ΙΟΥΝΙΟΣ – ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΚΑΙ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

56

Γράφει η Θέκλα Μεταξά. Ερευνήτρια και αστρολόγος…

Οι πυρκαγιές αυτό το καλοκαίρι ξεκίνησαν νωρίς. Ήταν προβλέψιμο. Ήδη την περασμένη εβδομάδα είχα γράψει:

«Και μέσα σ’ όλα, και οι πυρκαγιές. Δεν θα λείψουν. Έχουν μείνει μερικές ακόμα περιοχές με δάση, πρέπει να εξαφανιστούν. Το φωτοβολταϊκά είναι πιο προσοδοφόρα. Ο κίνδυνος για σεισμούς δεν έχει ξεπεραστεί ακόμα. Και τα αδιέξοδα μεγάλα.»

Πλησιάζουμε προς την Πανσέληνο του Ιουνίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 14 του μήνα, στις 02.51 μ.μ. στην 23η μοίρα του Τοξότη, και στον 3ο οίκο της Πατρίδας μας. Το περίεργο είναι πως στην ίδια μοίρα του Τοξότη βρίσκεται το Μεσουράνημα στο γενέθλιο ωροσκόπιο του πρωθυπουργού. Ας ελπίζουμε πως αυτή η συγκυρία θα φέρει κάτι καλό. Ο 3ος οίκος αφορά τις μετακινήσεις, τα ταξίδια, την επικοινωνία, και φυσικά συμπεριλαμβάνει και την ηλεκτρονική επικοινωνία που θα υποστεί πλήγμα. Ο Τοξότης είναι σιδερένιος αστερισμός, άκαμπτος, ταιριάζει με τις διάφορες αποφάσεις που θα παρθούν.

Ο Δίας κυβερνάει τον αστερισμό του Τοξότη, και είναι και ο φυσικός κυβερνήτης του 9ου οίκου. Στον 9ο οίκο θα βρίσκεται ο Ήλιος, ακριβώς απέναντι από την Πανσέληνο. Ο 9ος οίκος αφορά εξωτερικό, μακρινά ταξίδια, μετανάστες, θρησκεία, φιλοσοφία και πολλά άλλα. Υποψιάζομαι πως τα κυριότερα θέματα που θα μας απασχολήσουν το επόμενο διάστημα θα έχουν να κάνουν με κινήσεις αλλοδαπών, θρησκευτικές αντιπαραθέσεις, πολιτικές διαμάχες, διπλωματικά επεισόδια, και όχι μόνο. Αυτή η σύνοδος Άρη –Δία, θα ενισχύσει και θα επεκτείνει κάθε ακραίο περιστατικό σε πολλούς τομείς.

Κάποια πράγματα ξεκινάνε αλλά σταματούν απότομα, κάποια θέματα διαλύονται, οι σχέσεις ανάμεσα στους ανθρώπους δυσκολεύουν και γίνονται πιο πολύπλοκες.

Ήδη τα δυο στρατόπεδα έχουν γίνει ξεκάθαρα. Από τη μια το Χάος και από την άλλη η Αρμονία. Οι Πύλες είναι ανοιχτές για όλους. Ο κόσμος πρέπει να επιλέξει. Η σύγκρουση που θα ξεκινήσει θα γίνει ξαφνικά. Αυτό σας το υπόσχεται ο Ουρανός από τον 8ο οίκο.

Πανσέληνος στον 3ο δεκανό του Τοξότη, κάτω από την επιρροή του Κρόνου. Σελήνη και Κρόνος σε εξάγωνο. Κρόνος στον 5ο. Χαρείτε όσο μπορείτε. Σύντομα έρχονται περικοπές και δυσκολίες. Η Πανσέληνος θα είναι σε σύνοδο με τον αστέρα Ras Alhague, του αστερισμού του Οφιούχου. Φέρνει κακοτυχία και πνευματική καθυστέρηση. Είναι της φύσης του Κρόνου, και προκαλεί προβλήματα από μολύνσεις και τοξίνες. Ο κόσμος εύκολα καταφεύγει στην χρήση φαρμάκων, αλκοόλ και καπνού.  Υπάρχει κίνδυνος από δηλητηριώδη τσιμπήματα και δαγκώματα από έντομα ή ζώα, καθώς και από εξάπλωση επικίνδυνων επιδημιών.

Και μέσα σ’ όλα, έντονη θα είναι η παρουσία των Πλειάδων στον 8ο οίκο. Έχουμε μιλήσει κι άλλες φορές γι’ αυτό το τόσο σημαντικό νεφέλωμα αστέρων, που βρίσκεται στον αστερισμό του Ταύρου. Μαζί με τον Ερμή φέρνουν απογοητεύσεις, απώλεια περιουσίας, αποτυχίες σε νομικές υποθέσεις, αποτυχίες σε θέματα επιχειρήσεων, και προβλήματα που προέρχονται από τα παιδιά.

Η Πανσέληνος του Ιουνίου μας φέρνει πρόωρες πυρκαγιές, αλλά και άφθονο νερό. Και το βάθος διαφαίνονται και κάποιες προειδοποιήσεις σχετικές με τις αιώνιες απαιτήσεις των καλών μας γειτόνων , που αν δεν ικανοποιηθούν με το καλό, θα ικανοποιηθούν με το άγριο. Τώρα ποιο είναι το καλό και ποιο το άγριο, θα το μάθουμε σύντομα. Υπάρχει και ένα θερινό ηλιοστάσιο σε λίγες μέρες, που είναι πρόθυμο να μας πει περισσότερα.