ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ

78

Γράφει η Θέκλα Μεταξά…ερευνήτρια-αστρολόγος..

Λίγο πριν μας εγκαταλείψει ο Ιούνιος και αφού μας χάρισε ευχάριστες και δυσάρεστες στιγμές, μας χαρίζει και μια Νέα Σελήνη, για να ανοίξει έναν νέο κύκλο από γεγονότα και δραστηριότητες. Η Νέα Σελήνη θα λάβει χώραν στις 29 του μήνα  στις 05.52 ξημερώματα  στην 7η μοίρα του Καρκίνου.

Ο Καρκίνος είναι ένας αστερισμός που αφορά τόσο την οικογένεια και το σπίτι μας, όσο και την Πατρίδα. Όπως καταλαβαίνουμε λοιπόν, για το επόμενο διάστημα, τα θέματα που θα μας απασχολήσουν περισσότερο είναι όσα έχουν σχέση με την πατρίδα και την οικογένεια. Ήλιος και Σελήνη θα βρεθούν στον 1ο οίκο και ο ωροσκόπος της στιγμής θα είναι στον Καρκίνο. Μέσα στον 10ο οίκο, που έχει σχέση με την εξουσία, βρίσκουμε τον Ποσειδώνα στο ζώδιο των Ιχθύων, ανάδρομο. Λόγω της αργής κίνησης του  πλανήτη ότι μηνύματα φέρνει στη ζωή μας θα έχουν διάρκεια. Ο Ποσειδώνας θεωρείται πλανήτης της ψευδαίσθησης και της παραπλάνησης, κι απ’ τη στιγμή που βρίσκεται στον οίκο της εξουσίας δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε ότι η πληροφόρηση από επίσημους κυβερνητικούς φορείς, θα συνεχίσει να αποτελεί προϊόν παραπλάνησης και παραποίησης.

Άρης και Πλούτων σε δυσμενή όψη τετραγώνου. Ο Πλούτων είναι ανάδρομος, άρα αργός. Η όψη τετραγώνου ανάμεσα στον Άρη και τον Πλούτωνα μας γεμίζει ανησυχίες. Ο Άρης αντιπροσωπεύει τον πόλεμο, τις πυρκαγιές, το στρατό, τη βία, και μαζί με τον Πλούτωνα μας κάνει να βλέπουμε μια συνέχιση των υπαρχουσών συγκρούσεων, αλλά και την επέκταση τους σε άλλες χώρες. Οι πυρκαγιές δεν έχουν τελειώσει ακόμα, και νέα πολεμικά μέτωπα προβλέπεται να ανοίξουν. Τα μηνύματα που φέρνει αυτή η όψη θα έχουν μεγάλη διάρκεια. Σκληρότητα, βία, δολοφονίες, αυτοκτονίες και σκληρές αποφάσεις που αφορούν τη ζωή μας. Πολεμικές συγκρούσεις και διεθνείς εντάσεις και σε διπλωματικό επίπεδο , αλλά και σε στρατιωτικό, θα πρέπει να είναι αναμενόμενες.

Όσο για τα θέματα υγείας, να μην εφησυχάζουμε. Τίποτα δεν τέλειωσε ακόμα. Θα εφευρεθούν νέοι τρόποι εκφοβισμού, έχει διαπιστωθεί πλέον ότι ο φόβος είναι ο πιο εύκολος τρόπος χειραγώγησης του όχλου.

Όπως είχα γράψει και την προηγούμενη εβδομάδα, κοντά στον Ήλιο και την Σελήνη θα βρίσκεται το αστέρι MIRZAM του αστερισμού του Μεγάλου Κυνός. Υπάρχουν όμως κι άλλα σημαντικά αστέρια κοντά στην Νέα Σελήνη και τον Ήλιο, όπως είναι το Alhena, του αστερισμού των Διδύμων. Το αστέρι αυτό μπορεί μεν να έχει μια φύση καλλιτεχνική, αλλά δεν είναι τόσο αθώο, φέρνει κινδύνους για ατυχήματα, που αφορούν κυρίως τα πόδια. Κοντά στον Ήλιο και την Σελήνη φέρνει μια τάση για καλοπέραση, δόξες και τιμές όσον αφορά στρατιωτικές υποθέσεις, αλλά και κίνδυνο απώλειας τους. Κάποιοι αναφέρουν πως αυτό το αστέρι σχετίζεται με την πληγή στην Αχίλλειο πτέρνα, και άλλοι ισχυρίζονται πως ο αστερισμός των Διδύμων συμβολίζει τον Κάστορα και τον Πολυδεύκη, τους δίδυμους γιους του Διός και της Λήδας. Είναι όμως πιθανόν, οι Δίδυμοι να συμβολίζουν τον Απόλλωνα και τον Ηρακλή.

Οι Άραβες αστρολόγοι πίστευαν πως όταν η Σελήνη βρίσκεται κοντά σ’ αυτό το αστέρι, η ώρα είναι κατάλληλη για κυνήγι, για εκδίκηση και διάφορες καταστροφές. Εμείς όμως πιστεύουμε μόνο στις θεϊκές δυνάμεις του Απόλλωνα και του Ηρακλή.