κογκρέσο, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, ΗΠΑ Ελλάδας».

Στο ίδιο σχόλιο τονίζει ότι: «Με μια ομιλία περιεκτική, έξυπνα διαμορφωμένη, με ιστορικές αναφορές, για τις σχέσεις, των δύο χωρών, με αναφορά στο επίτευγμα των προγόνων μας, την Δημοκρατία, τα Ανθρώπινα δικαιώματα, την προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο, αλλά και στην αναφορά στην Κύπρο, όσο και στον Αναθεωρητισμό της Τουρκίας, κατάφερε να γίνει ο εκφραστής του Ελληνισμού».

Και καταλήγει αποδίδοντας εύσημα ως εξής: «Συγχαρητήρια στον κ Κυρ. Μητσοτάκη. Οι Έλληνες και η Ιστορία, θα τον αναφέρουν, ως ένα πετυχημένο Πρωθυπουργό και Υπερασπιστή των Δικαίων του Ελληνισμού»!!!