Ο Γεωργόπουλος εντυπωσίασε στον απολογισμό του. Ο Τάσος Λάμπρου φυγομάχησε και ήταν απών

109
Ο Δήμαρχος Γιάννης Γεωργόπουλος και η Πρόεδρος του ΔΣ Ελένη Γκαμίλη.

Σε ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας, πραγματοποιήθηκε την 5η Ιουνίου 2022 ο Απολογισμός Πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής.

Η συνεδρίαση μεταδόθηκε ζωντανά μέσω του διαδικτύου, με υψηλή θεαματικότητα, άνω των 2.600 μοναδικών θεάσεων.

Η συνεδρίασε ξεκίνησε με καθυστέρηση λόγω απουσίας Δημοτικών Συμβούλων από τις τρεις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης.

Η μεθόδευση της Αντιπολίτευσης, που με την απουσία της προσπάθησε να ματαίωση τη συνεδρίαση λόγω έλλειψης απαρτίας απέτυχε, προκαλώντας απλώς καθυστέρηση 57 λεπτών ως προς την έναρξή της.

Οι τρεις ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γούτος Λάζαρος, Λούμη – Γιαννικοπούλου Αγγελική και Φλωρής Μανώλης καθώς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της ΔΗ.ΣΥ.ΕΡ. κ.κ. Πάλλης Γιάννης και Σερέτη – Βαρσοπούλου Ελίνα έδωσαν με την παρουσία τους την προβλεπόμενη από τον Νόμο απαρτία για την διεξαγωγή της ομολογουμένως εντυπωσιακού περιεχομένου συνεδρίασης.

Ξεκινώντας τον απολογισμό του έργου της δημοτικής αρχής,  ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Γεωργόπουλος Γιάννης, στηλίτευσε την στάση των απόντων Δημοτικών Συμβούλων της Αντιπολίτευσης, κατακεραυνώνοντάς τους με τους στίχους του μεγάλου ποιητή Κώστα Βάρναλη “Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, προσμένουνε ίσως κάποιο θάμα…”

Αμέσως μετά ανέλυσε το πολιτικό πλαίσιο και περιβάλλον των τριών τελευταίων ετών, τόσο σε Τοπικό, όσο σε Εθνικό επίπεδο.

Στη συνέχεια παρουσίασε λεπτομερώς και με τη βοήθεια πλούσιου φωτογραφικού υλικού το έργο που έχει συντελεστεί την τελευταία τριετία στην Ερμιονίδα. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων του τόπου, όπως η Διαχείριση των Απορριμμάτων, η Λειτουργία του Κέντρου Φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο ξενοδοχείο “Γαλαξίας”, η Αποχέτευση, η Ύδρευση, η Οδοποιία, ο Δημοτικός Φωτισμός, η Κοινωνική πολιτική, οι Σχολικές και Αθλητικές εγκαταστάσεις.

Ιδιαίτερο κεφάλαιο του απολογισμού αποτέλεσε η ενημέρωση για την λειτουργία του Γηροκομείου Κρανιδίου και τις μελέτες Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού.

Ακολούθως, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Νομικών Προσώπων, Πρόεδροι Δημοτικών Επιχειρήσεων και Ειδικοί Συνεργάτες του Δημάρχου παρουσίασαν αναλυτικά με φωτογραφικό υλικό τα πεπραγμένα τους.

Η συνεδρίαση έκλεισε με τις τοποθετήσεις των Δημοτικών Συμβούλων κ.κ. Γούτου Λάζαρου και Πάλλη Γιάννη.

Οι παρευρισκόμενοι Δημότες πολλές φορές διέκοπταν τους ομιλητές με χειροκροτήματα, επικροτώντας και επιδοκιμάζοντας το μέχρι σήμερα έργο της Δημοτικής Αρχής.

Διακρίνονται οι : Αγγελική Λούμη (αντιδήμαρχος), Μανώλης Φλωρής (Πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου), Τάσος Γεώργας (Πανεπιστημιακός, Πολιτικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας) και Γιάννης Μαργέτας (υπ. Δήμαρχος Ερμιονίδας)

Σε ζωντανή σύνδεση, περισσότεροι από 2.600 επισκέπτες παρακολούθησαν, μέσω διαδικτύου, την συζήτηση. Ο σχετικός σύνδεσμος της οποίας πέρα από το YouTube, ήταν και παραμένει ανεβασμένος σε αρκετά προφίλ του face book.

Το βίντεο υπάρχει χωρίς καμία επεξεργασία στον παρακάτω σύνδεσμο όπου μπορεί οποιοσδήποτε θέλει να το παρακολουθήσει (η συνεδρίαση αρχίζει στο 57ο λεπτό):

https://www.youtube.com/watch?v=YbaPpd-QrfA

Όπως ανακοινώθηκε, στο εξής όλες οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας θα αναμεταδίδονται ζωντανά μέσω διαδικτύου, ώστε να μπορεί να τις παρακολουθεί από τον χώρο του κάθε Δημότης που το επιθυμεί. (Το κόστος του σχετικού έργου θα ανέλθει στο ποσόν των 1.600 ευρώ, μέχρι το τέλος του 2022 και συμπεριλαμβάνει την καταγραφή και αναμετάδοση της ειδικής απολογιστικής συνεδρίασης).