“Να ξεκινήσει η φυσική παρουσία στα Δημοτικά Συμβούλια και να δούμε τα θέματα πυροπροστασίας”

34

του Γιάννη Εμμανουήλ*

Υποχρέωση του πολίτη είναι το συνεχές ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στη περιοχή του και επιβάλετε να λέει την άποψη του γιατί «ο σιωπών δοκεί συναινείν».

Αναφορικά με τελευταία ανάρτηση του επικεφαλής της ελλάσονος αντιπολίτευσης του Δήμου μας όσον αφορά το τρόπο συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου θέλω να πω ότι συμφωνώ απολύτως. Πέρασαν σχεδόν δυόμιση χρόνια και φαίνεται ότι κάποιοι βολεύτηκαν με αυτή τη κατάσταση της δια περιφοράς συνεδριάσεων ή με τηλεδιάσκεψη. Πρέπει επιτέλους να βρεθούν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι σε κοινό χώρο και δια ζώσης να συζητούν και να αποφασίζουν. Με το σημερινό τρόπο διεξαγωγής των συνεδριάσεων στερείται το δικαίωμα και σε κάποιους πολίτες που θέλουν να παραβρεθούν, να ενημερωθούν να παρέμβουν. Η δημόσια συζήτηση στα πλαίσια του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου είναι προϊόν Δημοκρατίας και η Δημοκρατία έχει κανόνες που πρέπει σε τέτοιο επίπεδο να τηρούνται ευλαβικά.

Εμμανουήλ Γιάννης

Πραγματικά δε θέλω να πιστέψω ότι πρόκειται για μεθόδευση που γίνεται ενώ υπάρχει σχεδόν πλήρη άρση των περιοριστικών μέτρων.
Σε ένα θέμα που επίσης θέλω να αναφερθώ είναι η προετοιμασία που πρέπει να υπάρχει εν όψει της αντιπυρικής περιόδου.
Θέλω να πιστεύω ότι έχουν παρθεί όλα εκείνα τα μέτρα που απαιτούνται και που ο Νόμος ορίζει μιας και το καλοκαίρι φαντάζει ιδιαιτέρα θερμό.
Προτάσεις πάντα πρέπει να υπάρχουν γιατί κοινός στόχος είναι η ελαχιστοποίηση των απωλειών.

Κατάρτιση επιχειρησιακού σχεδίου σε περίπτωση πυρκαγιάς.
Κατάλογος ανά Τοπικό Διαμέρισμα των οικοπέδων που έχουν παραμείνει αφρόντιστα και ακαθάριστα από ξερά χόρτα. Άμεση εφαρμογή των μέτρων που ο Νόμος ορίζει . Παρεμπιπτόντως το ότι ένα οικόπεδο είναι ακαθάριστο δε σημαίνει απαραίτητα ότι ο ιδιοκτήτης στερείται παιδείας. Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή….
Κίνητρα για δημιουργία εθελοντικών ομάδων.
Επικαιροποίηση καταστάσεων με γεωτρήσεις – πηγάδια και δημόσιες πηγές ύδατος που θα μπορούσαν να βοηθήσουν σε έκτακτες περιπτώσεις.
Δημιουργία ομάδων πυρασφάλειας ανά τοπικό διαμέρισμα με ταυτόχρονη καταγραφή των τρακτέρ με βυτίο.
Καταγραφή ιδιωτών κατόχων χωματουργικών μηχανημάτων για συνδρομή στη κατάσβεση πυρκαγιάς.
Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος συμφωνώ ότι είναι υπόθεση όλων μας.
Δε χωράει αδιαφορία και ωχαδερφισμός γιατί …αν δε δημιουργήσεις αντιπυρική ζώνη στο σπίτι σου μοιραία η φωτιά του γείτονα θα σε κατακάψει.

*Ο Γιάννης Εμμανουήλ
διετέλεσε ξ Αντιδήμαρχος καθαριότητας Δήμου Επιδαύρου